ADSL uçacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
ADSL uçacak
http://www.maxicep.com/showthread.php?t=32332
konuya açıklama

Türk Telekom, internet kullanımını kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak için ADSL’de hız artımına gidildiği belirtildi. Limitli internet hizmeti alanlar, hangi servis sağlayıcısından hizmet alırsa alsın, artık 512 kilobit yerine 1 megabit hızla internete erişim sağlayabilecek.

Yeni uygulamayla, kotalı internet bağlantısına sahip tüm internet kullanıcıları için ADSL'in iki kat hızlandığı ifade edilen açıklamada, 3, 6 ve 9 gigabayt limitli bağlantıya sahip kullanıcılar için, 512 kilobit olan temel internet bağlantısının 1 megabite (1024 kilobit) çıktığı kaydedildi. Böylece kotalı internet kullanıcılarına şimdikinden 2 kat daha hızlı internet bağlantısı sağlanacağı belirtilen açıklamada, bağlantı hızlarının artarken kota büyüklüklerinde de herhangi bir değişik olmayacağına işaret edildi.

"DEVRİM NİTELİĞİNDE DEĞİŞİKLİKLER OLACAK"

Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Paul Doany ise konuyla ilgili olarak, uygulamanın birbiri ardına gelecek yeni hizmet ve indirimlerin bir öncüsü olduğunu belirtti. Doany, gelecek dönemde Türkiye’nin internete bağlanma yolları ve fiyatlandırmalarında devrim niteliğinde değişiklikler olacağını kaydetti.

Kaynak: Hürriyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
1 ağustos'u bekleyin ....

Bekleyemem hemen gidip 1 Megabit'e çıkarttırıyorum bağlantımı... :

sınırsız kullananlara nıye hız artımı yok?

Ya geçen NTV'ye Sorun programında Telekom Müdürü vardı ama herif yabancı... Adamın İngilizcesinden sıkıldım değiştirdim... : Orda herşeyi cevaplıyordu...

Altun.

Üye
abi bende 256 war şimdi 512 mi olcak?

ADSL'de indirimli fiyat tarifeleri
Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, kotalı ADSL kullanıcıları, 1 Ağustos 2006�dan itibaren internete 1 megabit erişim hızıyla bağlanabilecek.

NTV-MSNBC VE AJANSLAR
Güncelleme: 12:40 TSİ 20 Temmuz 2006 Perşembe

İSTANBUL - Türk Telekom açıklamasında limitli ADSL erişiminde, 3, 6 ve 9 GB limitli bağlantıya sahip kullanıcılar için, önceden 512 kilobit olan temel internet erişim hızı 1 megabit'e çıkarıldı. Kota büyüklüklerinde herhangi bir değişik yapılmadı.

TTNET BAĞLANTILARINDA FİYAT İNDİRİMİ
Açıklamada, sınırsız TTNet internet bağlantısı hizmeti alan kullanıcılara, kullandığı pakete göre yüzde 17.5’e varan indirimler sunulacağı belirtildi. Buna göre, 99 YTL olan 512 kilobit hızındaki aylık bağlantı fiyatı 89 YTL’ye, 169 YTL olan 1 megabit aylık kullanım ücreti 139 YTL’ye ve 269 YTL olan 2 megabit olan aylık kullanım ücreti de 229 YTL’ye düşecek.

Öte yandan, aylık kullanım ücreti 49 YTL olan 256 kilobit’lik sınırsız internet paketi kullanıcıları, tercih doğrultusunda 1 Eylül 2006 tarihinden itibaren aynı fiyata 1 megabit’lik (1024 kilobit) hız ve 6 gigabayt kotalık paketten yararlanabilecek. Yükseltilmiş hız ve kotalı ADSL paketini aynı fiyatla kullanan kullanıcılar istedikleri takdirde 6 ay içerisinde herhangi bir zamanda eski paketleri olan 256 kilobit sınırsız internet erişim paketine geri dönebilecek.

Kaynak: NTV

chona son paragrafı oku... Senin ve senin gibi olanlar başvurmak zorunda...

yaw bizim 3gb kotada ya 1mb oldunda yandık ya kota dolcak hemen off zaten her ay 3.5 aldında glemiodu simdi 4den asagı gelmicek

Hayırlısı olsun. Beklenen bir gelişmeydi. 1 Ağustos'u bekleyelim. Bu arada 256 Kb lik sınırsız bağlantının 1024'e yükseltilmesi iyi de sınırsız olan limit niye 6 GB ile sınırlandırılmış onu anlamak mümkün değil.

kikaksk

Üye
bi kazancı vardır gine türk telekomun ...

256kb sınırsız bağlantı bir önceki hız arttırımında 512kb 6gb kotalıyla eşleştirildi. Dileyen aynen kaldı; dileyen hızı yükseltip 6gb kotalıya geçti. Şimdi 512kb 6gb kotalı 1024kb 6gb kotalıya çıkıyorya; işte bu sefer de 256kb sınırsız bağlantının eşleniği 1024kb 6gb kotalı oluyor. Dileyen 256kb sınırsızda kalır; dileyen 1024kb 6gb kotalıya geçer.

Yalnız 256kb sınırsız bağlantısını 1024kb 6gb kotalıya yükseltmek isteyenler başvuru yapmak zorunda.

Eğer hızım iki katına çıksın 512 olsun; kotam da olmasın diyorsanız; 89 yeni lira ödemeye mecbursunuz.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Eyvallah bunu ben de biliyorum. Benim dikkat çekmek istediğim şu: Herkes bağlantı hızının 4 katına çıkma tarafıyla ilgileniyor. Halbuki bu pakete geçişle birlikte limitsiz olan kota 6 GB ile sınırlandırılmış olacak. İşin bir de bu tarafı var ve es geçiliyor bu tarafı. Bunu aklımızda bulunduralım.

İşte o kotalandırmanın nedeni ilk arttırımda da olduğu gibi ücrete göre eşleştirmeden kaynaklanıyor.

Şimdi şu var: Adamlar 256kb kalkacak dediler mi?
Dediler.
256kb kalkınca senin bağlantını otomatik olarak 512kb'a geçiremediler; neden?
Çünkü geçirselerdi ücret artacağı için sen karşı çıkacaktın.
O zaman bunlar ne yaptı?
Ya 256kb sınırsız kullanmaya devam et; ya da 512kb 6gb kotalıya geç. Çünkü bu erişim seçenekleri ücret olarak birbirine eş değer.
Adamlar kısaca sana ne demek istiyorlar?
256kb sınırsız bağlantının ücret olarak karşılığı 512kb 6gb kotalı idi; tercih etmedin. İkinci kez hız arttırımında ücret olarak yine 256kb sınırsız 1024kb 6gb kotalıya eşit; dilersen bu hakkı kullanırsın. 512kb sınırsız bağlantım 99 yeni lira idi; hızı iki katına çıkarınca 89 yeni lira yaptım. Ama 256kb sınırsız bağlantını 512kb sınırsız bağlantıya çıkarmamı ve ücreti 49 yeni lira olarak belirlememi benden bekleme diyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...