Adım Adım Hayata - İpek Ongun

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FatoŞ

FatoŞ

Üye
    Konu Sahibi
Adım Adım Hayata - İpek Ongun
Kitabın Adı: Adım Adım Hayata
Yazarı:İpek Ongun
Kitabın Basıldığı basımevi ve yılı:Akdeniz Yayıncılık- Ekim 2000
Kitabın Sayfa Sayısı:413

Kitap Serra adında bir gencin günlüğü şeklinde düzenlenmiş. Kitapta Serra’nın yani Serra aracılığıyla gençlerin sorunlarını ele alıyor. Amaç, hayatta hem başarılı, hem de mutlu olmak...
Serra çalışmalarının sonucunda üniversitede istediği bölüm olan Bilkent’in dört yıllık Turizm Bölümünü kazanıyor .Arkadaşlarından Dilek, ODTÜ Mimarlık Bölümü’nü kazanıyor. İkisi de Ankara’da okuyacağı için birlikte ev tutmayı planlıyorlar.
Aylin; Boğaziçi Üniversitesini, Toprak; İstanbul Hukuk Fakültesini, Simten ve Burak; Marmara Üniversitesini kazanıyorlar. Sınıflarının en başarılı kızı olan Sıla ise hiçbir yeri kazanamıyor. Bu habere hepsi çok üzülüyorlar.
Kayıt işlemleri başlıyor. Serra ile Dilek Ankara’da ev tutmak istiyorlar, fakat aileleri yurtta kalmalarının daha iyi olacağını düşünüyorlar. Sonunda kızlar ailelerini ikna ediyor ve Ankara-Bahçelievler de iki katlı bir ev kiralıyorlar. Ailelerinin de yardımıyla evi düzenleyip yerleşiyorlar. Ve üniversiteye başlamak için hazırlıklara başlıyorlar.
Serra ilk gün bir gurup arkadaşla tanışıyor. Bu gurup Betül, Alev, Ege, Tarık ve Oktay’dan oluşuyor. Fakat Dilek kendine arkadaş bulamıyor. Serra ve arkadaşları dersler başlamadan Ürgüp’e gitmeye karar veriyorlar. Ve hafta sonu yola çıkıyorlar. Oktay daha evvel Ürgüp’e gittiği için onlara her yeri gezdiriyor. Böylece iki günlük gezileri sona eriyor. Gezi sayesinde birbirlerini tanımaya başlıyorlar.
Serra arkadaşlarını Dilek’le tanıştırıyor. Dilek okulda kendisine hale bir arkadaş bulamıyor . Bu arada yılbaşı da yaklaşıyor. Ege’nin evinde düzenlenen yılbaşı partisine Dilek’i de davet ediyorlar. Böylece Dilek’ te kendine arkadaş buluyor. Bu arada Oktay ile Serra arasında yakınlaşmalar oluyor.
Serra ve Dilek sömestr tatili için İstanbul’a döndüklerinde Sıla’nın annesinin öldüğü haberini alıyorlar. Sömestr tatilini Sıla’yı teselli ederek geçiriyorlar
Ankara’ya döndüklerinde Serra ile Oktay arasındaki ilişki ilerliyor. Betül’de Oktay’dan hoşlanıyordur. Serra ve Betül arasında anlaşmazlıklar oluyor. Tüm bu sorunları kısa sürede çözümlüyorlar. Sene sonu geldiğinde birbirlerinden ayrılacakları için biraz hüzünleniyorlar. Gelecek dönem birlikte olma fikri onları rahatlatıyor.

Serra stajı için teyzesinin yanına İzmir-Çeşme’ ye gidiyor. Fakat Serra’nın stajı sandığı kadar keyifli olmuyor. Çalıştığı ortamda hiç bir şey öğrenemiyor ve daha fazla devam etmiyor.
Oktay ile Serra aralarında sorunlar yaşıyorlar. Oktay Serra ‘dan özür dilemek amacıyla yılbaşında ona bir sürpriz hazırlıyor ve ailesiyle tanıştırıyor. Serra ve Oktay yaşadıkları beraberlik sonucunda bir çok anıları oluyor. Yeni yıla nasıl başlarsan bütün yılın öyle geçeceğine inanıyorlar. Serra ve Oktay her zaman birbirlerine sağdık kalacakları için söz vererek yeni yıla beraber giriyorlar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt