Adı Değiştirilemeyen Klasör Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
    Konu Sahibi
Adı Değiştirilemeyen Klasör Nasıl Yapılır?
İndirdiğimiz bazı klasörlerin adını değişmek istediğimizde 'klasör adı değiştirilemez' diye uyarı çıkıyor. Bu nasıl yapılıyor öğrenmek istiyorum. İşletim sistemim XP. Kendim isim vereceğim ve adı değiştirilemeyecek klasör nasıl yapılır, bir programla mı yoksa bazı ayarlarla mı?

coolasker54

coolasker54

Üye
Bak bir klasör oluştur. Adını gir . Klasöre sağ tıkla Özellikler > Güvenlik sonra 3 tane kullanıcı çıkıcak karşına ( sana bağlı 6 7 ... olabilir.) hemen alttaki düzenleye bas. sonra her kullanıcı için izin verme başlığı altındaki tam denetimi seç. bunu orada bulunan her kullanıcı için tekrarla. Uygula > Tamam. Bu kadar :oke:

----------Eklendi @ 14:20:31 ---------- Yazıldı @ 14:16:34 ----------

Silmek , taşımak veya herhangi bir değişiklik için ise bu yaptığın şeyleri geri alman yeterli :oke:

• Beğen
Tepkiler: ..butteRfly..
KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
    Konu Sahibi
İlgin için sağol, ancak bu dediklerin XP'de olmuyor, belki vista veya windows 7'de oluyordur. XP'de sağ tıkta güvenlik ve paylaşım kısmı var orda da yapılmıyor.

coolasker54

coolasker54

Üye
Arkadaşım xp de ismi değiştirilemeyen klasör yapman imkansıza yakın ancak şifreleyebiliyorsun. Oda senin işine yaramaz sanırım.

KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşım xp de ismi değiştirilemeyen klasör yapman imkansıza yakın ancak şifreleyebiliyorsun. Oda senin işine yaramaz sanırım.

Mutlaka bir yolu olmalı, belki bir programla. Bilgisayar uzmanıyım diyenler pek ortalıkta yoklar.

fatih54102

fatih54102

Üye
içine gizli exe at pc açılışına onu ekle birdaha virüs dahi onun adını değiştiremez. Yapamadıysan pm at.

KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
    Konu Sahibi
içine gizli exe at pc açılışına onu ekle birdaha virüs dahi onun adını değiştiremez. Yapamadıysan pm at.

Nasıl yapılacağını burda açıklarsan başkalarına da faydası olur. Hem benim istediğim klasörün sadece benim klasörümde açılmaması değil. Paylaşım yapıp upload edeceğim bir klasörü kendi bilgisayarına indiren adını değiştiremesin ve içindekileri başka yere taşıyamasın.Yakında yapmayı düşündüğüm bir paylaşımın klasörünün adının değişmemesidir istediğim.

coolasker54

coolasker54

Üye
Nasıl yapılacağını burda açıklarsan başkalarına da faydası olur. Hem benim istediğim klasörün sadece benim klasörümde açılmaması değil. Paylaşım yapıp upload edeceğim bir klasörü kendi bilgisayarına indiren adını değiştiremesin ve içindekileri başka yere taşıyamasın.Yakında yapmayı düşündüğüm bir paylaşımın klasörünün adının değişmemesidir istediğim.

İşte onu yapman imkansız.

tiikerien

Üye
adı değiştirilmeyen klasör oluşturulur fakat sizin istediğiniz isimlerde olmaz.benim bildiğim windowsta 'con' 'lpt' gibi klasörler oluşturulamaz.fakat cep telefonundan bu isimde klasör oluşturup bilgisayara kopyalarsan artık ne silebilirsin ne adını değiştirebilirsin.sahi silme yöntemini bilen varsa yazabilir mi ben de bu klasörlerden kurtulurum

AlpReis

AlpReis

Üye
adı değiştirilmeyen klasör oluşturulur fakat sizin istediğiniz isimlerde olmaz.benim bildiğim windowsta 'con' 'lpt' gibi klasörler oluşturulamaz.fakat cep telefonundan bu isimde klasör oluşturup bilgisayara kopyalarsan artık ne silebilirsin ne adını değiştirebilirsin.sahi silme yöntemini bilen varsa yazabilir mi ben de bu klasörlerden kurtulurum
Unlocker isimli bir uyulama var googlede arat bulursun küçük ve Türkçe vede çok kullanışlı bir program, kurduktan sonra klasörün üstüne gel sağ tık, unlocker tıkla gerisi zaten bilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt