Acill Bakarsanız Çok ama Çok Memnun Olurum!!!! Lütfen BAKIN ACİLL CEVAP YAZIN LÜTFENNNN!!!!!!!!!

Sponsorlu Bağlantılar

İnternet Hızı, Uygulamalarda Stabillik Konusunda Hangisi Seçilmeli?

• Kullanılan toplam oy
    10
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
    Konu Sahibi
Acill Bakarsanız Çok ama Çok Memnun Olurum!!!! Lütfen BAKIN ACİLL CEVAP YAZIN LÜTFENNNN!!!!!!!!!
Arkadaşlar çok konu açıyorum sizi rahatsız ediyorum, özür dilerim fakat bir türlü çift çekirdekli ile tek çekirdekli telefonlar arasında karar veremedim.Tek çekirdeklinin 1.4 ghz işlemcisi oluyor. 512 mb rami oluyor.Çift çekirdekli işlemcide 1.0 ghz veya 1.2ghz işlemci 1gb ram oluyor. Şimdi bana androidli telefonlarda çift çekirdeli ile tek çekirdeklinin farkını ve ramin önemini söylermisiniz? Birde neden çift çekirdekli işlemcili telefonlar seçmeliyim?
Diğer sorularıma gelince Sony Xperia Arc S, Htc Evo 3D,Samsung Galaxy R bu üç telefon arasında kalmış bulunmaktayım.Sony Xperia Arc S'in 1.4ghz tek çekirdekli snapdragon işlemcisi 512 mb rami, Htc Evo 3D nin 1.2ghz dual core işlemcisi 1gb rami var,Samsung Galaxy R nin ise 1.0 ghz Nvidia Tegra 2 Dual core işlemcisi var. Benim arada kaldığım konu şu Xperia Arc S in hepsinde fazla oranla işlemci yüzdesi var, Galaxy R 'de ise Xperia Arc S 'e göre çift çekirdekli Nvidia Tegra 2 işlemcisi var.Htc Evo 3D nin ise Galaxy R ye göre 200 mhz daha yüksek işlemcisi var ama Nvidia Tegra 2 değil (Qualcomm). Anlayamadığım nokta hepsi birbirine yakın özellikler bulunduruyor. Hangisi veya hangileri seçilmeli? Nvidia Tegra 2 + bir özellik olarak karşımıza çıkıyor dedi bazı arkadaşlarım. Htc Evo 3d yide ilk 3D li telefon olmasından dolayı bazıları eksi özellik felan dedi biraz oyüzden ondan soğumuş gibi oldum.Anlamadığım diğer nokta ise şu Xperia Arc S in 1.4 ghz en fazla yüksek oranda işlemcisi var, fakat diğerleri dual core yani çift çekirdekli oldukları için ve 1gb + bir rami olduğu için bu hızdaki bir telefon gibimi çalışacaklar çift çekirdekli işlemcili telefonlar? Yani kısacası daha hızlımı çalışacaklar?

---------- Eklendi @ 19:37:25 ---------- Yazıldı @ 19:12:02 ----------

hiç mi cevap yok up up up up uupppp lütfen cevap ve oy pleaseeeeeeeeeee

---------- Eklendi @ 19:53:59 ---------- Yazıldı @ 19:37:25 ----------

acill cevap yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

CorbyW

CorbyW

Üye
Çekirdek olayı şu;
Bir telefonda çekirdek sayısının artması sisteme binen yükün azalacağı anlamına gelir. Bir işlem gerçekleşitrirken tek çekirdekli bir sistemde bütün yük o çekirdeğe biner ama çift çekirdekli bir işlemcide yük iki eşit parçaya bölünerek iki çekirdeğe eşit dağılır. Çift çekirdekte bizim kazancımız 'hız' , kaybımız ise 'çabuk biten şarj ve aşırı ısınma problemi' olur.

Evo 3D olayına gelirsek, muhteşem bir donanım ama kullanamadıktan sonra neye yarar? Telefonu kullanırken bir süre sonra gözde ağrıma batma yapıyor. -3D açıkken- .

Tegra 2 muhteşem bir cpu. Bu yüzden diğer arkadaşlar onu övmüşler.

Ram olayı etkisiz eleman. Ram telefonun hızına etki etmez. (384 mb'dan az olmadığı sürece.) Ram sana açabileceğin uygulama sayısını verir. Şuanki durumda 512, 768 , 1024 mb pek bir fark yoktur. Android zaten 150 mb kendi kullanır. Geri kalanını sana bırakır ki budurumda bana göre 512 bile yeterli.

Tek çekirdek çift çekirdek olayı ve hız ile ilgili bir şey var ; 1.4 Ghz tek çekirdek bir cpu , çift çekirdek 1 Ghz cpu'nun açığını kapatır kanımca. Bu yüzden Ben Xperia öneririm. :)

Benden daha bilgili arkadaşlar var konuya gelirlerse cevaplarlar.

Rıza Soylu

Rıza Soylu

Üye
    Konu Sahibi
Çekirdek olayı şu;
Bir telefonda çekirdek sayısının artması sisteme binen yükün azalacağı anlamına gelir. Bir işlem gerçekleşitrirken tek çekirdekli bir sistemde bütün yük o çekirdeğe biner ama çift çekirdekli bir işlemcide yük iki eşit parçaya bölünerek iki çekirdeğe eşit dağılır. Çift çekirdekte bizim kazancımız 'hız' , kaybımız ise 'çabuk biten şarj ve aşırı ısınma problemi' olur.

Evo 3D olayına gelirsek, muhteşem bir donanım ama kullanamadıktan sonra neye yarar? Telefonu kullanırken bir süre sonra gözde ağrıma batma yapıyor. -3D açıkken- .

Tegra 2 muhteşem bir cpu. Bu yüzden diğer arkadaşlar onu övmüşler.

Ram olayı etkisiz eleman. Ram telefonun hızına etki etmez. (384 mb'dan az olmadığı sürece.) Ram sana açabileceğin uygulama sayısını verir. Şuanki durumda 512, 768 , 1024 mb pek bir fark yoktur. Android zaten 150 mb kendi kullanır. Geri kalanını sana bırakır ki budurumda bana göre 512 bile yeterli.

Tek çekirdek çift çekirdek olayı ve hız ile ilgili bir şey var ; 1.4 Ghz tek çekirdek bir cpu , çift çekirdek 1 Ghz cpu'nun açığını kapatır kanımca. Bu yüzden Ben Xperia öneririm. :)

Benden daha bilgili arkadaşlar var konuya gelirlerse cevaplarlar.
çok çok teşekkürler cevabın için çok saol başka cevap veren uzaman arkadaşlarımızı yokmuuuuuuuuu??????

---------- Eklendi @ 23:21:43 ---------- Yazıldı @ 22:13:20 ----------

yokmu başka cevap

61semih

61semih

Üye
ben arc s e oy verdım FAKAT evo 3d nın kalınlıgı ve kabalıgı senın ıcın problem değilse onu tercih et

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
kardes daha oncede demistim sana optimus 3d diye. ilk 3d telefon odur ama yorumlara bakarsan lg htcden iyidir 3d konusunda.illa bunlardan birini alcaksan bencede arc s.

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Galaxy R GPU'su ile aralarındaki en önde gelen cihaz.
Geriye kalan donanımı da gayet güzel.

Galaxy R :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt