Acılı anneye bir de hapis istendi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Acılı anneye bir de hapis istendi
Adana'da, evde çıkan yangında dumandan zehirlenerek ölen 6 yaşındaki Tuana ile 4 yaşındaki Gökdeniz’in annesi 30 yaşındaki Hilal Arslan hakkında ’taksirle ölüme neden olma’ suçundan 15 yıla kadar cezası istemiyle açıldı. İddianamede, "Şüphelinin işe gitmek için giyindiği esnada havanın soğuk olması nedeniyle elektrikli ısıtıcıyı açtığı, evden çıkarken de ısıtıcıyı açık bırakıp evin dış kapısını kilitlediği, tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu çocuklarının ölmesine sebebiyet verdiği" öne sürüldü.
'ANNE YETERİ KADAR MAĞDUR'
, annenin yeteri kadar mağdur olduğunun da dikkate alınmasını ve ceza verilmeyebileceğini de iddianamede belirtti. Bu nedenle anneye hiçbir ceza vermeyebilir.
ELEKTRİKLİ AÇIK, KAPI KİLİTLİ

Olay, merkez Seyhan İlçesi Denizli Mahallesi’nde 10 Aralık 2011’de meydana geldi. Olaydan bir süre önce eşi Mesut Danabaş’tan boşanan ve bir reklam ajansında grafiker olarak çalışan Hilal Arslan, 2 katlı bir binanın çatısındaki 2 odalı yeri kiralayarak 2 çocuğuyla birlikte yaşamaya başladı. Arslan, olay günü işe gitmek için giyinirken hava soğuk olduğu için elektrikli sobayı açtı. Evden çıkarken sobayı açık unutan Arslan, yataklarında uyumakta olan çocuklarının üzerine kapıyı kilitleyip işe gitti. İşe giderken de evin anahtarını çocuklarına bakan komşusu Nimet Kılıç’a bırakarak "Çocuklar evde. Daha uyuyorlar" dedi.TELEVİZYON TUTUŞTU
Televizyonun plastik aksamları sobadan tutuşturunca evde çıktı. Çocukları almak için geldiği evden dumanların çıktığını gören Nimet Kılıç, polise ve itfaiyeye haber verdi. Yangına müdahale eden itfaiye ve ekipleri, evde 2 kardeşin uyuduğunu öğrenince kilitli olan demir kapıyı kırarak baygın haldeki Gökdeniz ile ablası Tuana Danabaş’a ulaştı. Hastaneye kaldırılan kardeşler yapılan bütün müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Dumandan zehirlenerek ölen kardeşler Kabasakal Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazede baba Mesut Danabaş güçlükle ayakta dururken anne Hilal Arslan, "Yavrum beni bırakıp gitme" diye gözyaşı döküp, sinir krizi geçirdi. Acılı anneyi, yakınları teselli etmeye çalıştı.
ŞU KOŞULLARDA CEZA VERİLMİYOR
Soruşturmasını tamamlayan , olayla ilgili iddianame hazırladı. 2’nci ’ne gönderilen iddianamede, Hilal Arslan hakkında ’taksirle ölüme neden olma’ suçundan 2-15 yıl arasında hapis cezası istendi. Ayrıca, ceza verilirken TCK’nın 22/6 maddesinin de göz önünde bulundurulması talep edildi. Yasanın ilgili maddesinde "Failin kişisel ve ailevi durumu bakımından, artık bir cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olmasına yol açmışsa ceza verilmez" deniliyor.
Kocasından boşandıktan sonra, birlikte yaşadığı 2 çocuğunu da kaybeden acılı ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
 


Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
olamaz ya
 
paradox07

paradox07

Üye
Ayıptır ya.
 
gericikoyluyobaz

gericikoyluyobaz

Üye
burası turkıye her an olabılır
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
743
NEXUS
Cevap
0
Görüntüleme
434
NEXUS
47MaDo47
Cevap
12
Görüntüleme
496
hasan3472ty


Üst Alt