Acil Durumlarda Telefonu Hızlı Şarj Etmek

Sponsorlu Bağlantılar

scuf

scuf

Üye
    Konu Sahibi
Acil Durumlarda Telefonu Hızlı Şarj Etmek
Evet arkadaşlar çoğu zaman çok önemli bir anımızda telefonun şarjı biter ve o ana şarj cihazıda bulunacak bi yerde değilseniz kısa bir süre daha dayanması için şu yöntemi yapabilirsiniz , bu yöntemi bir sitede okudum vede videosunu izledim ve anlatarak da anlaşılabileceğine eminim.Şimdi gerekli malzeme listemiz:

1-Alüminyum folyo(sigara paketlerinin içinden çıkan alüminyum jelatinde olabilir)
2-Çakmak(zippo vs. hiç farketmez )
3-En önemli şey telefonumuz.

Şimdi arkadaşlar elimize telefonun bataryasını alıyoruz ve alüminyum folyoyu bir güzel bataryanın üzerine sarıyoruz ama çok fazla kalın yapmayın 2 3 tur yeter.Sonra çakmağımızın ateşini çok yakından tutmadan hızlıca 5 - 10 sn bataryanın üzerinde gezdiriyoruz.sonra bataryamızı bir kenara koyup 5 10 dk bekliyoruz.Daha sonra teli açıyoruz ve şarjımızın az da olsa dolduğunu görüyoruz bu bize en azından 4-5 msj atma veya 1-2 dk lık birini arama gibi imkanlar sunabilir özellikle çok acil hayati tehlikede olan bir yerdeyseniz ve elinizde yukarıdaki metaryeller varsa gerçekten çok işe yarayabilir , batarya falan zarar görürmü gibisinden soru gelebilir, bunu bir teklonoloji sitesinde görmüştüm ancak video şu anda açılamıyor
video linki kırılmış ekleyemedim konuya, bataryaya bir zararı yoktur..

Ben merak ettim işe yarıyormu diye 5800 ımda deneyemedim daha yeni diye ama babamın eski tel siemesnte denedim şarjını sonuna kadar bitirdim tel açılmıyordu bu yöntemi yapınca 15 dk falan dayandı şarj işe yarıyor gerçekten ilginç geldi ( 5 senelik telefon buna rağmen batarya bu kadar dayandı )

• Beğen
Tepkiler: 123kn456, mekanik ve ylmz.fatih

ofdoganoz

ofdoganoz

Üye
enteresan bir bilgi
teşekkürler

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Sağol tehlikeli gibi ama :D

ylmz.fatih

ylmz.fatih

Üye
Yöntem çok güzel ve ilk defa gördüm ama çok tehlikeli gereğinden fazla ısıtırsanız batarya patlar şaka değil gerçekten patlar. Bataryanın içindeki iyonlar sıcaklığa duyarlıdır ısınınca genleşir gereğinden fazla genleşirse sonucu yarar değil zarar sağlar.

Revengeful

Emekli Yönetici
Evet tehlikeli ben denemem:)

mekanik

Üye
güzel paylaşım eline sağlık...

haltie

haltie

Üye
timlerde ve mc donaldslarda sarj ediyorlar:ehe

scuf

scuf

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar bataryayı patlatacak kadar ısıtmayacağız heralde , yani 5 dk ısıstırsak tabi patlama riski olur:D 5-10 sn kadar tutmak yeterli folyodaki iyonları haraket ettirecek kadar yani , bu kadar ısı zaten yaz aylarında güneşte kalan telefonlarda oluyor hatta daha fazlası oluyor folyoya sarıp güneşin altında tutsakta olabilir aslında, şehir içi olan yerlerde sarj etme imkanı bulabilirsiniz ama misal dağa çıktınız veya dağlık bir alanda yaşıyosunuz orda kaldınız telefonunda şarjı bitti işte o zaman bu yöntem aklınızda bulunsun :D

tlgcn38

tlgcn38

Üye
Güzel yöntem. Çok ısıtmak zaten olmaz o kadar ısıtacak kadar rahat yerdeysen bu yöntemi yapcağına yürü evine yada bi şarj edebileceğin bi yere git:) =)

kemal21

kemal21

Üye
bence çılgınlık

asrısaadet

Üye
bence de tehlikeli ya :nono:

ilo53

ilo53

Üye
tehlıkelı eger cakma bataryanız varsa yedekte yapabılırsınız

uPPsCa

Üye
Bilgi için sağol..
benim elim açıktır :D patlatana kadar ısıtırım :D

mertrix104

Üye
ben biliyordum bunu daha önceden çinko karbon pillerde uygulyordum o zmnlar walkman dinliyordum pili bitince pili ısıtıyordum hohoh :D :D Allhtan duracell cıktıda artk onlara gerk klmadi :DD

Pooodolski

Pooodolski

Üye
Güzel bir bilgi teşekkürler. Tehlikeli oldugunu soyleyen arkadaslar, mangala atın demedi ki adam azıcık ısıtın dedi.

Üst Alt