acil destek beyler.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
123adil

123adil

Üye
    Konu Sahibi
acil destek beyler.
ben bir 5800 kullanıcıyım günümün 3 te 1 biri burada geçiyor. Bu cfw nedir. Neye yapar. Nasıl yüklenir zararı var midir neyin nesidir?

mstf_l

mstf_l

Üye
cfw nin tam acılımı custom firmware dır. Baska bir telefonun yazılımını ornegin c6 portlayarak farklı bir telefona ornegin 5800 a uygun hale getirmektir. Firmware editleme programlarıyla yapılabilir.telefona bazı istenen programlar ya da ozellikler(bataryanın daha fazla gitmesi icin batarya modu, daha fazla hız icin performans modu vb) ozellikler yuklenebilir.Telefonun guncellemesini yapar gibi yuklenir.yukleme sırsında bir hata yapmadıgın surece sorun cıkarmaz. Ayrıca orjinal yazılım olmadıgı icin garanti iptal olur fakat servise gonderirken tekrar orjinal yazılım yuklerseniz sorun olmaz.

anılbaran

anılbaran

Üye
ooooooo bak onu anlatmak uzun iş ama biraz özet geceyim bildigim kadarıula anlatıyım bak şimdi senin anlayacıgın dilde bi tane c6 diye telefon var bide bizim 5800 var bazı yazılımdan falan anlayan kişiler bu iki telefonun yazılımını bi şekilde birleştirmişler ve ortaya 2 sinin karışımı bi yazılım ortaya çıktı peki bu yazılımı yükleyince ne olcakki ? cevap:neler neler ilk başta telefonun hackli oluyor yani istedigin uygulamayı yüklersin ve biliyosun bizim telefonlarda ev ekranı dönmüyo dönse bile hatalar oluyo ve widget destegi yok widget ne diye sorarsan hani bazı telefonlarda hava durumu filan gösteriyo telefonun ev ekranında falan ona deniliyo ve bir sürü widget destekli eglenceli şeyler yüklersin daha sonra telefonun görünümü symbian 3 işletim sisteminin görünümü gibi alıyo 2. ve telefon hızlanıyo donmalar falan azalyor telefon cok seri kullanılıyo ve bir sürü performas artışları falan oluyo yanlızzz söyle bi sorun var sen bu cfw attıktan sonra artık cihaz garanti dışı oluuo fakat bununda çözümü var nasıl o cfw yi yüklediysen orjinal yazılımada geri dönebiliyon yani tekrardan garanti kapsamına giriyo işte kısacası böyle bişi işte ve son olarak bu işlem biraz riskli yani eger yüklerken bi hata yaparsan cihazın acılmaz ve seni ugraştırı ama sonradan bi şekilde açıyolar galiba bilmiyom yani yüklerken yükleme talimatlarını iyice ögren anlamadıgın bişi olursa hemen cfw yapan adama sor işini şansa bırakma şimdilik bu kadar başka soru varsa cevaplarız dostum

123adil

123adil

Üye
    Konu Sahibi
cok teşekkür ederim. Ben bayılıyorum c 6 nın ev ekranına. Ama risk alaamam ya

mstf_l

mstf_l

Üye
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt