Acaba Atatürk reklamdaki çocuğa bugüne dair sorular sorsa ne yanıt alırdı?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamgirls

dreamgirls

Üye
    Konu Sahibi
Acaba Atatürk reklamdaki çocuğa bugüne dair sorular sorsa ne yanıt alırdı?




Esas Ben Şimdi Öldüm...


Son günlerde televizyonlarda yayınlanan bir reklam tüm Türkiye´de konuşuluyor. Seyreden pek çok kişinin gözlerini dolduran böyle bir reklam filminin milli konularda bu derece hassas olduğumuz bir dönemde yayınlanıyor olmasıda seyircileri oldukça etkiledi. İş Bankası´nın 10 Kasım için çektirdiği ve Haluk Bilginer´in Atatürk´ü canlandırdığı reklam filmini farklı bir bakış açısı ile irdeleyen bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedik. Acaba Atatürk reklamdaki çocuğa bugüne dair sorular sorsa ne yanıt alırdı?



-Çocuk, Türkiye ne durumda?
-ATAM.. Herşey mükemmel gidiyor. Siz hiç merak etmeyin..

- Yeni cumhurbaşkanını seçmişsiniz. Nasıl birisi peki?
- Süper bir insan. TC tarihinin en başarısız Dış İşleri Bakanı olarak kayıtlara geçti. Cemat liderinin güdümünde. Daha önce mensubu olduğu partiye yapılan devlet yardımının bir trilyon lirası kayıp, dava zaman aşımından dolayı düştü.. Siz hiç merak etmeyin!

- Birinci kadın nasıl?
- O´na artık first lady diyorlar.. Birinci kadınımız türbanlı. Köşkün heryerini değiştiriyor.. Daha önce dışişleri konutunu da değiştirmiş ucubeye çevirmişti, çok zevkli biridir.. Bir kaç sene önce T.C devletini kendi türbanı için AIHM şikayet etti, ama sonra şikayetini geri çekti.. Siz hiç merak etmeyin!

- Başbakan nasıl, başarılı mı?
- Hem de nasıl başarılı. Önüne gelene küfür ediyor, gelmeyene ´ülkeyi terket´ diyor. Gazeteler o veya hükümet aleyhinde tek kelime yazamıyor. Maddi durumu da fena değil, aldığı maaş ile iki milyar dolar biriktirdi. Allah için çok tutumlu ve akıllı! (Ben hesap ettim 20 yıl da aldığı maaşın her kuruşunu biriktirseydi 1 milyon 225 bin YTL´si olurdu. Arada ki fark nasıl oluştu kendi de bilmiyormuş! ) Cemaat liderinin kontrolunde.. Kızlarını türban nedeniyle ABD´de okuttu. İki oğlunu niye orda okuttu anlamadım! Herhalde onlarda türbanlıydı biz anlamadık.. Okul paralarını hayırsever biri verdi. Adam o kadar hayırsever ki devletin soyulmasına bile yardımcı oluyor.. Siz hiç merak etmeyin!

- TBMM başkanı da değişmiş..
- Evet ´Anasını şey ettiğimin şeyi´ gitti , onun yerine kendisi gibi cemaat liderinin sağ kolu olan biri geldi.. Ama eşi türbanlı değil.. Siz hiç merak etmeyin!

- Ekonomi iyi mi?
- Hem de nasıl. Cumhuriyet tarihinin en zeki Maliye Bakanı görevde. TL´den altı sıfır attı ve paramız çok değerlendi. Kendi çocukları artık trilyonlar götüremiyorlar, çünkü sıfırlar atıldı ya, ondan.. milyonlarla idare ediyor gariplerim.. Borsa´nin %75´i yabancıların elinde.. Ama bakan işini iyi yapıyor. Siz hiç merak etmeyin!

- Dış borcumuz var mı?
- Var ama, önemsiz. 400 milyar dolar.. Zehir hafiye bakanımız dolardan da sekiz sıfır atacakmış.. Borç inecek 4 bin dolara, onu da ben ödeyeceğim . Siz hiç merak etmeyin!
- Terör devam mı? Önlem alınıyor mu?
- Terör pek önemli değil artık.. Herkes sadece konuşuyor, askerler şehit oluyor, kelle hesabı ile cenazeler kalkıyor.. Liderlerinden 20 tanesi zaten elimiz de.. Siz hiç merak etmeyin!

- Bu güzel haber, liderlerini ömür boyu hapisten çıkarmasınlar..
- Ne hapsi ATAM. Biz onları milletvekili seçtik meclise getirdik. Artık herşeyi yasal yapıyorlar.. Dünyada sadece Türkiye´de teröristler milletvekili olabiliyor.. Ve sadece Türkiye´de teröristlerin başı hapishanede her hafta avukatları ile göruşebiliyor, yani her konuda birinciyiz.. Siz hiç merak etmeyin!

- Referanduma katılım oranı nedir?
- Bana göre sıfır ama hükümete göre %70.. Referandum olduğu gün 12 asker imiz ŞEHIT edildi! Herşeyin farkındayım ben.. Siz hiç merak etmeyin!

- Cemaat lideri falan diyorsun, hala var mı şeriat tehlikesi?
- Yok, yok şeriat tehlikesi kalmadı çok şükür, şeriat geldi bile. Rahatladık, etraf yobaz doldu. Cemaat lideri yurt dışında Türkiye´ye gelemiyor. Zaten gelince Humeyni gibi gelecek, herşey süper olacak.. Siz hiç merak etmeyin!

- Eğitim nasıl peki?
- 5 yıl önce göreve gelen dinci hükümet zamanında ilkokul birinci sınıfa başlayan bebeler, bu yıl 6´ya gidiyor, 5 yıl sonra 16 yaşın da gençler olacaklar, bu bebelerin beyinleri yıkanıyor.. Nasıl ki bizim zihnimizden SENİ silemiyorlar, bu bebelerin zihninden de yobazlık silinemeyecek.. Anlayacağınız 5 yıl daha rahatız.. Siz hiç merak etmeyin!

- Biz Cumhuriyeti kurabilmek için binlerce şehit ve gazi verdik, siz Cumhuriyeti koruyamadınız.. Ben Cumhuriyeti siz gençlere emanet ettim.. Siz ne yapıyorsunuz?
-Sadece UTANIYORUZ, KAHROLUYORUZ ATAM!


- Ben esas şimdi öldüm...



 


nozden

nozden

Üye
ne olabilir...................
 
kurt bey

kurt bey

Üye
bu yazı üzerine söylebileceğim çok şey var ama ATA'mıza olan saygımdan dolayı sözlerimi içimde tutacam. Konu kaldırılırsa daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.
:nono::nono:
 
Salihyet

Salihyet

Üye
Buna müsade edilmemeli birileri türkiyeyi bir yere getirmeye kalktığında hemen "dini kullanıyor, türbanı sembol olarak kullanıyor, ülkeyi satıyor" tamam öyleyse başa chp gelsin genç parti gelsin o zaman ne kadar mutlu bi ülke olurduk.. siyaset serbestse eğer cevabım daha kapsamlı ve uzun olacak !
 
DJ GENTLEMAN

DJ GENTLEMAN

Üye
bu konu çok ses getirir gerçekleri her zaman acıdır
 
CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Çok Güzel Bi Anlatım Teşekkürler Kardeşim...
 
JaNbErG

JaNbErG

Emekli Yönetici
atam ilk on yılda ne yaptıysan bu devlet öyle ayakta duruyor..üzerine tuğla koyamadık atam..koyamadık onun yerine anayasayı savunan gençleri hiç acımadan astık..

güzel paylasım saol dreamgirls
 

semihandan

Üye
Güzel paylaşım...Ama çok yanlışlar var burda
 
lodos04075

lodos04075

Üye
bence pek fazla bir yanıt alamazdı

bu gençliğe yazık ya yarısı sokaklarda büyüyor gelecekde kim bilir nasıl bir bela olacaklar
 
VİyoLİN

VİyoLİN

Üye
kardeş duygulandım inan ki...bu acı gerçekleri kabullenmek mümkün değil...ben de inanıyorum ki birilerinin beyni yıkanıyor ve haksızlığı hak gibi görmeye başlıyorlar...ATAM İZİNDEYİZ...
 
canturgay

canturgay

Üye
ewet. acı ama gerçekk..
ATA mızın arkasına sığınılarak çok yanlı bi yazı yazılmışş..yazının başını biraz okudum ve sinirlerime hakim olamayacağımı anlayıp kalan kısmını okumadımm.
pesss . ancak bu kadar olurr.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt