ABD'li ünlü oyuncu Fenerbahçe'de

Sponsorlu Bağlantılar

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ABD'li ünlü oyuncu Fenerbahçe'de
Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 2009-2010 sezonunda namağlup şampiyon olarak, üst üste 5. kez bu başarıya ulaşan Fenerbahçe, transfere de çok hızlı girdi. Sarı-lacivertliler dünyaca ünlü bir oyuncuyu takıma kattı.



Fenerbahçe ABD'li ünlü oyuncu Diana Taurasi'yi renklerine kattı.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden ''Bir dünya yıldızı daha Fenerbahçe'de'' başlığıyla yapılan açıklamada, ''Kariyerine başladığından beri bireysel anlamda tüm ödülleri kazanan, birçok rekora imza atan ve tüm kulüplerin transfer listesinin ilk sırasında yer alan Diana Taurasi artık Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı için mücadele edecek'' denildi.

Kulüp açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

''Her sezon her branşta şampiyonluk için mücadele veren Fenerbahçe Spor Kulübü dünya yıldızlarını renklerine katmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda Ariel Ortega, Nicolas Anelka, Roberto Carlos, Katie Smith, Cappie Pondexter, Ekaterina Gamova, Natasa Osmokrovic gibi dünyaca ünlü isimleri transfer eden Fenerbahçe Spor Kulübü, yine dev bir ismi renklerine bağladı. Bu sezon bayan basketbolda namağlup bir şekilde şampiyon olan Fenerbahçe'de gelecek sezonun planlaması şimdiden yapılıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü, gelecek sezon hedeflenen Avrupa şampiyonluğuna ulaşmak için dünyanın en iyi oyuncusu olarak kabul gören Diana Taurasi'yi renklerine kattı.''

MUHTEŞEM KARİYER

Taurasi, 2004 yılında WNBA takımlarından Phoenix Mercury tarafından draft edildi.

WNBA'de ilk 3 maçında 20 sayıyı aşan ilk oyuncu olmayı başaran Taurasi, 2004'de ''yılın çaylağı'' ödülüne layık görüldü. İlk sezonunda yılın kadrosuna ve All Star takımına seçilmeyi başaran Diana Taurasi, Paul Westhead'ın takımın başına geçmesiyle kendisini daha fazla gösterme şansı buldu. Bir maçta 47 sayı atan ve lig rekorunu egale eden, bir sezonda attığı 860 sayıyla Katie Smith'e ait olan rekoru ele geçiren, WNBA'de 2000 sayıya ulaşan en genç 2. oyuncu olan Taurasi, 2007 ve 2009 yıllarında WNBA şampiyonluğu yaşadı. 2006, 2008 ve 2009 sezonlarında WNBA'in ''sayı kraliçesi'' olan 28 yaşındaki oyuncu, 2009'da normal sezon ve finallerin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Aynı zamanda İtalyan vatandaşı olan Diana Taurasi, Avrupa'da da büyük başarılara imza attı. Avrupa macerasına 2005-2006 sezonunda Dinamo Moskova ile başlayan Taurasi, ilk sezonunda Avrupa Ligi'nde çeyrek final oynadı. 2007'de Spartak Moskova'ya imza atan ABD'li oyuncu, 2007, 2008 ve 2009 yıllarında Avrupa Ligi'nde şampiyonluk yaşadı.

2009 sezonu Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde yarı finalde 33, finalde ise 31 sayı kaydeden Diana Taurasi, dörtlü finalin en değerli oyuncusu seçildi. Bu yıl Avrupa Ligi Dörtlü Finali'ne de damgasını vuran Diana Taurasi, bir kez daha en değerli oyuncu ödülüne layık görüldü.

Basketbol uzmanları tarafından bayanlarda dünyanın bir numaralı ismi olarak gösterilen Diana Taurasi, ABD takımıyla 2004 ve 2008 olimpiyatlarında altın madalya kazandı.
 
  • Beğen
Tepkiler: burakkutluca09 ve tragedie


DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Vay vay vay ..
Mükemmel bir transfer . Zaten 1 numarayız basketbol da . Şimdi uzay takımı olduk :D
 
'Davut

'Davut

Üye
Dünyanın en iyisi deniliyor buna...:D

Zaten yenilmezdik iyice yenilmez olacaz ...Zaten Eurolegue şampiyon olacaz dedi....:D
 

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Gerçekten,kayda değer bir transfer.
Fenerbahçe'nin bu güne kadarki en iyi transferi.
 
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
önceki görüntülerini izledim acayip bir basketbolcu çok iyi oldu emeği geçenleri kutluyorum
 
Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İnşallah başarılarımız artacak..
 
'Davut

'Davut

Üye
Gerçekten,kayda değer bir transfer.
Fenerbahçe'nin bu güne kadarki en iyi transferi.

Dünyanın en iyisi deniliyor Tabikide en iyi trasfer olacak...:ehe...

Cappie pondexterda çok iyi bir oyuncuydu dünyanın ben 5 bayan en iyi basketbolcusuydu ... O gitdi maalesef...
 


Üst Alt