ABD ve Japonya Kuzey Kore'ye karşı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ABD ve Japonya Kuzey Kore'ye karşı
Obama: Kuzey Kore'nin düşmanlığı güçlülük değil zayıflıktır.
30.04.2012 22:36


ABD Başkanı Barack Obama, Kuzey Kore'nin düşmanlığının güçlülük değil zayıflık olduğunu bildirdi.
Beyaz Saray'da Japonya Başbakanı Yoşihiko Noda'yı ağırlayan Obama, konuk başbakanla birlikte Pyongyang yönetiminin başarısız olan son füze fırlatma girişimi dahil Kuzey Kore'nin saldırgan hareketlerini eleştirdi.
Barack Obama, Pyongyang'ın faaliyetlerini güçlülüğün değil zayıflığın göstergesi olarak değerlendirirken Noda ise Kuzey Kore'nin füze fırlatma girişiminin Pyongyang'ın nükleer programıyla ilgili diplomatik çabaları baltaladığını ifade etti.
Obama, Noda'yla düzenlediği ortak basın toplantısında, ABD ve Japonya'nın diğer bölge ülkeleriyle birlikte Kuzey Kore'nin uluslararası sorumluluklarına uyması konusunda ısrarlı olduklarını belirtti.
Barack Obama, Kuzey Kore'nin uyguladığı eski tip provokasyonların artık geçerliliği kalmadığını söylerken Noda ise Pyongyang yönetiminin geçmişteki uygulamalarının yeni bir nükleer deneme yapma olasılığını gösterdiğini kaydetti.
Noda, Çin'in, Kuzey Kore'nin nükleer programını dizginlemede önemli bir oyuncu olarak durmaya devam ettiğini söyledi.
Bu arada, Obama, Çin'de ev hapsinden kaçan önde gelen muhaliflerden Çen Guançeng'in ABD'nin Pekin Büyükelçiliği'nde olduğu iddiasını teyit etmedi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
424
doctorrr
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
391
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
371
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
389
Haydar
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
406
bydexer


Üst Alt