ABD Ordusunun Güvenliği Vista' ya Emanet

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ABD Ordusunun Güvenliği Vista' ya Emanet

Vista en çok sevilen Windows sürümü olmayabilir; ama güvenli olduğu bir kez daha kanıtlandı...

Amerikan Savunma Departmanı, güvenlik gerekçesiyle bundan böyle bünyesinde bulunan PC'lerde Microsoft'un bir türlü istediği satış oranına ulaşamadığı Windows Vista'yı kullanacak.

Bu konuda bir dizi çalışma başlatan askeri BT teknisyenleri, son aylarda artan güvenlik
riskleri nedeniyle hava, deniz ve kara kuvvetlerine ait yaklaşık 30.000 kadar bilgisayara Windows Vista

Askeriyeye ait olan bilgisayarlara kurulması planlanan Windows Vista'nın yanında,
yüklemeye hazırlanıyor. Microsoft
'un bir diğer popüler yazılım paketi Office 2007'nin de yine bu sistemlerde yer alması bekleniyor.

Şubat ayında tamamlanması beklenen projede, Windows XP'den Windows Vista'ya geçiş sırasında uyumluluk problemi çıkaran sistemlerin en kısa sürede yenileriyle değiştirileceği de gelen haberler
arasında.

akula

akula

Üye
desenize abd askeriyesi ayvayı yiyecek

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Bende Öyle Düşündüm :ehe

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Hiçbir askeri/ulusal güvenlik kuruluşu Windows gibi kapalı kaynak kodlu işletim sistemi kullanmaz/kullanamaz.

Tanıdığım/bildiğim tüm askeri sahada çalışan firmalar Unix-Like veya Linux tabanlı işletim sistemleri kullanıyor.

Hiç bir bilgisayarda yoktur diyemem ancak yüksek ve çok yüksek güvenlik derecelerinde Windows harici işletim sistemleri kullanıldığından adım gibi eminim.

Tabi bir kaynak olsaydı rahat rahat okuyabilirdik.

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Kaynak Sağ Alt Köşede Mevcut ;)

akula

akula

Üye
Hiçbir askeri/ulusal güvenlik kuruluşu Windows gibi kapalı kaynak kodlu işletim sistemi kullanmaz/kullanamaz.

Tanıdığım/bildiğim tüm askeri sahada çalışan firmalar Unix-Like veya Linux tabanlı işletim sistemleri kullanıyor.

Hiç bir bilgisayarda yoktur diyemem ancak yüksek ve çok yüksek güvenlik derecelerinde Windows harici işletim sistemleri kullanıldığından adım gibi eminim.

Tabi bir kaynak olsaydı rahat rahat okuyabilirdik.

dikkatini cekerim bu adamlar abdli ne zaman ne gibi aptallık yapcaklarını kestiremezsin yenemeyeceklerini bildikleri halde bi cok ülkeye giren adamlardan ne beklersin böyle bi karar gercekten dogruysa normaldir

leiche

leiche

Emekli Yönetici
Vista iyidir arkadaşlar.
benim pcde anti virüs yokken kendi güvenliği ile zararlı yazılımları yakalıyor.
Abd işini bilir.

Mr.Crunch

Mr.Crunch

Üye
Kaynak Sağ Alt Köşede Mevcut ;)
Özür dilerim beyaz üzerinde açık mavi dikkatimden kaçmış:oke:

Sayın akula, ABD'lilere ben dahil büyük bir çoğunluk sala.k diyor ancak o "sala.k"insanların tüm dünyayı ellerinde çevirdiklerini görmeyi unutuyoruz çoğu zaman. Yenemeyecekleri hangi ülkeye girmişler? Herhangi bir ülkeyi ele geçirmek için illaki askeri zafer elde etmek gerekmez.

Tek bildiğim eğer askeri bir amaçla bir işlem yapacaksan, güvenlik açıkları tespit edildiği takdirde kendi personeline, kendi ofisinde, kendi içinde açığı kapatıp, yine kendi donanıma yükledikleri. Microsofta "şöyle bir açık var kapatın bir daha yükleyelim" dediklerini sanmıyorum.

Sayın leiche'nin cümlesine bir ekleme yapmak istiyorum izninizle: Vista, "video izleyen, oyun oynayan, standart ev kullanıcısı için" iyidir arkadaşlar.

Sonuç olarak ofis işleri dışındaki yerlerde ne tür işletim sistemi kullandıklarını bilmiyoruz (daha önce Pentagon'a giren varsa bilmek isterim ne sistemi kullandıklarını). Şu anda aklıma gelen tek tük kayıt/güvenlik/izleme işlerini yapan sistemlerde illaki ofis uygulamaları olması gerekmiyor:huhu:

Saygılarımla

Tr-Maxicep

Tr-Maxicep

Üye
Olabilir Çünkü Vista Daha Çömez Ve O Yüzdende Hackerler Daha Vista'nın Açıklarını Yeni Buluyorlar.Zaten Şu Anda En Çok ''xp'' İşletim Sistemi Kullanılıyor.Bence ''vista'' ''xp'' nin Makyajlı Hali Neyse Zaten Bilgisayardan Anlayan Kişiler Anlamıştır Zaten ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt