Aban SABRİ Amansız ol !

Sponsorlu Bağlantılar

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
Aban SABRİ Amansız ol !
Dün Galatasaray maçının özetinde spiker yine “Sabri Sabriii aut” diye bağırınca bastık evdekilerle kahkahayı. Sebebi Sabri’nin bu topa fazla abanma, dikme hatta tribünlere göndermeyi abartması ve yaklaşık 1 aydır çeşitli ortamlarda, (özlellikle) internet sitelerinde bu olay hakkında yüzlerce espri yapılmış olması… Kimileri gerçekten abartı durumunda, hatta kişisel hakaret boyutunda ama bir kısmı da gayet zekice... Yani Sabri bile görse güleceği cinsten. Zaten makara kukara adamı olduğu, geyik muhabbeti sevdiği her halinden belli.

Esprileri yazıya dökersek şu cisten:
*Sabri playstation oynarken şut tuşuna çok basıyomuş.
*Sabri’nin maç yaptığı yerde kuşlar korkudan uçmuyomuş.
*Hatta öyle ki uçak seferleri bile güzergahını değiştirebiliyomuş:
- Kule durum nedir? Tamam.
- Sabri maçta, Alisamiyen üstünden geçmeyin tamam.
*Bir efsaneye göre Sabri’nin aya top gönderdiği de rivayet edilir…

Aslına bakarsanız, Türkiye’nin büyük kulüplerinden birinin ve milli takımın önemli isimlerinden biri Sabri… Futbolculuğuna diyecek pek bişey yok. Formundayken çizgiye inebilen oradan iyi pas çıkarabilen, adam eksiltebilen, defansta iyi işler çıkartabilen bir isim. Oyunundaki en büyük sorunu biraz fazla şut sevdalısı olması… Peki neden böyle oldu derseniz onu da şu şekilde açıklayabilirim: Zamanında çok şut çekti diye az kalsın Hakan Şükürden dayak yiyodu, elinden zor aldılar. Hakan Şükür futbolu bırakınca da meydanı biraz boş buldu.

Bir futbolcudan başka başka şeyler beklemek tuhaf geliyor bana… Futbolcu kitap okusun, kültürlü olsun, şiir yazsın, rock müzik dinlesin, yok ata iyi binsin yorumlarını anlamıyorum. Futbol mücadele ve eğlence sektörüyse bence Futbolcu dediğiniz şey için Sabri kafi gelir. Futbolunu oynar üstüne bir de keyif verir, güldürür insanları daha naapsın. Artı yetenekleri varsa ne güzel, o zamanda ‘futbolcu’ + ‘başka bişey’ olur (mesela Eric Cantona). Olmuyosa zorlamaya gerek yok. Zorlayınca ve Sabri şarkı söyleyince neler olduğunu görmek için videoya bakınız. Sabri orada da outa atmış...

Ayrıca 'Aban Sabri Abann !' oyunu için:

• Beğen
Tepkiler: serif55

Cynical

Cynical

Üye
Fenerbahçe maçını arabada radyodan dinliyordum. TRT Radyo 1 spikeri de çok manidar konuştu bir pozisyon sonrası:
"Sabri topu auta gönderiyor. Başını ellerinin arasına aldı, ben ne yaptım der gibi. Ama oysa Sabri bunu her maçta yapıyor."
Sabri aslında bizim futbolumuzdaki uzaktan isabetli şut çekme sorunsalımızın abartılı bir örneği. Yabancı liglerle kıyasladığımızda ligimizde ceza sahası dışından atılan goller, özellikle bizim Türk futbolcuların attığı goller, son derece sınırlı. Biz ya futbolcu yetiştirirken (eğer yetiştiriyorsak) bu konuya eğilmiyoruz yada bu yeteneği olan futbolcuları yanlış antremanlarla köreltiyoruz gibime geliyor.
Sabri de oturup yabancı liglerin özetlerini seyrediyor olsa gerek ki "Ben de atarım" diye gaza geliyor. Atıyor da... Auta.

serif55

serif55

Üye
Beşiktaşlıyım ama nedendir bilmem sabriyi seviyorum :) kişiliği çok iyi bi futbolcu bence ama şöyle bi 10 sene daha çabalasın messiye yetişçek canı gönülden inanıyorum :) :D

Salihyet

Salihyet

Üye
    Konu Sahibi
Fenerbahçe maçını arabada radyodan dinliyordum. TRT Radyo 1 spikeri de çok manidar konuştu bir pozisyon sonrası:
"Sabri topu auta gönderiyor. Başını ellerinin arasına aldı, ben ne yaptım der gibi. Ama oysa Sabri bunu her maçta yapıyor."
Sabri aslında bizim futbolumuzdaki uzaktan isabetli şut çekme sorunsalımızın abartılı bir örneği. Yabancı liglerle kıyasladığımızda ligimizde ceza sahası dışından atılan goller, özellikle bizim Türk futbolcuların attığı goller, son derece sınırlı. Biz ya futbolcu yetiştirirken (eğer yetiştiriyorsak) bu konuya eğilmiyoruz yada bu yeteneği olan futbolcuları yanlış antremanlarla köreltiyoruz gibime geliyor.
Sabri de oturup yabancı liglerin özetlerini seyrediyor olsa gerek ki "Ben de atarım" diye gaza geliyor. Atıyor da... Auta.

Çalışmak iyidir yinede

Atakan

Atakan

Üye
Halı sahada da; ''Sabri gibi vurdu'' diye espriler yapılmaya başladı :)

ısland

Üye
bilmiyoduq bizi çoq aydınlattın

ısland

Üye
yanlış anlamadıysam dalga geçer gibi cevap yazmışsın arkadaşım bi sorunun mu var?!!!

arkaaş şimdi bunun videoları resimleri ortalıkta kol geziyor
dalga geçer gibi cevap yazdığım için özr dilerim