a_GPS, şebeke tabanlı GPS ??

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dunerunner

dunerunner

Üye
    Konu Sahibi
a_GPS, şebeke tabanlı GPS ??
arkadaşlar selam, benim de 5800var.öğrenmek istediğim telefon A-gps veya şebeke tabanlı gps ile konumlama yaparken (tümleşik gps de açıkken) hangi bağlantıyı kullanıyor gprs mi yoksa 3g üzerinden mi alıyor? 100mb lık internet paketim var ondan kullansın istiyorum.
teşekkürler...:hmmm

maktama

maktama

Üye
Bildiğim kadarıyla gprs ile 3g nin hız dışında teknolojik farkı yok, yani aslında 3g aslında gprs bağlantısı zaten.
Telefonunuz 3g çeken yerde 3g ile, 3g olmayan yerde EDGE hızı ile, o da olmazsa normal bir modem hızında(modemlerin classları var, class hızına göre) gprs ile bağlantıya geçecektir. Her halukarda internet paketinizdan kullanacaktır. Zaten sadece GPS programını açtığınızda konumunuzu daha hızlı bulmak için GSM şebekeseinden yararlanıyor bildiğim kadarıyla(Asisted GPS'inizin "Asisted" özelliğini pasifleştirmediyseniz tabiki). Sonrasında bir veri alışverişi olmuyor. Asisted özelliğini kapatırsanız internet kotanızı hiç harcamaz, ancak uyduların yerinizi bulması ilk başta biraz daha uzun sürer.

Yanlışım varsa düzeltin...

Bu arada umarım GPS ile GPRS'i karıştırmıyoruzdur, konuşma ya da yazımlarda çok yapılan bir yanlıştır...

dunerunner

dunerunner

Üye
    Konu Sahibi
teşekkür ederim cevap için gps ile gprs arasındaki farkı bilenlerdenim :) ozaman a-gps ve şebeke tabanlı gps i aktifleştirmemde bir sakınca yok :D (tabi avea'nın 6aylık internet hediyesi bitene kadar)

aa-tolga

aa-tolga

Üye
teşekkür ederim cevap için gps ile gprs arasındaki farkı bilenlerdenim :) ozaman a-gps ve şebeke tabanlı gps i aktifleştirmemde bir sakınca yok :D (tabi avea'nın 6aylık internet hediyesi bitene kadar)

siz tümleşik gps ve yardımlı gps i etkinleştirseniz telefonun gprs üzerinden yardımlı gps koordinatlarıyla hızlı bulmasında yardımcı olur,ve hızlıda bağlanır.Bağlantılardan istemediğiniz bağlnatının ayarını silin yanlışla bile olsa bağlanmazsınız.

dunerunner

dunerunner

Üye
    Konu Sahibi
teşeküürler..:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt