A.Madrid'in yıldızları G.Saray için ne dedi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
A.Madrid'in yıldızları G.Saray için ne dedi?
A.Madrid'in yıldızları G.Saray için ne dedi?

Fanatik Gazetesi'nden Kaan Bora, İspanya'da adım adım takip ettiği A.Madrid'i analiz etti... Kırmızı-Beyazlılar, Avrupa Ligi'ndeki randevu öncesi özel açıklamalar yaptı. İki süperstar Simao ve Reyes ortak görüşte birleşti: “Maçlar çok zor geçecek. Kazanan büyük yol alır...”Avrupa Ligi’nde finali hedefleyen Galatasaray Atletico Madrid’e karşı çok kritik maçlara çıkacak...
Fanatik, Sarı-Kırmızılılar’ın 18 ve 25 Şubat’ta karşılaşacağı İspanyol ekibinin Majadahonda’daki tesislerine girip, ünlü yıldızlarından dev karşılaşmalar hakkında görüş aldı.
Şampiyonlar Ligi’ne grup aşamalarında veda eden, La Liga’ya şimdiden havlu atan Kırmızı-Beyazlılar, Kral Kupası’nda final yolunda büyük avantaj yakalamanın getirdiği moralle Avrupa Ligi maçlarına hazırlanıyor.
Ancak ne zaman ne yapacağı belli olmayan Atletico’da rakibin adının Galatasaray oluşunun bir endişe oluşturduğu bir gerçek. Kırmızı-Beyazlılar’ın süperstarları Simao Sabrosa ile Jose Antonio Reyes Simao Sabrosa, Fanatik’e ses getirecek açıklamalar yaptı.
Kral Kupası yarı final ilk karşılaşmasında Santander ağlarına birer gol bırakan iki oyuncu da Galatasaray’a karşı bu sezonki en zor maçlarına oynayacaklarını ve kazananın finale çıkmaması için hiçbir sebep bulunmadığı görüşünde birleşti. Söz şimdi Atletico’nun yıldızlarında...

En zayıf halka Lopez!
Atletico Madrid bu sezon iki kulvarda ciddi anlamda iddiasını sürdürüyor.
Bir faciaya dönüşen Şampiyonlar Ligi macerası hafızalarına kötü bir anı olarak kazındı. La Liga’da pozisyonlar iyi değil ama mücadeleyi sonuna kadar sürdürecekler.
Geçen sezon da özellikle bitime doğru attıkları sprintle Devler Ligi biletini kaptılar. Sonuçta buna elverişli bir oyuncu topluluğuna sahipler. Kırmızı-Beyazlılar’ın öncelikli hedefleri Kral Kupası’nı kazanmak...
Galatasaray maçları sanki onlar için sanki ikinci ana hedef, biraz da prestij niteliğinde gibi... Santander’i ilk maçta 4-0 yenip, kupada finale dev bir adım atmaları Atletico’yu tekrar havaya sokmuş durumda. Bu nedenle Galatasaray maçının kapalı gişe olması bekleniyor.

Calderon, Bernabeu’ya benzemez!
Vicente Calderon’daki taraftarlar, şehrin diğer büyüğü Real Madrid seyircisinin Bernabeu’da yaptığı gibi tiyatro izler havasında maç izlemiyor.
Cim Bom karşısında Calderon’da ambians olacaktır. Teknik açıdan İspanyol ekibinin en zayıf halkası solbek Antonio Lopez... Onun karşısında Keita gibi çabuk ve seri bir ismin oynayacak olması İspanyollar’ı kara kara düşündürüyor.
Teknik direktör Quique Flores zaman zaman bu bölgede kaptanın yerine stoper özellikli Dominguez’i deniyor ama o da ofansta eksik kalıyor.

Savunma çok hata yapıyor
A.Madrid’in savunma yerleşimi hataya çok açık ve her zaman tedirginlik veriyor. Ancak İspanyol meslektaşlarımın şu saptamaları da çok doğru: Eğer, Kun Agüero ve Forlan gününde olurlarsa Atletico’nun önünde değil Galatasaray herhangi bir takımın durması çok zor... Sonuçta şu andaki oyuncu profilleri ve takım yapılarıyla Galatasaray ve A.Madrid benzer özelliklere sahip iki ekip. Ve birbirleriyle yapacakları maçlarda savunmada az hata yapanın, turu geçmesi kuvvetle muhtemel...
"Galatasaray Premier Lig takımı gibi"
Atletico Madrid'in deneyimli yıldızı Reyes, geçen sezon Benfica formasıyla mücadele ettiği Galatasaray'ı yakından tanıdığını belirtip, “Rakip sanki Premier Lig takımı gibi” diye konuştu.
“Türk takımlarının Avrupa Kupaları’nda özellikle iç saha maçlarında ne kadar etkili olduğunu biliyorum. Geçen sezon Benfica forması giyerken, Galatasaray’a karşı oynadım. Takımın genel anlamıyla çok değişmediğini biliyorum. Arda Turan çok yetenekli bir futbolcu. Ona karşı dikkatli olmamız gerekiyor. O maçta bize karşı harikalar yaratan Lincoln’ün gitmesine sevindim. Baros’un bize karşı oynayamayacak olması çok büyük avantaj. Ali Sami Yen Stadı’nda oluşacak atmosferden de haberdarız. Çok ama çok çok zor maçlar oynayacağımızın farkındayız. Daha Galatasaray ile karşılaşacağımız maçlara zaman olmasına rağmen şimdiden aklımızın bir kenarında bu mücadeleye odaklanıyoruz. Çünkü artık bizim iddiamızın olduğu iki kulvar kaldı. Kral Kupası’nda ve Avrupa Ligi’nde başarılı olmak zorundayız. “
‘Madrid’de agresif olmalıyız’
“Avrupa’da başarının yolu da Galatasaray’a karşı galibiyetten geçiyor. Rakibimizin kadrosunda Premier Lig’den birçok oyuncu bulunuyor. Zamanında onlara karşı ben de İngiltere’de forma giydim. Bu nedenle sanki bir Premier Lig karşılaşmasına çıkacak gibiyim. Kewell, Elano, Neill... Hepsi de çok önemli yıldızlar. Galatasaray’ın ileri uç oyuncuları çok tehlikeli. Bu nedenle Vicente Calderon’daki ilk maçta agresif olmamız gerekiyor. Aksi takdirde Madrid’den İstanbul’daki rövanşa avantajlı bir skorla gitmezsek, çok zorlanırız. Maç günü daha konsantre ve motive olan taraf bir adım önde başlar. Bu maçlardan galip gelecek takım neden finale gitmesin... Bunun için bir sebep görmüyorum”
"ŞANSLAR YÜZDE 50-50"
Atletico Madrid'in ikinci kaptanı Portekizli yıldız Simao, iki tarafın şanslarının da eşit olduğunu açıklayıp, “İlk maçta avantajlı skor alamazsak İstanbul'da işimiz zor” dedi.
“Biz bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde büyük hüsran yaşadık. Ancak henüz Avrupa defterini kapatmadık. Avrupa Ligi’nde Galatasaray’dan daha kolay bir rakiple eşleşmek isterdik. Ama günümüz futbolunda artık böyle bir lüksünüz yok. Herşeyden önce Galatasaray ile oynayacağımız maçların futbol kalitesinin üst düzeyde olacağına inanıyorum. Çünkü iki takım da belli seviyenin üzerinde bir futbol kültürü ve oyunculara sahip. İki takımdan hangisinin favori olacağını söylemek çok zor. Şansların yüzde 50-50 olduğuna inanıyorum. Biz rakibimizi düşünüyoruz ama aynı şekilde onların da aklının bizde olduğundan hiçbir şüphem yok.

‘Kimseyi küçümsemiyoruz’
“Çok zor maçlar olacak. Buradan çıkacak takımın kupada daha ileriye gideceğini söyleyebilirim. 2009 yılını geride bıraktık, orada birçok önemli maça çıktık. Ancak 2010’un en önemli maçlarından birini Galatasaray’a karşı oynayacağız. Ondan önce Barcelona ile karşılaşacağız. Barça mücadelesi bizi elbette ki Avrupa Ligi sınavı öncesi yıpratacaktır. Kadrosunda birçok ünlü yıldızını barındıran Galatasaray’ın gücünü kesinlikle küçümsemiyoruz ama bizim de kazanmaktan başka çaremiz yok. Özellikle Madrid’deki maçta avantajlı skoru alamazsak, İstanbul’da işimizin ne kadar zor olacağını biliyoruz. Leo Franco konusundaki eleştirilere katılmıyorum. O çok iyi bir kaleci. Zaman zaman herkeste form düşüklüğü olur."



09.02.2010
Kaynak : Fanatik
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt