Telefon Tavsiyesi 9 Yaşındaki oğluma pubg v.s oyun için android telefon tavsiyesi lütfen?

Çok yanlış düşüncedesiniz. 9 yaşındaki bir çocuğa neden telefon alınır? Kendi yaşıtları ile oyun oynamak, "gerçek" oyuncaklarla oynamak, kitap okumak vb. gibi birçok güzel aktivite varken neden "zorunlu" olarak telefon alıyorsunuz? Telefon almanın bir zorunluluğu olmaz, eğer o çocuğa telefon alırsanız, bir daha elinden düşürmeyecek ve size düşündüğünüzden daha fazla sorun çıkartacaktır. Telefonu alıp çocuğun eline verdiğiniz zaman o telefonun şarjı bitene kadar elinden alamayacaksınız. Amcamın torunu telefondan başını kaldırmıyor. O yüzden size şiddetle tavsiyem cep telefonu almadan önce iki kere düşünmeniz ve ona göre çocuğunuz için gerçekten neyin doğru olduğuna karar vermeniz. PUBG ve GTA gibi şiddet içerikli oyunlara bu yaşlarda oynatmaya başlarsanız önünü alamazsınız. Ben 16 yaşına kadar telefon kullanmadım. Bir öğretmen olarak size tavsiyem satranç kursunuza yazdırmanız. Zihinsel gelişimi ve derslerdeki başarısının artacağından emin olabilirsiniz. Umarım yazdıklarımda yanlış bir anlaşılma meydana gelmez. İyi günler.

Tepkiler: monvance ve Karacaahmet1993

Karacaahmet1993

Kapalı Hesap
H
Hocamın özel durumu olmasa ona çocuğu spora yani tenis yada basketbol veya sevdiği bir spor dalına yazdırmasını tavsiye edeceğim de özel bir durumu varmış yanlış anlaşılmazsa.Satranç da olabilir zeka açar

Bir çocuğa telefon alacak kadar özel bir durum ne olabilir bende onu anlamış değilim. Beni çok fazla ilgilendirmez ama daha 9 yaşındaki çocuğa telefon alıpta sağlığını neden olumsuz yönde etkileyelim ki?

Konu Sahibi

haftanın iki günü futbola 3 günü de kick boxa götürüyorum , ayrıca günde en az 1-2 saat de bisiklete biniyor, evde de satranç ve tavla (erkek tavlası) Dama oynuyoruz.

Tepkiler: Karacaahmet1993
    Konu Sahibi
Annesiyle yeni boşandık hocam ve iletişim kurmak için telefon almam gerekti annesi de böyle bir telefon sözü vermiş şimdi daha da üzmek istemedim. Özel durum bu

Tepkiler: monvance

monvance

Üye
haftanın iki günü futbola 3 günü de kick boxa götürüyorum , ayrıca günde en az 1-2 saat de bisiklete biniyor, evde de satranç ve tavla (erkek tavlası) Dama oynuyoruz.
hocam telefon alin elbet. abartilmasin bu devirde telefon cok onemli. sadece kontrol altinda olmali.iceriklerin yas sinirlarina dikkat edilmeli.

Annesiyle yeni boşandık hocam ve iletişim kurmak için telefon almam gerekti annesi de böyle bir telefon sözü vermiş şimdi daha da üzmek istemedim. Özel durum bu
İletişim kurmak için bence bir pedagoga gitmeniz telefon almanızdan daha da yararlı olacaktır. Siz bence vakit kaybetmeden bir pedagoga gidin ve durumu anlatın. İnanın bana cep telefonu aldığınız zamanda sorunlar çözülmeyecektir. Size tavsiyem maddi imkanınız varsa Lego almanız ve bir satranç kursuna yazdırmanız. Çocuğunuzun kişisel gelişimi için bu iki aktivite fazlası ile faydalı olacaktır. Cep telefonu satın almak çocuğu tamamen içine kapanık bir birey haline getirir.

Konu Sahibi
hocam telefon alin elbet. abartilmasin bu devirde telefon cok onemli. sadece kontrol altinda olmali.iceriklerin yas sinirlarina dikkat edilmeli.

katılıyorum bende hepsinin farkındayım , iyi niyetinize teşekkürler

Tepkiler: monvance
Bence siz cep telefonu almayın, zamanı geldiğinde elbet telefonu da olacaktır. Şimdiden çocuğu telefon bağımlısı haline getirmeyin.

Konu Sahibi

hocam iyi niyetinizin farkındayım hepsini yapıyorum kendim dahil gidiyoruz, hepsinin farkındayım ama inanın mecbur kaldım. zaten çok fazla oynayacağını düşünmüyorum. ama almam şart oldu artık maalesef

monvance

Üye
hocam çocuk sorunlu birey değil ki. annesiyle surekli iletisim halinde olmak istiyo

hocam çocuk sorunlu birey değil ki. annesiyle surekli iletisim halinde olmak istiyo
Ben sorunlu demedim, iletişim kurmak için daha farklı yollar var, ben pedagogun yararlı olabileceğini düşündüm ya da çocuk psikiyatrisine gidebilirler. Bence şahsi görüşüm çocuğuna cep telefonunun aslında iyi bir şey olmadığı doğru bir şekilde anlatabilirse bu işten vazgeçirebilir. Çevremizde telefonu elinden düşürmeyen çocuklar dolu. Ailelerin yaptıkları çok yanlış.

Konu Sahibi
bu konuda konuşmak istemiyorum hassas bir konu anlayış göstermenizi rica ediyorum , insanın başına gelmeden anlamıyor maalesef . arkadaşlar telefon tavsiyesi için yazmıştım ve gerçekten yardımcı oldunuz teşekkürler herkese.

Neyse konu dışına çok fazla çıkmayalım. Umarım en doğru kararları verirsiniz ve çocuğunuza en güzel hediyeyi alırsınız. İyi akşamlar.

Tepkiler: Karacaahmet1993 ve bilgili_bilgili
kaç çocuk gördün hocam oyun oynayıp adam öldüren?