9.7 inç ekranlı iPad Pro, büyük versiyona göre daha düşük A9X yonga seti ile geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

BRKTNL

BRKTNL

Üye
    Konu Sahibi
9.7 inç ekranlı iPad Pro, büyük versiyona göre daha düşük A9X yonga seti ile geliyor
Apple’ın yeni tabletinin teknik özellikleri detaylanmaya devam ediyor.



Geçtiğimiz gün Apple, yeni bir etkinlik ile iPhone SE akıllı telefonunu ve iPad Pro 9.7 olarak yeni bir tablet modelini resmi olarak duyurdu. iPhone SE 4″ büyüklüğünde ekran ile gelirken, tasarım olarak iPhone 5 / 5S’e benziyor.



Apple, geçtiğimiz sene Eylül ayında 12.9″ ekranı ile şimdiye kadarki en büyük tablet modeli olarak iPad Pro’yu sunmuştu. Bu tablet, Stylus desteği, 4 hoparlör tasarımı ve üst seviye özellikleri ile dikkat çekerken, şimdi de bu cihazın daha küçük versiyonu geldi.

Apple’ın yeni iPad Pro modeli, tasarım olarak büyük abisinin daha küçük versiyonu olarak nitelendirilebilir. Apple’ın yeni tabletinde, iPad Pro 12.9’da da yer alan Apple A9X yonga seti yer alıyor. Ancak daha düşük değerlere sahip.

Baktığımızda Apple’ın firmanın daha önce sunduğu Apple A7 ile kıyaslamasında iPad Pro 12.9’un A9X yonga seti işlemci olarak 2.5 kat, grafik işlemci ise 5 kat daha hızlı, ancak iPad Pro 9.7’de ise bu oranlar 2.4 kat ve 4.3 kat olarak belirtilmiş. Bu da işlemci ve grafik işlemci saat hızlarının daha düşük olduğu sonucunu doğuruyor.

Apple’ın yeni iPad Pro 9.7 tableti; 9.7″ büyüklüğünde ve 2048×2732 piksel çözünürlüğünde True-Tone dokunmatik ekran ile geliyor. Yeni Apple iPad Pro 9.7 tabletin arka yüzünde 12MP iSight kameraya yer verilmiş ve ayrıca ön kamerası da 5MP olmakta.

32GB, 128GB ve 256GB olmak üzere üç farklı dahili veri kapasitesi ile gelirken, renk olarak da Uzay Grisi, Altın, Roze Altın, Gümüş olarak satın alınabilecek. Yeni tablet 24 Mart tarihinde ön siparişe sunulacak ve 31 Mart tarihinde de satışa çıkacak.




9.7 inç ekranlı iPad Pro, büyük versiyona göre daha düşük A9X yonga seti ile geliyor - MaxiCep
 


Üst Alt