80'lik Babadan İnanılmaz Fedakarlık

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
80'lik Babadan İnanılmaz Fedakarlık
HAKKARİ'nin Yeni Mahalle semtinde yaşayan 80 yaşındaki Zübeyir Gül, üniversiteye giden 3 çocuğu ve ilköğretime giden 5.sınıf öğrencisi kızı için inanılmaz bir mücadele veriyor.

Fedakar babanın tek dayanağı ise üniversiteye gidemeyen 25 yaşındaki kızı Sinem. Bebek bakıcılığı yapan kızının geliri, yakınları, komşular ile kendi geliri olan 280 TL'lik yaşlılık maaşını birleştiren baba Gül, bu parayla hem ailesini geçindiriyor, hem çocuklarını okutuyor. Baba Gül, üniversitedeki çocuklarına para lazım olunca geçen ay devletin ısınmaları için kendilerine verdiği kömürü bile satmak zorunda kalmış.
İlk eşini 32 yıl önce kaybeden fedakar babanın 10 çocuğu bulunuyor. İlk eşinden olan 4 çocuğu evlenip gidince, ikinci eşinden olan çocukları ile birlikte yaşamaya başlayan fedakar babanın en büyük kızı Naime Gül (28) Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat Bölümü'nü 2 yıl önce bitirdikten sonra evlenip Şanlıurfa'ya yerleştikten sonra vekil öğretmenlik yapmaya başladı. Babanın tek dayanağı olan ikinci kızı Sinem(25) liseyi bitirdikten sonra çok iyi bir puan almasına rağmen üniversiteye kaydını yaptıramayınca çocuk bakıcılığı yaparak babasına destek oluyor. Gülten(22) İstanbul Yeditepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım hazırlık birinci sınıfını burslu, Meryem (21) Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Tarih öğretmenliği son sınıf, beşinci çocuğu Mehmet, Marmara Üniversitesin Coğrafya öğretmenliği ikinci sınıf, en küçük kızı Kevser(10) ise Hakkari Cumhuriyet ilköğretim Okulu 5 sınıfta gidiyor. Kevser son iki yılın en başarılı öğrencisi olma özelliği de taşıyor.
Fedakar baba, yaşına rağmen çocuklarını okutmak için hayata dört elle sarılıp, inanılmaz bir mücadele veriyor. Bebek bakıcılığı yapan kızı Sinem'in haftalığı, yakınları ve komşularının küçük destekleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın gıda yardımları ile kendi geliri olan 280 TL'lik yaşlılık maaşını birleştiren baba Gül, bu gelirle hem ailesini geçindiriyor, hem çocuklarını okutuyor. Baba Gül, üniversitedeki çocuklarına para lazım olunca geçen ay devletin ısınmaları için kendilerine verdiği kömürü bile satmak zorunda kalmış. Fedakar baba, soğuk kış günlerini ise küçük miktarlarda aldığı kömür ve odun parçaları ile geçiriyor.
Yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen çocuklarını okutmaktan vazgeçmeyeceğini anlatan baba Gül, yetkililerden destek istiyor. İmkansızlıklarla mücadele ettiğini anlatan baba Gül, "Herşeye rağmen çocuklarımı okutuyorum. Maddi imkansızlıklar nedeniyle benim çocuklarım üniversiteyi bırakacaklardı. Ancak okulu bırakmalarına gönlüm razı olmadı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın bize ısınmamız için verdiği bir ton kömürü bile satarak çocuklarıma göndermek zorunda kaldım. Bir kızım bakıcılık yaparak destek olmaya çalışıyor. Maddi imkansızlıklar yüzünden üniversiteye gidemedi. En küçük kızım ise İlköğretim okulunda okuyor. Şuanda vakıftan aldığımız kuru gıda ve komşularımızın yardımıyla geçiniyoruz. Çocuklarımın okuması için her türlü sıkıntıya razıyım" dedi.
Üniversitede okuyan 3 kardeşinin eğitimleri aksamasın diye hakim ve savcıların evlerinde bakıcılık yaparak ailesine ve kardeşlerinin eğitimlerine katkıda bulanan 25 yaşındaki Sinem Gül ise babasını ilk evliliğinden olan kardeşlerinin çeşitli işlerde çalışmalarına rağmen kendileri ile ilgilenmemekle suçladı. 3 yıl önce Hakkari Valisine bir mektup yazdığını, ancak sonuç alamadığını da anlatan Sinem, "Babam, yaşlılık maaşı ve Sosyal Yardımlaşmanın verdiği kuru gıdalarla bizlere bakmaya çalışıyor. Ben de babama yardımcı olabilmek için bakıcılık yaparak katkıda bulunuyorum. inanılmaz sıkıntılar yaşıyoruz. Ama yine de yılmamaya gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

DiaBLoS

DiaBLoS

Admin
Helal olsun .. İşte merhamet duygusu budur .

aLLsTaaR

aLLsTaaR

Üye
adam hakiki babaymış

Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
Harbi helal olsun adama fedakarlık budur

kacaksevgilim

kacaksevgilim

Üye
Böyle babanın eli öpülür helal olsun.Ve beni asıl sevindiren bu güzel haberin doğudan çıkması.Artık eğitime doğuda tam anlamıyla katılırsa Türkiye şaha kalkar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...