808

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SuaT6027

SuaT6027

Üye
    Konu Sahibi
808
arkadaşlar merak ediyorum da bu nokia 808 için 41 mp sensor diyorlar ama bu olaya aklım yatmadı.. merak ettıgım sey su.. 41 mp sensorle 41 mp kamera aynı anlama mı gelmekte? neden 41 mp sensor dıyorlar 41 mp kamera değil.. bu konuda bilgili olan arkadaşlar buna bir açıklık getirebilirler mi acaba?

klongs

klongs

Üye
arkadaşlar merak ediyorum da bu nokia 808 için 41 mp sensor diyorlar ama bu olaya aklım yatmadı.. merak ettıgım sey su.. 41 mp sensorle 41 mp kamera aynı anlama mı gelmekte? neden 41 mp sensor dıyorlar 41 mp kamera değil.. bu konuda bilgili olan arkadaşlar buna bir açıklık getirebilirler mi acaba?

41 mp kamera şu andaki teknolojiyle imkansız bu yüzden 5mp 7 pixelin karışımıyla sana 41 mp gibi gözüküyor böylece hem fotoğraf iyi oluyor hemde az yer kaplıyor

SuaT6027

SuaT6027

Üye
    Konu Sahibi
5 mp 7 pixelin karışımı derken?

hakan_710

hakan_710

Üye
kamera çözünürlüğü 41 mp değil. Nokia geliştirdiği pixel oversampling teknolojisi ile fotoğrafları 41 çekmiş gibi net çıkartıyo. Üstteki arkadaşın dediği yöntemle aynı yani. Makro çekimler falan mükemmel gördüğüm kadarıyla artık sen bunu nasıl yorumlarsan yorumla ister 41 mp kamera de ister sensör biraz da pazar stratejisi var bu işin içinde. Ama okuduğum kadarıyla akıllı tellerdeki en iyi kamera imiş

papakudioflu

papakudioflu

Admin
çıktığı günden beri kafama takılıyor neden n8 in 12mp kamerasıyla yapmamışlar bu işi acaba çok merak ediyorum vallahi

SilentOne

SilentOne

Üye
sensor olayı nasada kullanılan bir teknoloji :D

SuaT6027

SuaT6027

Üye
    Konu Sahibi
eğer durum sylediğiniz gibiyse allah billr 3-5 mp bişeydir bu:)

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
resmı 41 mp le çekmiyor zaten 41 mp lik çözünürlük veriyor resme

Otuz

Üye
arkadaşlar biliyorsanız konuşun alim zannedelim bilmiyorsanız susun adam zannedelim ne bu ağzı olan konuşmuş biri saçmalamış biri sallamış biri uydurmuş salla salla vur duvara:nono:

_ardaa

_ardaa

Üye
808 ile çekilen resimlerin pixelini çarptığınızda 38mp ediyor tam inceleyemedim ama sonuçta ortaya 41mp görüntü çıkıyor mu çıkıyor.

SilentOne

SilentOne

Üye
dur kadehi usta :D

SuaT6027

SuaT6027

Üye
    Konu Sahibi
fotoğraf olayıyla ilgim vardır biraz.. ama eğer 41 mp kamerayı oraya sığdırmaları o kadar küçük bir tasarım yapmaları imkansız şu teknoloji ile.. ama klongs arkadaşımızın söylediği bana biraz mantıklı geldi.. düşük piksel ve yüksek sensör ile bu görüntü elde edilebilir.. aksi takdirde 41 mp ile çekilen foto ne biryere sığar nede bu işletim sistemi onu kaldırabilr..

Jomolocco

Jomolocco

Üye
Pazarlama stratejisinden başka bir şey değil ama hakkını vermek lazım Nokia her telefona kaliteli kamera koyuyor :)

sparrow59

sparrow59

Üye
n8in biraz daha iyisi diyebiliriz :good:

papakudioflu

papakudioflu

Admin
benim anlamadığım bişey var önemli olan kameranın 41mp olmasımı yoksa çekilen görüntünün 41mp kalitesinde olmasımı

• Beğen
Tepkiler: SuaT6027 ve suat1111
papakudioflu

papakudioflu

Admin

bence 41 mp kalitesınde olması

e o zaman niye tartışıp duruyoruz ki yok 5mp yok 41mp çektiğin görüntü 41mp mi gerisi hikaye o zaman çek çek keyfine bak birazda kullanıp keyfine varmak lazım

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
yaanii boşa tartisıyoruz isterse kamera 2mp olsun sonuçta cekılen resım 41 mp kalitesınde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt