800 tl toplama pc önerisi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

efe-kentli

Üye
    Konu Sahibi
800 tl toplama pc önerisi
Arkadaslar 10 - 15 saat calısacak sizce hangisi

+ soyle bır durum var fazla nakitim yok o yuzden amd dusunuyom ama nekadar performans gosterir bilmiyorum

net p.c bası 800 tl var bunun icinde led ekran klevye maus wep cam olucak

bana bir sistem toplarmisiniz

amd ve intel olarak ayri ayri

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
800 liraya monitörlü intel pc toplayamazsınız zaten.
amd eh işte zorlanırsa toplanır. bir deneyelim.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
internet kafe için heralde. toptan alacağın yerle konuş fiyatta pazarlık yap. büyük teknoloji marketlerle olmaz bu iş :oke:

işlemci AMD athlon II x2 serisinden 260 veya 270
ramleri 2GB+2GB olarak 1333mhz al kafeler için ideal. biri bozulursa diğeri çalışır başka pc den takviye yapabilirsin.
anakart ASUS M5A78L-M LX
kasa ASUS VENTO 450w
harddisk seagate barracuda 500GB

ekran kartıda oyun için en önemlisi.
çok ucuz bulursan 130 TL civarı 1GB HD4850 veya 1GB 9800 GT alabilirsin. veya DDR5 modellerini 150 tl ye bulursan.
onun haricide HD5670 DDR5 seç zaten benzer performans veriyorlar. yeni oyunlarda 5670 yeni oldugu için daha iyi :oke:

monitörde artık toptan alacaksın kaç tane alacaksan ben bilmem. kafana göre en ucuzundan al işte. 19 inç veya 20 inç olabilir.

melancholy11

melancholy11

Üye
amd işlemci al tabikide intel ile arasında pek fark yok bence 4 gb 1333mhz ramler çok ucuz sonra ekran kartı tabikide hd5770 al derim :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
amd işlemci al tabikide intel ile arasında pek fark yok bence 4 gb 1333mhz ramler çok ucuz sonra ekran kartı tabikide hd5770 al derim :)
5770 dediğin kart 250 TL. 200 de monitör 40 tl ram 120 harddisk. toplam. 610 yaptı.
190 liraya hangi işlemciyle anakartı alacak powerı nasıl alacak ????

öneride bulunurken mantık çerçevesinde yazın arkadaşım. milletin aklını bulandırmayın :nono:

• Beğen
Tepkiler: Eralp YKN ve Polymath

efe-kentli

Üye
    Konu Sahibi
Msj larım gitmiyo

Archonn

Archonn

Üye
internet kafe için heralde. toptan alacağın yerle konuş fiyatta pazarlık yap. büyük teknoloji marketlerle olmaz bu iş :oke:

işlemci AMD athlon II x2 serisinden 260 veya 270
ramleri 2GB+2GB olarak 1333mhz al kafeler için ideal. biri bozulursa diğeri çalışır başka pc den takviye yapabilirsin.
anakart ASUS M5A78L-M LX
kasa ASUS VENTO 450w
harddisk seagate barracuda 500GB

ekran kartıda oyun için en önemlisi.
çok ucuz bulursan 130 TL civarı 1GB HD4850 veya 1GB 9800 GT alabilirsin. veya DDR5 modellerini 150 tl ye bulursan.
onun haricide HD5670 DDR5 seç zaten benzer performans veriyorlar. yeni oyunlarda 5670 yeni oldugu için daha iyi :oke:

monitörde artık toptan alacaksın kaç tane alacaksan ben bilmem. kafana göre en ucuzundan al işte. 19 inç veya 20 inç olabilir.

Pentium G850 + h61 soket anakart nasıl olur? :)
Athlon X2'den daha iyi değil midir hocam bu cpu'nun performansı?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye

Pentium G850 + h61 soket anakart nasıl olur? :)
Athlon X2'den daha iyi değil midir hocam bu cpu'nun performansı?

doğrudur oyun performansı daha iyidir ancak ekran kartı performansı kısıtlamadıgı sürece.
7850 ekran kartına 2 işlemcide darbogaz yapacaktır ancak g850 daha ıyı olacaktır tabıkıde.
fiyat farkını göz önüne alınca g850 170 tl civarı x2 260 100 tl. aradaki 70 lirayı ekran kartına vermek mantıklı olandır.

efe-kentli

Üye
    Konu Sahibi
Konuma msj yazamiyom

efe-kentli

Üye
    Konu Sahibi
Msj yazamiyom

efe-kentli

Üye
    Konu Sahibi
Msj yazamiyom

efe-kentli

Üye
    Konu Sahibi

BU SISTEMLER NASIL

Archonn

Archonn

Üye

doğrudur oyun performansı daha iyidir ancak ekran kartı performansı kısıtlamadıgı sürece.
7850 ekran kartına 2 işlemcide darbogaz yapacaktır ancak g850 daha ıyı olacaktır tabıkıde.
fiyat farkını göz önüne alınca g850 170 tl civarı x2 260 100 tl. aradaki 70 lirayı ekran kartına vermek mantıklı olandır.

137 tl'ye G860 var

ya da 119 tl'ye g645 düşünülebilir. Athlonlar ile aradaki 20 tl'ye değer bir fark var bence.
Ayrıca G850 yaklaşık olarak E8200'e denk bir işlemci,E8200'e oc yapıp 7850 kullananlar var.Gerçi bu bütçeyle 7850 almak mümkün değil zaten.
Ben f/p olarak verdiğim işlemcileri daha avantajlı buluyorum athlonlardan.Ayrıca ilerde yükseltme imkanı da olacak i3 ya da i5'lere.

Ekran kartını da 4850 almak daha iyi gibi görünüyor.Her oyunda ortalama 10 fps fark var gibi:

Şöyle bir şey düşündüm ben:

G645 vatanda stoklarda yok,şurdan almak isterseniz:

G860:

650 - 700 arası bir fiyata denk geliyor %25 indirimle,monitör de ayarlanır artık artan paraya göre.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
arkadaş internet kafe açacak heralde. o sebepten i3 i5 gibi işlemcilerin önemi kalmıyor.
ama tabi yinede 1155pin ıyı olur. kasaları satacak olursa faydasını görür.
o işlemcileri ucuz bulursa alsın tabı daha ıyı olur.
ama ekran kartı konusunda 4000serisinden driver desteği çekildi diye biliyorum.
win8 driverı çıkmayacak deniyor. eylül ayından ıtıbaren yenı driver almadı sanırım.
sizde bilirsinizki performansı driver etkiliyor. toptancıdan alacak ise 4850 ile eş fiyata 5750 bulabilir. :)
şu driver konusuna bir bakayım :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
çıkmış çıkmış :D win8 driverı yayınlamışlar :alkis:

efe-kentli

Üye
    Konu Sahibi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt