<div class='quotetop'>(reci @ Jan 31 2006, 02:31 PM) [post=268014]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
arkadaşlar ne sallıyorsunuz. kullanmayı bilmeyenler 7710 almasın. ben ilk alanlardanım ve bi senedir kullanıyorum.dosya yöneticisinden mp3 ünü tel hafızasına at, tercihlerden görür işaretler zil sesi yaparsınız.insanları yanlış bilgilendirmeyin lütfen...
[/b][/quote]
Herkese merhaba, evet reci doğru söylüyor, gereği yok ama biraz kızmış sanırım.
Durumu şu şekilde açıklayabiliriz. Nokia 7710 dahili bellek konusunda bir devrim yapmıştı. Çıkış zamanı baz alındığında s90 ların ilk çocuklarından biri olan 7710, 90MB'lık dahili hafızası ve pek fazla kimsenin bilmediği ve hatta bilse de inanmadığı 2GB (evet 1 değil 2 GB) memory desteği ile başlıbaşına bir olaydı. Zil sesleri ise bu mantık ile üretici firma tarafından dahilide değil harici hafıza kartında tutulacağı düşünülerek ve eski modellerinde (ki kendimden biliyorum Nokia 9300) aynı sorunla karşılaşmamak için böyle bir yöntem geliştirmiştir.
Hiç bir ek prorama ya da dosya yöneticisine ihtiyaç duymadan tek yapmanız gereken sadece zil sesi olarak kullanmak istediğiniz mp3 ü telefonunuza indirdikten sonra parçayı dahili hafıza içine atmak. Daha sonra zil sesi seçeneklerine girdiğiniz zaman koyduğunuz mp3'lerin orada olduğunu göreceksiniz. Bu tamamı ile daha sonra harici hafıza kartının değişmesi, telefonun değişmesi ya da aramalarda karttaki bir sorundan dolayı çalmama ya da geç çalma gibi sorunların önüne geçilmek için tasarlanmış bir sistemdir. Çok da yararlıdır.