77 yaşında Türkçe öğrenmeye başladı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
77 yaşında Türkçe öğrenmeye başladı
Rusya'nın St. Petersburg şehrinde 77 yaşındaki emekli bir Rus bayan Türkçe öğrenmeye başladı.
İlerleyen yaşına rağmen, elinde defteri ve kalemiyle Türkçe derslerini takip eden Svetlana Krasnika, aynı zamanda tam bir Türkiye aşığı.

St. Petersburg Türk-Rus Kültür Merkezi Kadın Platformu tarafından düzenlenen ücretsiz Türkçe kurslarına katılan Krasnika, şimdiye kadar birçok kez Türkiye'ye gitmiş. 'Türkiye'yi çok sevdiğini' söyleyen Krasnika, "Şimdiye kadar öğrenmemiş olabilirim, ama şimdi öğrenmeye karar verdim. Çok iyi bir öğretmenimiz var. Kendisine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bu yıl Türkiye'ye onuncu kez gideceğini söyleyen Krasnika, "Türkiye çok güzel bir ülke. İstanbul'u çok sevdim. Topkapı Sarayı, Ayasofya ve özelliklede Sultanahmet'e bayılıyorum. Türk milleti de çok içten bir halk ve gerçekten çok çalışkan. Bu sayede Türkiye her geçen gün biraz daha gelişiyor" dedi.

Gönüllü olarak Türkçe öğretmenliği yapan St. Petersburg Türk-Rus Kültür Merkezi Kadın Platformu Başkanı Nermiye Şentürk de, "Svetlana hanım gerçekten çok azimli. İlerleyen yaşına rağmen, normal bir öğrenci gibi dinleyip, anladıklarını not alıyor. Kısa süre içinde Türkçeyi öğreneceğine eminim" dedi.

Kursa olan ilginin her geçen gün artarak devam ettiğini söyleyen Şentürk, "Derse katılanların bir çoğunun Türkiye gitmiş olması bizim için bir avantaj. Bu sayede verilen dersleri daha çabuk anlıyorlar. Böylece bizde işimizi daha zevkli yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Ücretsiz Türkçe kursu, St. Petersburg Türk-Rus Kültür Merkezi ve St. Petersburg Mayakovskaya halk kütüphanesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen bir proje. Otuzdan fazla öğrencinin devam ettiği Türkçe kurslarının gelişimi için çalışmalar sürüyor. kaynak : samanyoluhaber
 


juristokrat

juristokrat

Üye
öğrenmenin yası yokmuş
 
tempestshine

tempestshine

Üye
Rus'lar Türk aşığı falan mı? :d:
 
-efşan

-efşan

Üye
İbret ey kul!
 
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Azmin elinden ne kurtulur
 
SHS

SHS

Üye
helal olsun
 
Sofya-

Sofya-

Üye
helal..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt