70 kg ağırlı tek el ile aşagıya indirmek

Sponsorlu Bağlantılar

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
70 kg ağırlı tek el ile aşagıya indirmek
Şimdi olay şöyle oldu teyzem gilin evinin salonunda büyük bir sakksı için de limon ağacı yetiştiriyordu
limon ağacı baharda açınca evin içinde hoş kokusu ve tutduğu limondan faydalanılır
ağaç artık öyle bir büyüdükü kökleri dev saksısına sığmaz oldu ağacı ekmek için güzel bir yer
bulduk arada sırada ağacın ziyaretine gidiyoruz ne se bu ağaç bir şekilde aşağıya indirilmeli
merdivenden indirsek dalları zarar görecek saksını boşaltsak salon batacak saksıyı
bolkona çıkardık makara ile indirmekten son anda vaz geçtim http://www.maxicep.com/mizah-eglence-fikra/dunyanin-en-komik-is-kazasi-664017.html konu aklıma geldi saksı beni mancınık gibi yukarı fırlata bilirdi
lise yıllarında makaralı sistem ile ilgili sorularda hatırlarsanız sürütünme kayıpları önemsizdir ibaresi vardı
bu önemsiz sürütünme kaybı aklıma geldi

resimdeki çocuk nesnegi kaldırmak için nesnenin agırlı kadar ve sürtünme kaybı kadar
güç kullanıyor.

Benim yaptıgım ise sürtünmeyi nesenenin ağırlına yaklaştırmak
bunun içinde bolkon korkuluklarını oluşturan demire şekilde ki gibi ipi
5 tur doladım ipin bir ucunu saksiya bağladım diyer ucuna ayagımla üzerine ayamla bastım
saksıyı yavaş yavaş aşagı atarken bağırışmalar başladı yapma haydar etme haydar düşersin
itfaye çağrıız yardım isteriz onlar indirir feryadı figan ev halkı barışıyordu :) kimseyi dinlemedim :eller:

sakksıyı saldım boşluga ipin diyer ucunuda elime aldım ipe boşluk payı verdikce demire sardıgım beş tur
kendi etrafında dönmeye başladı tutdugum ipin agırlı 7 10 kg dan fazla değildi

• Beğen
Tepkiler: Emrgncy

_YldZEneS_

_YldZEneS_

Üye
:) güzel taktik bilgi için sağol bir ara isime yarar

Joker.

Joker.

Üye
İyimiş :) Bizim hocada[matematikçidir] yapmış ama o tuğla taşımış

DDorlion