7 Koltuklu Otomobil Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerek?

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
7 Koltuklu Otomobil Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerek?
7 Koltuklu otomobiller dört yolcudan fazlasına sahip ailelerin hayatlarını kolaylaştırıyor.


7 Koltuklu otomobiller,4x4 araçların piyasaya sürülmesiyle hayatımıza girdi. Artık MPV (Çok Amaçlı Araç) ve SUV (Spor Aktivite Aracı) modelleri, yenilenen tasarımları ve özellikleri ile oldukça popüler. 7 koltuklu otomobiller hem kalabalık ailelerin gereksinimlerine hem de hafif ve uygun fiyatlı bir büyük otomobil isteyen sürücülerin beklentilerinee cevap veriyor. Bu anlamda piyasada kullanıcılar için ekonomik Fiat Doblo’dan lüks BMW X5’e kadar oldukça fazla seçenek var.
Otomobil alırken bütçenize göre hareket etmek oldukça önemli; aynı şekilde güvenlik ve yakıt tüketimi de dikkat edilmesi gereken konular arasında. Ancak aile otomobili tercihi, genellikle geniş iç hacim ve bagaj hacmi özelliklerine bakılarak yapılıyor. Ayrıca çok farklı tasarımlarla piyasaya sunulan 7 Koltuklu otomobiller dört yolcudan fazlasına sahip ailelerin hayatlarını kolaylaştırıyor. Aşağıda 7 koltuklu araçları 3 önemli ölçüt üzerinden inceledik.

Koltuk Mesafesi

Çoğu araçta en arka sırada üçüncü bir sıra bulunuyor ve bu sıra ihtiyaç duyulmadığında katlanabiliyor. Bazı 7 koltuklu oto markalarında bu ek sıra koltuk mesafelerini daraltabiliyor. Eğer bu ek sıra sadece çocuklar için kullanılacaksa bir sorun yaratmıyor, ama yetişkinlerin de kullanması isteniyorsa koltuk mesafesi nedeniyle sorun yaşanabileceğinden aracı satın almadan önce arka sıranın koltuk mesafesini kontrol etmek en ideal yöntem. Geniş koltuk mesafesi, özellikle sık ve uzun yolculuklar yapanlar için dikkat edilmesi gereken bir konu. Örneğin, 7 koltuklu Ford S-Max modeli üçüncü sırada iki yetişkinin oturabileceği şekilde tasarlanmış. Ford S-Max fiyatları 75.600 TL’den başlıyor.
Esneklik
Esneklik, modern tasarımların vazgeçilmez bir özelliği. Örneğin, 7 koltuklu otomobillerde arka sıranın istendiğinde kaldırılabilmesi önemli bir avantaj sağlıyor. Bu son sıra, zemine kadar katlanarak ihtiyaç anında daha fazla bagaj hacmi elde etmek için de kullanılabilir. Opel Zafira Tourer, Flex 7 sistemi ile hem 5 hem de 7 koltuklu kullanıma imkân veren bir tasarıma sahip ve 5 koltuklu olarak kullanıldığında bagaj hacmi 710 litre hacme ulaşıyor.
Kolay Erişim
7 koltuklu araç kullananların karşılaştığı bir diğer sorun ise, son sıradaki koltuklara erişimin genellikle zor olması. Bazı otomobillerde bu son sıraya erişim çok zor, hatta ikinci sıradan tırmanmayı bile gerektirebilir. Kimi durumlarda bagajdan giriş gerekebilir ve bu durumda da yükseklik sorun olur. Chevrolet Captiva tüm bu sorunlara iyi bir tasarım çözümü getirdi. Orta sıraya 2 koltuk, son sıraya 3 koltuk koyulması orta alanda boş alan yaratarak arka sıraya geçişi kolaylaştırdı. Araca giriş çıkışı kolaylaştıran bir diğer özellik olan kayar kapılar da artık çoğu firma tarafından tercih ediliyor. Chevrolet Captiva’ya 66.500 TL’den başlayan fiyatlarla sahip olmak mümkün.

 
  • Beğen
Tepkiler: -Akıncı ve Emrgncy

Benzer Konular

ANIL
Cevap
0
Görüntüleme
458
ANIL
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
545
Eren Değerli
Eren Değerli
Cevap
0
Görüntüleme
462
Eren Değerli


Üst Alt