7 Gün 5 Soru Yarışması// Yarışma Başladı

Oğuzhan

Üye
Öncelikle bir çantada kaç tane kedi var onu
hesaplayalım.'Bir sırt çantada 7 büyük kedi
var,her büyük kedinin yedi küçük kedisi var''
demiştim.Önce yavruları buluruz.7*7=49 yavru
kedi var.7 tanede büyük kedi var 49+7=56.E bir
çocukta 7 tane çanta vardı.56*7=392.E 7 de çocuk vardı;392*7=2744.Şimdi 7 çocukta toplam
olarak 2744 tane kedi var.Bizden bunların
ayakları isteniyordu;2744*4=10976... Tamam şimdi soru bitti gibi görünebilir ama
aslında devam ediyor.Otobüste kedilerden başka
7 tanede çocuk var.Her insanda 2 ayak var
7*2=14. 10976+14=10990 artı olarak bir de şoförün ayakları var bu otobüste bir de şoför olmalı değil mi +2yi de oradan eklersek 10992

- - - Eklendi - - -

geç kaldım

Tepkiler: x-scarface
ama 7 çocuk her çocugun 7 ser çantası diyo yani 49 çanta yapar 224*49=10976 yedi adette cocuk +14=10990 ki seyir halinde oldugundan çocuk direksiyonda olamıyacagından 2 de şöför 10992

Konu Sahibi

Oğuzhan

Üye
puanı kim aldı?

Konu Sahibi
Oğuzhan aldı çünkü şoförde var ardığımız cevap değil ama şoförün olduğu doğru bunu işlemiyle yapan oğuzhan aldı puanı

Tepkiler: Oğuzhan
Top direkte patladı görüyormusun Tebrikler kardeşim

Oğuzhan

Üye
aslında işlem yapmadım Ahmet'in işlemi kopyaladım sonra şoförle ilgili olan kısmı ekledim aslında benim almamam lazım puanı

Konu Sahibi
O da googledan aldı ona bakarsan

oğuz senide sonunda görebildik yarışmada

- - - Eklendi - - -

güzel soruydu kayahan

Oğuzhan

Üye
oğuz senide sonunda görebildik yarışmada

- - - Eklendi - - -

güzel soruydu kayahan

ne yapayım hep okuldayken geliyor sorular veya gece ben de şu son günlerde hep erken yattım sınavlar dolayı aslında dün uyuyakalmasam forumda olurdum o zaman belki cevap verirdim ama uyuyakalmışım

Ben arada denk geliyorum sorulduğu ana ama cevap vermiyorum nasıl olsa bi tane aldık yeter

ka_za

Üye
Ben arada denk geliyorum sorulduğu ana ama cevap vermiyorum nasıl olsa bi tane aldık yeter

Haha bende skorda adimiz yaziyo yeter bana şimdi skorda yaklaşsam hırs basacak ugrasacam ygs ye az kaldı böyle iyi.