6710 vs N79 !!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rudolphus

Üye
    Konu Sahibi
6710 vs N79 !!
ArkadaşLar telefon alacağım ama şu mesele aklımı karıştırıyor.Sorum şu:

nokia 6710 navigatör fiyat olarak 900 civarı; nokia n79 ise 500 civarları.Özelliklerine baktığımda bi fark göremedim n79 u bu kadar ucuz yapan veya tabir-i diğerle 6710 u bu kadar pahalı yapan şey nedir? Bunu yanında n86 almayı düşünüyorum kullanan arkadaşlar varsa bilgilendirirlerse sevinirim.

Devil_In_Side

Devil_In_Side

Üye
6710 yeni çıktı belki ondan pahalı olabilir . veya navigator telefon.. ama n86 bence aralarından en iyisi.

rudolphus

Üye
    Konu Sahibi
Benim aradğım telefon için şunlar önemli...
1-Birincisi çok fazla mesajla münasebet içersinde olduğumdan tuş takımının kullanışlı olmasını istiyorum...(yAni sert tuş takımı olmayacak tık tık ötmyeck.)

2-İkincisi telefonun kasa ekran vb yerler sağlam olacak.Alınca bi 6 sene değiştirmemeyi düşünüyorum..

3-Üçüncüsü telefon n82 gibi kaba olmayacak.Gerçi nokiadan kibar telefon beklenmeyeceğini bildiğimden biraz kalın olacak ama n82 gibi veya 6288 gibi fazla kalın olmaması lazım..

4-Dördüncüsü kamerasının güzel olması lazım. 3.2 megapixel de yeterli ama 8 olması mükemmeel.Çoğu kişinin belirttiği gibi fotoğraf için fotoğraf makinası alacaksın doğrudur ama insan anı yakalamak ister bu da fotoğraf makinasını her zaman yanında taşıyamacağından mümkün değil..

5-Beşincisi fiyatını haketmesi gerekir.

Acaba n86 fiyatını hakediyor mu? Fiyatı 1100 civarı n79 çok daha ucuz 2 tane n79 alırsın.Ama dediğim gibi n79 un işte tuş takımı sorun çıkaartıyor diyorlar ayrıca ekran çabuk kırılıyor gibi şeyler diyorlar öle bi durum varsa hiç kasmadan n86 alırım ama öle değilse n86 ya da 2 katı para bayılmak doğru değil..

Fikirlerinizi

djoz-

djoz-

Üye
N79 iki arkadaşımda var..
tuşları çok küçük ve kullanışsız.. ayrıca kabarık olmadıkları için aynı anda birkaç tuşa birden basıyor insan..
bol bol mesajlaşıp internete gireceksen N79 tavsiye etmem.. sırf açıp alo diyecek olan kişi de N79 almayacağından her iki durumda da N79u önermiyorum..

6710 2.6" ekranı, 600 mhz işlemcisi, 16 gb kart desteği ve ergonomik yapısı ile bugünün şartlarında 900 lirayı hakediyor bence.. (N79da bu değerler 2.4", 369 Mhz, 8 Gb)

Gördüğüm bir başka ayrıntı da N79da çektiğimiz fotoğraflara bakarken animasyonların can sıkacak derecede gezintiyi yavaşlatması.. ayrıca fotoğrafları yaklaştırırken önce bulanık gösterip sonradan netleşmesi de hiç hoş değil..

6710da nasıl bilmiyorum ama umarım bu şekilde değildir.. Bir teknoloji marketine gidip cihazları denemenizi ve özellikle bu duruma dikkat etmenizi öneririm..

N79 bence bir tek 1200 mAh'lik bataryasıyla 6710un önüne geçiyor, bu konuda sezarın hakkını sezara vermek gerek..

uzun lafın kısası bugün 6210 navigatörümü satarsam alacağım telefon muhtemelen 6710 navigator olur..

N86 hakkında pek bilgim yok, deneme fırsatım olmadı..
8 gb bellek ve 8 Mp kamera gibi herkesçe bilinen özelliklerini geçersek ilk dikkatimi çeken 434 Mhzlik işlemcisi..

rudolphus

Üye
    Konu Sahibi
Djoz karşılaştırmaların için çok sağol..N86 düşünmezmiydin o konuda da fikrini alabilirmiyim?

amon35

amon35

Üye
arkadaşlar 1 yıldır n79 kullanıyorum bu fiyata kullandığım en güzel telefon hakkını fazlasıyla veriyor tuşlar kullanışsız diyorsunuz ama telefona adaptasyon sürecinden sonra alışıyorsunuz yani başkasında görüpte tuşlar kötü olmaz misal benimde arkadaşımda n73 var onunda tuşları bana çok çirkin geliyor kullanışsız yani (zatende öyle joistikler kopuyor ) N79 TAM BİR MULTİMEDİA canavarı tavsiye ederim okadar abartılı paralar vermene gerek yok (yinede karar sizin)

rudolphus

Üye
    Konu Sahibi
Kimse 6710 kullanmıyor mu?Kullanan arkadaşlardan yorum bekliyorum.Yardımcı olanlara da teşekkürler

djoz-

djoz-

Üye
arkadaşlar 1 yıldır n79 kullanıyorum bu fiyata kullandığım en güzel telefon hakkını fazlasıyla veriyor tuşlar kullanışsız diyorsunuz ama telefona adaptasyon sürecinden sonra alışıyorsunuz yani başkasında görüpte tuşlar kötü olmaz misal benimde arkadaşımda n73 var onunda tuşları bana çok çirkin geliyor kullanışsız yani (zatende öyle joistikler kopuyor ) N79 TAM BİR MULTİMEDİA canavarı tavsiye ederim okadar abartılı paralar vermene gerek yok (yinede karar sizin)

sadece ben değil sahipleri de bu tuş meselesindsen şikayetçi..
bazı tuşlar "kürdandan daha ince", tırnakla bile zor basılıyor, hangi mantıkla böyle bir tasarım yapmışlar anlamıyorum..

thunderbolt1980

thunderbolt1980

Üye
Yaklaşık 6 aydır n79 kullanıyorum gayet memnunum. tuş takımı gerçekten kullanışsız ama alışınca o sorunda ortadan kalkıyor. Benim tercih etme sebebim. Tasarımı bence harika, rakiplerine göre daha hafif ve estetik. Gps navigasyon olması ve wi-fi bağlantı. Ayrıca kamerasıda gayet iyi. Ayrıca sürgülü telefonları sevmem bar tipi olsun istedim. Açıkcası istediğim tüm kriterlere uyan telefon n79 du, birde şansıma en uygunuda n79 modeli. N79 haricinde bakıcaksan Dün dayıma teknosadan 6710 aldım bence n86 dan daha iyi telefon. Performans bakımından benim n79 u bayağı solluyor. zaten gps bağlantısı ve kullanımı harika. Telefonu aldıktan sonra yolda gps açtım 5 sn. de bağlandı kendi n79 umuda açtım sonra moralim bozuldu kapattım. :) wifi de çok hızlı. Sürgülü kapak değilde bar tipi olsaydı n79 u hemen satıp 6710 alırdım.

futbol123

futbol123

Üye
6710 u inceledim güzel telefona benziyor

rudolphus

Üye
    Konu Sahibi
6710 n86 dan performans yönünden üstün demişsiniz.n86 nın ne eksiği 6710 nun ne artısı var ki

Cs***MaN

Cs***MaN

Üye
n79 al kesinlik düşünmede n79 al çok güzel bi telefon kullandım

lrdofstn

lrdofstn

Üye
6710 navigatör sis ya da sisx oyunlar yüklenmiyor. sertifika sorunu versin canımı yesin. telefona uyumlu değil sorunu veriyor. java oyunlar yüklenebiliyor. ben beğenmedim. t9 u bu kadar kötü bir telefon daha kullanmadım. sorusu olan varsa pm ile ulaşabilir cevap veririm. ama hız bakımından süper. güzel fotoğraf ya da video çekiyor. şarzı da iyi gidiyor.kullanımı da kolay. şık bi telefon aynı zamanda. tuşlara basmakta zorlanmıyorsunuz ama 6630 un mesaj yazımının yanından bile geçemez, 6630 sis oyun kabul ediyor bu etmiyor. nokia geri geri gidiyo mu ne? deli oldum. 4 sene önce aldığım telefon bile bundan daha fazla program oyun kabul ediyor. özellikle oyun... 500 e veririm bi alan olsa.

OğuzcanAbi

Üye
n79 al 6710 navigasyon tel sınırsız harita war

jeki01

jeki01

Üye
selam.
N79 tavsiye ederim bende 6730 c var.
Özellik yönünden N79 daha iyi. Maps için Garmimde yüklersen harita sorunun kalmaz.
Ben Nokia maps sınırsız kullanıyorum N79 da.
iyi günler.

TRUVAY

TRUVAY

Üye
6710 kötü yönlerini bilen varsa yardımcı olabilirmisiniz

neo1036

Üye
6710 eksileri zoom sorunu ve bazen kilitlenme diye okuyordum bazen forum sitelerinde. Zoom sorunu sensörü kapatırsan ortadan kalkıyor, yazılım güncellemesi yaparsan ortaya çıkıyor ki bi kez güncellemeden sonra fabrika ayarlarına dön de bu sorunda ortadan kalkıyor. Telefonu aldığında şebeke çift hat ayarlı olarak geliyor, gsm yapınca hem sarj süresi hem konuşma süresi artıyor. Kısacası on dakikalık ayarla telefonu uzun süredir sorunsuz kullanıyorum ki muadili bi çok telefonu deneyip ikide bir elimde kilitlenmelerini gördükten sonra 6710 derim. Benim için önemli olan gün ışığında navigasyonu kullanırken ekranın net görünmesi idi, bu konuda 6710 gördüğüm en başarılı ekrana sahip

kosezade

kosezade

Üye
s.a arkadaşlar yorumlarınıza baktımda bende n79 u satmak istiyorum telefon cizildi biraz bide tus yapısı iyi diil wlanı var bazen hızlı bazen hic girmiyor bazı uygulamaları acmıyor o yuzden satmak istiyorum telefon u gecen sene aldık 2009 da 650 tlden vatandan 420 tlden teklif gelldi bende sole 100 tl felan koysam ne alırım ama nokia olacak 5 mp altı olmayacak ve wlan 3g olacak ne alabilirim sizce n86 guzel geldi ama ben sıfır istiyorum galiba n86 sıfır satılmıyor ?

--------------- Ekleme ---------------

selam.
N79 tavsiye ederim bende 6730 c var.
Özellik yönünden N79 daha iyi. Maps için Garmimde yüklersen harita sorunun kalmaz.
Ben Nokia maps sınırsız kullanıyorum N79 da.
iyi günler.

kardes nasıl kullanıcaz ben yapamadım bi yardımcı ol maps için bende günü bitti bazende gps kapalı alanda kötü çalısır dior

sero58

Üye
n79 tek geçerim

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
Ben 6710 kullanıyorum. Gayet hızlı ve güzel bir telefon.

Ama artık Android vakti geldi..

HTC DESIRE :oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt