6230i tema yapma (programsız - kendim denedim çalışıyor)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
KuCuKKoYLu

KuCuKKoYLu

Üye
    Konu Sahibi
6230i tema yapma (programsız - kendim denedim çalışıyor)
bu yolla duvar kağıdını, ekran koruyucusunu, menü resimlerini, menü arka planını, menü renğini ve menü arka planını değiştirebilirsiniz.

öncelikle bilinmesi gereken bazı kurallar var. onları bi sıralayayım.
1 Nokianın seri40 telefonlarının temalarının uzantısı .nth şeklinde.

2 tema kullanırken kullanıulacak olan duvar kağıdı 208*208, ekran koruyucu 208*208, menu arka plan resmi (6230i)208*208 veya 128*128, ikonların büyük olanları(liste görünüm için) 128*128, küçük ikonlar için de 64*64 veya 42*42 piksel boyutlarında resimler kullanmalıyız.

3 bilgisayarımızın da bizi yormaması için dosya türlerinin uzantısını göstermesi gerekir. standart xp bunu yapmaz ama ayarlar> denetim masası> klasör seçenekleri> görünüm sekmesinde "bilinen dosya türleri uzantılarını gizle" diye bi seçenek var. onu kapatarak bilgisayarımızın uzantıları göstermesini sağlaya biliriz.

Şimdi artık tema yapımına geçelim dimi

Elimizde öncelikle internetten indirdiğimiz bir tema olursa işimiz çok kolay olacaktır. çünkü bu tema önceden derlenmiş olacağından bunun içinde bizim işimize yarıyacak olan "theme_descriptor.xml" hazır var. (hazır temanın içinden nasıl o dosyayı alcaz?
Temayı herhengi bir yere kopyaladıktan sonra .nth olan uzantısını .zip olarak değiştirin. xp siza bi uyarı verir siz tamam deyin. daha sonra bu dosyaı herhengi bi klasöre açın. olacakları gördükten sonra heralde benim burda bişiey anlatmam da gerekmicek sanırım )

Tema yapmadan önce yeni bi klasör açın.
Bu klasöre kullanmak istediğiniz arka plan resimlerini ekran koruyucuları ikonları kullanacağınız zil seslerini kopyalayın.

En sonunda ise "theme_descriptor.xml" dosyasına sağ tıklayıp birlikte aç seçeneğinden Wordpad uygulaması ile birlikte açın yukarıdaki gibi bir ekran gelecek.işte bundan sonrası çok kolay. "theme_descriptor.xml" dosyasını açtığınızda herşey tamamen gözünüzün önünde olacak. burada ilgili yerleri sizin oluşturduğunuz klasördeki isimler le değişelim. mesela "theme_descriptor.xml" dosyasında (ki bu dosyayı biz başka bi temadan kopyalamıştık) arkaplan resmi "araba1.jpg" bizim temada kullamacağımız arkaplan resmi ise "kamyon1.gif" olsun. işte o dosyada "araba1.jpg" yerine "kamyon1.gif" yazıyoruz. resimleriseçtikten sonra ise sıra geldi zilsesine. kullanmak istediğiniz zil sesi de bizim oluşturduğumuz klasörün içinde olmak zorunda. "theme_descriptor.xml" dosyasının zilsesi ile ilgili yerini de değiştirdikten sonra şimdi sıra temanın renk düzenlerine geldi. "theme_descriptor.xml" dosyasının içinde color schemes diye bi satır var orada kullanılan renk yazılı oluyo. biz istediğimiz rengin ingilizcesini yazcaz oraya yalnız unutulmaması gereken bişey var. sadece telefonun menüsünde desteklenen renkleri kulanabiliyoruz bi de ayrıca siyahı. yani öööle kafadan sarı turkuvaz filan denemeyin. ( ben denedim ii olmadı, hayallerim suya düştü) . O da tamam olduktan sonra "theme_descriptor.xml" dosyasını da aynı adla kaydedelim. şimdi bizim açtığımız yeni klasör içindeki bu tüm dosyaları seçip sağ tıklayın, winzip menüsünden "arşive ekle" deyin. orada size bir isim soracaktır (yada siz winzipi biliyosunuz bunların hepsi ziplenecek işte ) sonra o dosyaın uzantısını .zip den .nth a değiştirin ve o dosyayı telefona gönderin. sonrada menüden veya galeriden o temayı seçin olanları görünnn
YANLIŞ bir sey yapmazsanız tema çalışıyor kendim denedim.
KOLAY GELSİN

Not:Alıntıdır.:megafon:

• Beğen
Tepkiler: can_demir2, sefilayşe, sezai_20 ve 1 kişi daha
ozan444

ozan444

Üye
GarDas nEtmisiN oLe SeN

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt