6 parmak 11 yıl sonra farkedildi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ersin Oktay

Ersin Oktay

Üye
    Konu Sahibi
6 parmak 11 yıl sonra farkedildi!

Her yıl 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve 24 Nisan Çanakkale Kara Savaşları törenlerine ev sahipliği yapan Şehitler Abidesi'nin ayaklarındaki rölyeflerde yapılan bir hata ise 11 yıl sonra ortaya çıktı.

Abidenin ayaklarındaki 8 rölyeften biri olan ve hem Seyit Onbaşı'nın kahramanlığını anlatan, hem de bir komutanın savaşı sevk ve idaresini gösteren rölyefte; komutanın, askerlerine düşmanı hedef gösteren elinin 5 yerine 6 parmaklı olarak yapıldığı yıllar sonra bir ziyaretçinin gözüne takıldı. Komutanın, gözükmeyen başparmağı, düşmanı gösteren işaret parmağı ve geriye kalan 4 parmağıyla toplam 6 parmaklı olduğu saptandı.

• Beğen
Tepkiler: pr0, antalyayavu ve ebuş...

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
O abidenin altında fotoğraflarım vardı hiç dikkat etmemiştim.Ya hu keşke 6 parmaklı yapmakla kalsalar,adamlar abide için halk tarafından biriktirilmiş parayı çalıyorlar.Aslında oradaki şehitlik abidesi üzerinde kocaman bir mehmetçik heykeli olacaktı ;ama para çalınınca ikince kez halktan para toplandı ve ancak günümüzdeki abide kadar bir anıt bırakılabilindi.Olur olmadık yerde birçok gereksiz ve saçma heykeller yapanların aklına gelmez ki şehitliğe şana değer bir abide yapalım..
Konu için teşekkürler

Ersin Oktay

Ersin Oktay

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim...Çok haklısın...bende yaklaşık 2 hafta önce felan gittim bende farketmedim..

Onur Saka

Onur Saka

Üye
:ağlarım:

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
ben de gitmek istiyorum :ağlarım:

antalyayavu

antalyayavu

Üye
bende gittim ama hic dikkatimi cekmedi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt