dogukan35
Üye
-
Konu Sahibi
-
ben N97 de uyguladım dediklerinizi hiç bişi işe yaramadı.modemimin markası zyxel660w tx serisi.ama bağlanamıyorum
hiç bişey anlamadım.benim modem ayarlarımda misafir ağını etkinleştir diye bişi yok.hiç görmedim.dünya kadar şey denedim ama olmadı.benim modemim zyxel seninki exper.bide ben tam profesyonal değilim.biliyorum ama o kadar değil.biraz daha açıklamalı anlatsan belki yapabilirim.bide modem ayarlarına 192.168.1.1 diyemi giriyoruz.o sayfada çıkan şeylermi modem ayarları.anlatırsanız sevinirim.tşklerbilgisayardam modem ayarlarına girdim kabolsuz modem ayarında
kablosuz misafir ağını etkileştir diye bişey var onu etkinleştirdim(kimi arkadaşlar bu koduz oluyor diyor ama oyle bişey yok istediğiniz kodu katabilirsiniz)
misafir kablosuz ağını etkileştir dedikten sonra oradaki ismide değiştirdim Exper 02 yaptım ve
güvenlik ayarlarına girdim SSID seç var ona tıkladım ve en son yaptığım modemin ismi Exper 2 planı seçtim ve
WEP şifrelemesi etkin yaptım ve şifreli oldu
şuan internette girebiliyorum ama bişey dada soyluyecemğim modem iki tane kablsuz ağ bağlatısı gözüküyor
EXPER -01 ik olan(deneme yaptım ve buradan halen internette girmiyor)
Exper -02 olan ise rahatlık la internette giriyorum
aynı isim vermeyi düşündüm ama çakısa bilir ve tekrar internete girmez diye 2 adet kablosuz ağ yapmış oldum boylelikle internette girebiliyorum şuan hiçi bir sorun yok
inş anlata bilmişimdir
en basit şekilde boyle anlatım yapa bildik inş anlaşılabilir bir anlatım olmuştur
bide boyle deneyin ben denedim oldu
hiç bişey anlamadım.benim modem ayarlarımda misafir ağını etkinleştir diye bişi yok.hiç görmedim.dünya kadar şey denedim ama olmadı.benim modemim zyxel seninki exper.bide ben tam profesyonal değilim.biliyorum ama o kadar değil.biraz daha açıklamalı anlatsan belki yapabilirim.bide modem ayarlarına 192.168.1.1 diyemi giriyoruz.o sayfada çıkan şeylermi modem ayarları.anlatırsanız sevinirim.tşkler[/QUOTE
192.168.1.1 den
kablosuz bölümünden etkinleştirmenin oraya
girerek misafir ağını etkinleştir dedim ve ordan yaptım
arkadaşlar ben kendi modemime bağlanamıyordum kodu bildiğim halde sinir oldum
en sonunda modemin kodu değiştirdim bağlantıyı yenile yaptım yeniden bağlandım yeni kodu girdim olay çözüldü
bence hiç sağı solu karıştırmayın dediğimi yapın
Ayarlar-->Bağlantı-->Hedefler-->INternet sonra bağlanmak istediğin wlan erişim noktasını seçerek Seçenekler-->Düzenle-->Seçenekler-->Gelişmiş ayarlar burdan Ipv4 ayarlarını değiştir
Telefonun İP adresi kısmına bir IP vereceğiz.Bu IP modeminizle aynı blok ta olmalı.Yani:Modeminizin Ip si 192.168.1.1 ise telefonunuza 192.168.1.2-192.168.1.254 arasında bir IP verebilirsiniz.192.168.1.30 verin...
Başka Örnek:Modemizin IP si 10.0.0.1 ise telefonunuza 10.0.0.30 verebilirsiniz... Yani ip nin son hanesi farlı olacak...
İp adresi: 192.168.1.30 yazdık.
Alt ağ maskesine : 255.255.255.0 yazın. (bazen 255.0.0.0 olabiliyor)...
Standart ağ geçidi: Modeminizin İP si olacak : 192.168.1.1(artık sizinki neyse onu yazın)
Şimdi DNS adresini yazacağız.
Birinci DNS adresine: 4.2.2.2
İkinci DNS adresine : 4.2.2.6 yazın.
(Telekomun çalışan başka DNS lerini biliyorsanız onlardanda yazabilirsiniz)
İşlem bitmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?