5800 √ - X6 √ - Symbian Belle Fp6 [03.03.2013]

yuxel666

Üye
Selamlar bu sorucagim soruyu farkli bir konu icerisindede ayni sekilde yazdim yanlis anlasilmasin , gercekten anlayan birine sorunumu iletmek istiyorum o yuzden forumda 2 farkli noktaya yazma ihtiyaci hissettim

Jafla daha once flashlama yapmadim bu ilk olucak , yolu dogru izliyorum ama tam ini kismina tiklayip telefon sececegim sirada bir problem olusuyor telefonlarin modelleri listeleniyor bar asagi yukari dogru kayiyor ama ne zaman 5800 tiklayip / tamam demeye kalksam telefon listesi kilitleniyor jaf yanit vermiyor daha sonra , burada takilip kaliyorum daha ileri goturemedim islemi her yolu denedim..

Yeniden kurdum
Pcye res attim
Telefon listesinin oldugu .ini dosyasini degistirdim
Manuel flashlama yontemi disinda otomatik telefonu tanitarak flashlamayi denedim o zaman 5800 algiliyor ama bu seferde flasha tiklayinca hata zinciri geliyor islem yapmiyor anlasilan manuel flash yapip ini kismindan telefonu secmek disinda bir secenek yok
system32 dosyalarini degistirip denedim
farkli usb kablosuyla denedim
farkli bir pcde denedim
uyumluluk modlarini kontrol ettim

Sonuc hala ayni , use INI ye tikliyorum ''Select Phone Model'' diyor telefonlardan herhangi birine tiklamaya kalkinca program kilitlenip kaliyor bu konuyla ilgili yardima ihtiyacim var,tesekkurler... (isletim sistemi : Vista SP2 guncel)

alttaki alıntıdakileri sırasıyla yap ve tekrar dene. ayrıca tavsiyem, hazırlık aşamasındaki program kaldırma işlemlerini pc'nin yerleşik program kaldırıcısıyla değil de başka bi programla yap, programı kaldırdıktan sonra kayıt defterine kadar her şeyini silen programlar var.

yuxel666

Üye

Oncelikle cevap icin cok tesekkur ederim.Sırasiyla once uninstaller programi kullanarak herseyi sildim daha sonra onerdigin yolu eksiksiz izledim birkac defa reboot yapip programi baslattim ama sonuc yine ayni , telefon secimi kismina geldiginde kilitlendi.Aklima esti Jaf uzerinde hicbir kutuyu isaretlemeden sadece .INI ye tikladim telefonu otomatik gordu sonra flash dedim flashlama basladi telefona kendisi restart atti 2.asamaya baslaniyor dedi orada durdu daha ilerlemedi telefonu elle actim hicbirsey yapmamis eski versiyon calisiyor . Simdi burada 1 soru daha sorucam bu problemi asamazsam ki oyle gorunuyor , telefon sectirme islemi yapmadan flashlama imkanim yokmu ? Cunki jaf telefonuda,kayitli cwf dosyalarinida otomatik gorebiliyor bi sekilde burada onemli olan flashlama olayi bunun yontemi yokmu elle secmeden ? Tesekkurler

Konu Sahibi

jaf usb drivarı system32 kopyaladanmı?
hafıza kartını çıkart ve tekrardan yazılımı atmayı dene
rm-356 2 tane var alttakini seçiceksin
ilk önce hard format at sonra yazılımı tekrar at hafıza kartını takılı olmasın...

---------- Eklendi @ 01:53:15 ---------- Yazıldı @ 01:51:33 ----------

başka bir pc de dene..
güvenlik duvarın engelleyebilir onu kaldır
virüs programınıda devre dışı bırak msconfigden tekrardan yeniden başlat pc yi ve tekrar dene

yuxel666

Üye
Cevaplamalar icin tekrar tekrar tesekkur ederim , yaptigim 1 milyon denemeden sonra hatanin neden kaynaklandigini cozdum hocam , komik bir sebebi var bu ileride ihtiyaci olucak Vistacilar icin mutlaka bir yere not edilmeli . Sorun su ki Vistanin XP uyumluluk modu ayarina ihtiyaci yokmus , programa ait ve emulator un tum exe dosyalarindaki uyumluluk ayarini kaldirdim pcye restart attim ve denedim suan sizin gondermis oldugunuz cfw yi kurmus bulunuyorum hersey icin tesekkur ederim

Konu Sahibi

sorun çözüldüyse sorun yok... güle güle kullan kardeşim

görüntilerin hepsi gitmiş. bi el atarsan iyi olur.

hakan kardeş bide şu nokia 5230 telefonu olan kardeşlerini sevindir be nolur forumda bi kaç tane warda seninki kadar güzel yapamamışlar anlatım olsun linklre olsun bi symbianda 5230 yapmasmısın ?

Konu Sahibi
hakan kardeş bide şu nokia 5230 telefonu olan kardeşlerini sevindir be nolur forumda bi kaç tane warda seninki kadar güzel yapamamışlar anlatım olsun linklre olsun bi symbianda 5230 yapmasmısın ?

yaprım yapmasınada bana tester lazım... gece benimle oturup beraber çalışabileceğim biri...

---------- Eklendi @ 16:24:58 ---------- Yazıldı @ 16:24:09 ----------

Güle güle kullan kardeşim

revo uninstaller

ykpknl

Üye
hakan kızma ama soracam dokunmatik ekran seslerini değiştirebildin mi ?

ykpknl

Üye
saol hakan yarına belli olurmu

şu eski nokiaya nasıl dönüceğimizide bir söylerseniz çok iyi olur suiteden dönemiyorum sanırım yine JAF ile ilgili birşeyler olucak ama dosyaları nereden bulacağım gibi bir sürü karmaşık şey var.. Elinize emeğinize sağlık beğendim gerçekten ama sade şekli daha çok hoşuma gidiyordu