5800 wifi(wireless) bağlanma sorunu yüzde yüz %100 alıntı yapılmamış kendi çözümüm

Sponsorlu Bağlantılar

fatsaligenc

fatsaligenc

Üye
    Konu Sahibi
5800 wifi(wireless) bağlanma sorunu yüzde yüz %100 alıntı yapılmamış kendi çözümüm
ARKADAŞLAR İŞTEN EVE GELDİM TELEFONU WİRELESE BAĞLAMAK İÇİN SAAT AKŞAM 9 DAN GECE 01:30 A KADAR UĞRAŞTIM. VE BAŞARDIM.

ÖNCELİKLE HİKAYEMİ BAŞTAN ANLATAYIM. BENDE Bİ TANE PİKATEL COMBOMAX KABLOLU MODEM VARDI EVDE BİLGİSAYAR VE WİFİLİ CEP TELEFONLARI ARTINCA WİRELESE İHTİYAÇ OLDU GİTTİM VATAN BİLGİSAYARDAN 44 LİRAYA LİNKSYS BY CİSCO MARKA WRT54GH MODEL BİR WİRELESS ROUTER ALDIM.

İLK SORUNUM KABLOLU MODEM İLE ROUTER IN İP LERİNİN ÇAKIŞMASI OLDU.
KABLOLU MODEME DOKUNMADIM İP Yİ 192.168.1.1 OLARAK BIRAKTIM:oke:
ROUTERİN ETHERNET PORTLARINDAN BİRİNE ETHERNET KABLOYU TAKTIM(İNTERNET PORTUNA TAKMAYIN) DİĞER UCUNU BİLGİSAYARA TAKTIM. USERNAME PASSWORD KISMINDA SADECE PASSWORD KISMINA "ADMİN" YAZINCA ARAYÜZÜ AÇILIYOR. DİREKT KARŞINA İP KISMI GELİYOR. BURADAKİ İLGİLİ BÖLÜME 192.168.2.1 YAZDIM VE ÇAKIŞMA PROBLEMİNİ HALLETTİM.

ŞİMDİ ŞİFRELEME YÖNTEMLERİNE KABAHAT BULANLAR ATIYORLAR. TELEFON BUNU DESTEKLEMESE SEÇENEKLER ARASINDA WPA WPA2 OLMAZ. EN İYİ ŞİFRELEMEYİ KULLANIN WPA2 YANİ.

BU YAZILARA YAZANA KADAR SAATLERCE FORUMLARDA ARAŞTIRMA YAPTIM AMA FORUMLAR BANA NE YAPABİLECEĞİM İLE İLGİLİ SADECE KÜÇÜK İPUÇLARI VERDİ. YÜZDE YÜZ ÇÖZÜM DİYE AÇILAN BAŞLIKLARIN HİÇBİRİNDEN PROBLEMİ ÇÖZEMEDİM. VE NEWTONUN KAFASINA ELMANIN DÜŞMESİ GİBİ BENİMDE KAFAMA LEBTOB DÜŞTÜ. ÇNKÜ LEPTOPDA BAĞLANTI YAPILABİLİYORDU. SIKINTISIZ.
DEDİM ORADA BU AĞIN AYARLARI VE SAYISAL DEĞERLERİ MEVCUTTUR BİR DE ORAYA BAKAYIM EN YAKIN DEĞERLERİ YİNE ORADA BULURUM DİYEREK KABLOSUZ AĞIN AYRINTILARINI AÇTIM BİRBİRİNİ TAM OLARAK KARŞILAMAYAN DEĞRLERİ TELEFONDA GİRDİM YANİ DEĞERLERİN İSMİ TELEFONDA VE LEBTOBDA FARKLI FARKLI. VE SAYILARI GİRDİM. UMUTSUZ BİR ŞEKİLDE BEKLERKEN HOP BAKTIM İNTERNET FOR EVERYBODY YEAAAAHHH! :d: İNANAMADIM AMA GERÇEKTİ...

GELELİM NASIL YAPILACAĞINA

AŞAĞIDAKİ RESİMDEN BAKIN YAPIN

BAĞLANTI YAPAN ARKADAŞLAR DÖNÜŞ YAPARLARSA SEVİNİRİM...

REPLERİ EKSİK ETMEYİN!!!
WİNDOWS VİSTA ÜZERİNDEN GEREKLİ SAYISAL DEĞERLER VE KARŞILIKLARI

yaşasın 5800 :yuru:megafon::aha::evet::sarıl:|-):ehe

bir de telefonuma kötü derler

--------------- Ekleme ---------------

YA DA HİÇBİR MAKİNEDEN BAĞLANTI YAPAMIYOR MUSUNUZ AŞAĞIDAKİ RESİMDEKİ AÇIKLMAMALRDAN YOLA ÇIKIN AMA UNUTMAYIN BU BİR KABLO MODEM VE ROUTERİN BİR ARAYA GELMESİYLE OLUŞMUŞ DEĞERLERDİR. SİZ KABLOSUZ MODEME SAHİPSENİZ ONUNDA BU ŞEKİLDE DEĞERLERİ MEVCUTTUR. O YÜZDEN KABLOSUZ MODEMİNİZİN ARAYÜZÜNE GİRİP BENZER DEĞERLERİ TELEFONUNUZA GİRİN....

BAŞARILAR OKUYANLAR PROBLEM ÇÖZÜLDÜYSE LÜTFEN DÖNÜŞ YAPALIM....

• Beğen
Tepkiler: Hayalcan12333, omerynd, Zafer Arslan ve 3 diğerleri

fatsaligenc

fatsaligenc

Üye
    Konu Sahibi
Kimsye faydalı olamadık herhalde... neyse :nono:

YuMi__YuMi

YuMi__YuMi

Üye
benım wifi sorunum yok ama güzel paylaşım teşekkürler. Şimdi senın emegını çalan çalanadır emınım ama bi tşk eden yok bukadar değersz kılıyorlar işte...

fatsaligenc

fatsaligenc

Üye
    Konu Sahibi
öyle yapılıyor malesef sağlık olsun diyelim. Tabi merak ediyorum benim gibi bunalıma girip buradaki yönlendirmelerle telefonunu wifi ye bağlayan kimse var mı diye....

Arkadaşlar kusura bakmayın resimler off olmuş hemen ilgileniyorum...

Tamam yeniledim....

umutyyxxx

Üye
teşekkürler ama ben yapamadım

Dr.Mouse

Dr.Mouse

Üye
devlet hastahanesine gittim her katta kablosuz internet vardı ama şifresiz olduğu halde bir türlü bağlanmıyor buna bir çözümü olan varmı (not: 5800 için)

himajesty

Üye
Arkadaşın yazdığı sorun çözülü Wireless LAN çözümüdür, Wifi çözümü değil. Wifi, bizim modemlerimizden farklı bir frekansı kullanan ileri frekans teknolojisidir. 5800 Wifi'yi desteklemez.

fatsaligenc

fatsaligenc

Üye
    Konu Sahibi
hastanedeki kablosuz internetin modem arayüz ayarlarında bilinmeyen cihazların bağlanmasına müsade olmayabilir. 5800 lar sadece mac adresi verip isim olarak görülmemektedir.

himajesty ne biliyosan açıklamasını da ver mesela alttaki gibi

umut sen nereden bağlanıyorsun eğer kendi modeminden bağlanıyorsan sana bağlanma garantisi veriyorum. Yeter ki yeterli şekilde bilgi ver. Örneğin modeminin ip si ya da her ne varsa onların tek tek ip sini öğren ve paylaş buradan tekrar yönlendireyim...

tandogucem

tandogucem

Üye
Cok tesekkur ederiz merak etmeyin ihtiyaci olanlar cikar elbet emekler karsiliksiz cikmaz.

leventgaat

Üye
bende 5800 kullanıyorum.işyerindeki modeme bağlanmıyorum.sadece bankanın sitesine girebiliyorum. bilgisayarlar da aynı şekilde sadece banka işlemleri için girebiliyorlar kısıtlama yapılmış herhalde.diğer internet sayfalarına girilmiyor.bu nasıl yapılıyor.bunu aşmanın bir çözümü varmı.birde bazı arkadaşlarım.samsung8500. ve iphone4 ile çatır çatır bağlanıyorlar.istedikleri siteyede girebiliyorlar.hiç hata vermiyor.ben 5800 ile bağlanmıyorum.web sunucusu yanlış hatası alıyorum.lütfen yardım........

4frodisiak

Üye
Aynı sorun hala devam ediyor. Herşeyi ama herşeyi yaptım. :(

SilentOne

SilentOne

Üye
adam prof. beyler çözmüş işi zatem tüm sorun dns den kaynaklanıyormuş

Com1ng

Com1ng

Üye
BEN HALA BAGLANAMIYORUMYARDIM EDERMİSİNİZ wlan agı bulunamadı diyor

uribaju