e1ektronick
Üye
5800 Müzik Güncellemesi: Şarkı İçine Şarkı Sözlerini Gömmek
Aciklama:
merhaba arkadaslar... sonunda sarki icine sarki sozlerini gomebildim, yani sarki ile ayni adi tasimasi gereken *.lrc uzantili dosyayi sarkinin bulundugu dizine koymaniza gerek kalmadi. bunun icin MiniLyrics ( tam surum ucretli) programindan faydalandim (ama tam surum olmasi lazim (arastirirsaniz mutlaka bulursunuz)). ister internetten bulun sozleri isterseniz kendiniz hazirlayin (sizin hazirlamaniz daha saglikli olur), MiniLyrics programi, bunu internet uzerinden veya sizin hazirladiginizi bilgisayarinizda sarki ile ayni dizinde bir *.lrc varsa hemen goruyor ve sarkiya yukleyebiliyorsunuz.
Nasil Yapilir:
NOT: sarkidaki sozleri sadece muzik calar guncellemesini yapanlar gorebilir (ya da uygun cihazi kullananlar(uygun mp3 calar gibi)).
merhaba arkadaslar... sonunda sarki icine sarki sozlerini gomebildim, yani sarki ile ayni adi tasimasi gereken *.lrc uzantili dosyayi sarkinin bulundugu dizine koymaniza gerek kalmadi. bunun icin MiniLyrics ( tam surum ucretli) programindan faydalandim (ama tam surum olmasi lazim (arastirirsaniz mutlaka bulursunuz)). ister internetten bulun sozleri isterseniz kendiniz hazirlayin (sizin hazirlamaniz daha saglikli olur), MiniLyrics programi, bunu internet uzerinden veya sizin hazirladiginizi bilgisayarinizda sarki ile ayni dizinde bir *.lrc varsa hemen goruyor ve sarkiya yukleyebiliyorsunuz.
Nasil Yapilir:
kendimce buldugum yontemi anlatmak istiyorum. ilk once sozleri google araciligi ile buluyoruz. LRCEditor'u kullanarak buldugumuz sozleri gerekli kisima yapistirip duzenliyoruz. hani buldugumuz sozler senkron bir sekilde sarkiyla ilerlemeyip ayni zamanda hatali sozleri gosterebilir. duzenleme bittikten sonra winamp veya aimp acilir sarki oynatilir. bu sirada LRCEditor ile sozleri duydugunuz anda asagidaki resimde gosterdigim butona basin.
inanmayanlara ornek mp3 yukledim
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
sonrasinda sozleri sure ile senkronlastirdiktan sonra kaydediyoruz (file>save) ve LRCEditor'u kapatiyoruz onun yerine arastirip buldugumuz ve tam surum olarak kurdugumuz MiniLyrics programini aciyoruz (bu arada hangisini kullaniyorsaniz winamp veya aimp hala acik ve sarki caliyor). asagidaki gibi "sarki sozleri" sekmesine girin ve "sarki sozu ara" secenegini secin.
ardindan bir pencere acilacak ve burda size sarki ile alakali buldugu sozleri gosterecek siz asagidaki resimde oldugu gibi "daha fazlasi" butonu ile bilgisayar uzerindeki LRCEditor ile hazirladiginiz sozleri gostereceksiniz ve ayni pencere uzerinde "ac" butonuna tiklayacaksiniz.
akabinde, calan sarki sizin hazirladiginiz sozler ile gosterilmeye baslanacaktir. simdi bu sozleri sarkiya gommek icin asagidaki resimdeki seceneklerde gordugunuz "sarki sozlerini %mp3 dosyalarinin icine yaz" secenegini secin. artik sozler sarkiya gomulmustur hem de senkron bir sekilde.
. NOT: sarkidaki sozleri sadece muzik calar guncellemesini yapanlar gorebilir (ya da uygun cihazi kullananlar(uygun mp3 calar gibi)).
sallamasyon veya çat pat söylemeye çalıştığım 
metal şarkıların gerçek şarkı sözlerini görünce kendimi tutamadım ve hepsinde yarıldım gülmekten