5800 gps sorunu

Sponsorlu Bağlantılar

techno_esh

techno_esh

Üye
    Konu Sahibi
5800 gps sorunu
arkadaşlar benim 5800 gps i çekmiyor ne garminde ne de kendi haritalarında haritalar programını güncelledim nokia sitesinden ve version v31 de iken çekiyordu hem haritalar hem de garmin ama v40 da çekmiyor ne yapmam lazım lütfen yardım edin haa birde hava kötülüğü ve ya yüksek binalar demeyin açık alanda ve güzel havada da denedim olmuyor 5800 ında haritalar çalışan var mı arkadaşlar lütfen yardım edin

--------------- Ekleme ---------------

haa ayrıca 6220 classic var ben de o çekiyor gps i 5800 çekmiyor ikisi de yanyana iken

Lacrymosa

Üye
Uydu durumundan sinyalleri kontrol edin. Durum nedir?

Bu arada uyduya bağlanmak için şebeke izni vermeyi deneyin.

naklovy

Üye
bendede aynı sorun vardı bir arkadaş n97 si için denemiş bende denedim kesin sonuç verdi. aşağıya alıntı yaptım.
GPS problemi yaşayan arkadaşlar..
Maxicep.com - N97 gps problemi kesin çözüm!!!! %100 N97 lerin kronik sorunu haline gelen ve uzun zamandır çözülemeyen GPS problemi aslında çok basit bi yolla artık çözüldü.
Daha önce kullandığım 5800XM telefonun GPS sinyalini yaklaşık 10 snde bulması, N97 nin ise açık alanda 3-4 dakika hatta daha uzun sürede bulması veya bazen hiç bulamaması küçük bi araştırma yapmama neden oldu..
Hatta bu yüzden N97 gps modülü üzerine anten takanlar bile gördüm ve youtube videosu (ne kadar ilginizi çeker bilmiyorum) altta var.. Belki bu yöntemde hoşunuza gidebilir.

Neyse, konuyu fazla sulandırmadan geçelim anlatıma.. Aşağıda belirttiğim yöntemi uyguladıktan sonra N97 niz Gps sinyalini kapalı alanda bile 3-4 saniye içinde net bir şekilde bulacak şahsen bende her denememde öyle oluyor.

Öncekle aşağıdaki yönergeleri uygulamadan önce cihazınızda OviMaps kurulu olmalı..
OviMaps kurulu olmayanlar OviMaps i cihazlarına kurduktan sonra..

1. Menü> Ayarlar> Telefon> Uygulama Ayarlar> Konumlama .. menüsüne girin..
2. Konumlama yöntemleri sekmesi altında bulunan,
Yardımlı GPS
Tümleşik GPS
Şebeke Tabanlı
seçili olduğundan emin olun.
3. Sunucu konumlandırma menüsü altında bulunan,
Konumlama sunuc.kullan -> seçeneğini "Her zaman sor olarak" seçin
Erişim noktası -> seçeneğini kullandığınız operatörün internet ayarları olarak belirleyin
Sunucu adresi -> seçeneğine "supl.nokia.com" yazın
4. Yukarıda belirttiğim 3.seçenekteki işlemler bittikten sonra OviMaps e girin
Konumlama sncu. uyarısı ekrana geldiğinde Evet seçeneğini seçin..
Kurulacak olan internet bağlantısı çok kısa süreceğinden çok az belki 1-2 konturluk
bir bedel ödemeniz gerekebilir.
5.OviMaps yerinizi bulduktan sonra tekrar Çevrimdışı modda çalış seçerek çıkış yapın ve tekrar Ayarlar -> Konumlarıma giderek Konumlama sunucusunu "Otomatik" olarak seçin.

İşlem bitmiştir.. Artık N97 nizle Gps uydularına mevcut Gps programınızı açtıktan sonra 3-5 saniye içerisinde bağlanabileceksiniz.

s.aydogdu

s.aydogdu

Üye
Bende bı problem yok yasamıorum bı problem ovi den haritalara ındır bıde guncelleme yap bı sorunla karsılasmazsın heralde karsılasırsan haberım olsun arıstırırım

techno_esh

techno_esh

Üye
    Konu Sahibi
bendede aynı sorun vardı bir arkadaş n97 si için denemiş bende denedim kesin sonuç verdi. aşağıya alıntı yaptım.
Maxicep.com - N97 gps problemi kesin çözüm!!!! %100 N97 lerin kronik sorunu haline gelen ve uzun zamandır çözülemeyen GPS problemi aslında çok basit bi yolla artık çözüldü.
Daha önce kullandığım 5800XM telefonun GPS sinyalini yaklaşık 10 snde bulması, N97 nin ise açık alanda 3-4 dakika hatta daha uzun sürede bulması veya bazen hiç bulamaması küçük bi araştırma yapmama neden oldu..
Hatta bu yüzden N97 gps modülü üzerine anten takanlar bile gördüm ve youtube videosu (ne kadar ilginizi çeker bilmiyorum) altta var.. Belki bu yöntemde hoşunuza gidebilir.

Neyse, konuyu fazla sulandırmadan geçelim anlatıma.. Aşağıda belirttiğim yöntemi uyguladıktan sonra N97 niz Gps sinyalini kapalı alanda bile 3-4 saniye içinde net bir şekilde bulacak şahsen bende her denememde öyle oluyor.

Öncekle aşağıdaki yönergeleri uygulamadan önce cihazınızda OviMaps kurulu olmalı..

Yardımlı GPS
Tümleşik GPS
Şebeke Tabanlı
Erişim noktası -> seçeneğini kullandığınız operatörün internet ayarları olarak belirleyin
Kurulacak olan internet bağlantısı çok kısa süreceğinden çok az belki 1-2 konturluk
5.OviMaps yerinizi bulduktan sonra tekrar Çevrimdışı modda çalış seçerek çıkış yapın ve tekrar Ayarlar -> Konumlarıma giderek Konumlama sunucusunu "Otomatik" olarak seçin.

İşlem bitmiştir.. Artık N97 nizle Gps uydularına mevcut Gps programınızı açtıktan sonra 3-5 saniye içerisinde bağlanabileceksiniz.

ewet arkadaşım süpersin gerçekten çalışıyor

sunjar

Üye
çok teşekkürler anında çözüldü

cemkagan23

cemkagan23

Üye
evet çalıştı ama yanlış yerde gösteriyo beni :D

kartal158

kartal158

Üye
teşekkürler çalıştı

memoli55

Üye
hocam bu herşey güzel de yerimi bulduktan sonra çevrimdışı modda çalış seçeneğini bulamıyorum. acaba şebeke tabanlı ve a-gps yi mi kapatacağız..teşekkürler

SilentOne

SilentOne

Üye
yardımlı ve şebeke tabanlı yı kapat maps e gir ayarlardan internete gir çevimdışı yap açık alanda 10 dk bekle sonra 2 yada 3 dk bulur sinyal

mcetin55

mcetin55

Üye
gps ücretLimi acaba ?

SilentOne

SilentOne

Üye
deqil anlatılan ayarları yaparsan ücretsiz oluyor

mcetin55

mcetin55

Üye
nerdeki anLatıLan ayarLar ?

eç038

eç038

Üye
konuyu hortlatacam ama kıvranıldığını görünce kıyamadım belki bi başka gören olurda işine yarar.. v52 güncellemesini yapın paşa paşa buluyo merak etmeyin :D

cesur2030

Üye
tebrikler kardeş =) sorn çözüldü ;)

dehsett_41

dehsett_41

Üye

Yardımlı GPS
Tümleşik GPS
Şebeke Tabanlı

tamam kankalar dediğiniz gibi yapınca düzeliyo ama eski ayarlara dönünce tekrar bozuluyo bunu sabit nasıl ayarlamamız gerekiyo

mcetin55

mcetin55

Üye
KArdeşim v52.0.07 güncellemesini kur telefonuna ve nokia ovi suite den hartaları indr olmustr

kickbox

Üye
EWET ovi güncellenince düzeliyor

Üst Alt