5800 Firmware Değişikliği Garanti Dışı Bırakır mı?(Cevabı Burda)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mertdinler

Üye
    Konu Sahibi
5800 Firmware Değişikliği Garanti Dışı Bırakır mı?(Cevabı Burda)
Arkadaşlar 2 gün Önce Ben Genpa ya e-posta Attım Teknik Servis bölümüne Ve bugün cevabımı Aldım.. Cevapları ise Aşağıdaki Gibidir

Orijinal olmayan programların kullanılması cihazı garanti kapsamı dışında bırakmaz.Ancak bu programlar cihazda kilitlenme ve açılmama vs. gibi sorunlar yaratabilir.

Cihazınız belirtmiş olduğunuz arıza tanımı ve talepleriniz doğrultusunda detaylı olarak incelenmiştir.

Servisimizde bulunan cihazların arıza durumlarına ve servis yoğunluğuna göre onarım süreci değişiklik gösterebilmektedir.

Detaylı bilgi almak için 0322 450 01 06 numaralı telefondan Çağrı Merkezi Birimimize ulaşabilirsiniz ya da 0212 337 17 17 no'lu telefondan Nokia Müşteri Hizmetleri'ni arayabilirsiniz.

E-mailiniz için teşekkür ederiz.
Benim bundan Çıkardığım ise Garanti kapsamı Dışında bırakmaz Ancak Telefonunuz Klitlenebilir veya açılmayabilir. Özetle ßöyle Yani :) Kmse Fw Yüklemekten Korkmasın :)
Çıkardıklarım Yanlışta Olabilir Yorumlarınıza Bağlı :) Ama ßen Öyle Anladm Gelen Mailden inanmayanlarda Teknik servise mesaj Atabilirler...

İz[Mir]Kan

İz[Mir]Kan

Üye
Program değil ki bu direk yazılım değiştiriyoruz :D

maktama

maktama

Üye
Arkadaşlar 2 gün Önce Ben Genpa ya e-posta Attım Teknik Servis bölümüne Ve bugün cevabımı Aldım.. Cevapları ise Aşağıdaki Gibidir

Benim bundan Çıkardığım ise Garanti kapsamı Dışında bırakmaz Ancak Telefonunuz Klitlenebilir veya açılmayabilir. Özetle ßöyle Yani :) Kmse Fw Yüklemekten Korkmasın :)
Çıkardıklarım Yanlışta Olabilir Yorumlarınıza Bağlı :) Ama ßen Öyle Anladm Gelen Mailden inanmayanlarda Teknik servise mesaj Atabilirler...
Orda adamlar program yüklemekten bahsetmişler, sen ise fw atmaktan bahsediyorsun... ikisi farklı şeyler. cfw atmak garanti dışına çıkarır, bu kadara basit... Ha adamlar cfw yüklediğini anlarmı, dikkat ederler mi, keyiflerine gelirde garanti içine sokarlar mı bilmem, ama cfw garanti dışı bırakır cihazı, Nokta.

SilentOne

SilentOne

Üye
kesinlikle garanti dışında bırakır

BRscyLN

Üye
yaklasık 1 ay önce telimin dokunmatıgı bozuldu servıse gonderdım orjınal olmayan v51 versıyonu vardı hc bır sorun cıkmadı sadece orjınal surumu tekrar atmslar hatta arka kapak tırnagı kırıktı yenı kapak takmıslar :d: ve bataryası nedense bnmkı az bsey bldu yerıne yenı batarya takmıslar hızmetten memlun kaldım.

SilentOne

SilentOne

Üye
orada kişilerin insafına kalmış ozmn bu durumdan ole bişi çıkıyor

mertdinler

Üye
    Konu Sahibi
ßu gün genpa daydım ve orda çalışan bir bayana sordum frmware değişikliği garanti kapsamından çıkarır mı diye bayandan aldığım cevap ise hayır ama açılmama veya takılma sorunları çıkartabilir telefonunuzda dedi genede bilmiyorum birisi 5800 ın fw değiştirsin versin servislerden birine deneyelim :D

mardok

mardok

Üye
benim 5230da v40.0.003 olması gerekirken v40.6.003 var garantide şu an ama hala bi ses çıkmadı bende korkuyorum inş. garanti dışı kalmaz

ozanazy

ozanazy

Üye
Arkadaşlar donanımsal olarak oynamıyosun telefonla neden garanti dışına çıksın. Çıkmaz tabi ki. Çoğu servis buna bakmaz bile donuyosa kurcalamaya fırsatı olmuyo adamların çakıyo formatı temizliyo telefonu bu kadar. Bu işi yaptıktan sonra da denemiyo açılıp açılmadığına bakıyo veriyo kullanıcıya geri. Aynı şey yine olursa aynı uygulamaları yapıyo 3. aynı şey olursa iade alıyo. :D Takmayın kafanıza istediğinizi kurun. Çok kafanıza takılıyosa orjinal FW yükler öyle verirsiniz servise.

olcay.bozdemir

Üye
bnde üzerine c6 kurup vermiştim hiçte bişi olmadı. hem genpa ya hem teleservice e verdim hiçbiride çakmadı. aynı şekilde sorduğumda her iki tarafta bana garantiye bişi olmaz bundan dedi :D ee daha noolsun :D

aklıma gelmişken herkeze söyleyeyim(ki önceden de forumda yazmıştım); nokia 5800ın garanti işlemleri TELESERVİCE tarafından yapılmaktadır. Nokia Türkiye'deki garanti için telefona müdahale yetkisini sadece Teleservice adlı firmaya vermiştir. Cihaz ister Genpa ya ister KVK ya verilsin, o cihazın gideceği tek yer var orasıda İstanbul Maltepe'de yer alan Teleservice şubesidir. İster Genpa müşteri hizmetlerini arayın isterseniz daha garanti olsun die Nokia'yı arayın. Ben bunu bilmeden önce Genpa'ya veriyordum fakat işlemler uzun sürüyordu, sonra ufak bi araştırma yaptım aradım sordum derken, bu sonuçlara vardım ;) Nokia'yı bizzat aradım ve durumdan emin olmak istedim ve doğruladım :D Diğer servislere verdiğiniz takdirde, işin ortalama 1 hafta kargo süresi var git-gel için. Onun yerine Teleservice e verin daha hızlı olsun işniz.

eç038

eç038

Üye
ne saçmalık yaaa.. ben vista yüklü pc aldım win7 kurdum garanti dışına mı çıkacak beyler yapmayın Allah aşkına :P

ozanazy

ozanazy

Üye
ne saçmalık yaaa.. ben vista yüklü pc aldım win7 kurdum garanti dışına mı çıkacak beyler yapmayın Allah aşkına :P
Aynen öyle arkadaşım çok özetleyici bir açıklama olmuş. Sen gidip telefonun titreşim motorunu çıkartırsan adamlar yani demek istediğim donanımsal olarak telefonla oynarsan ya da ram değiştirmeye kalkarsan o zaman garanti dışı kalır. Yazılımsal olarak sadece telefonunuzun aksayacağını donacağını takılacağını söylerler daha fazlasını söyleyemez sorun neyse halletmek zorunda kalır servis.

mertdinler

Üye
    Konu Sahibi
Aynen öyle arkadaşım çok özetleyici bir açıklama olmuş. Sen gidip telefonun titreşim motorunu çıkartırsan adamlar yani demek istediğim donanımsal olarak telefonla oynarsan ya da ram değiştirmeye kalkarsan o zaman garanti dışı kalır. Yazılımsal olarak sadece telefonunuzun aksayacağını donacağını takılacağını söylerler daha fazlasını söyleyemez sorun neyse halletmek zorunda kalır servis.

Aslında ßende Böyle Düşünüyordum ßunun hakkında bir kaç konum daha var bir çok kişi bırakır dediği için v50 den v52 ye yükseltmiştim.. bırakır denmeseydi v50 cfw lerinden yüklicektim neyse Bir gün Posta Attım ßurdakiler ikna olmayınca genpa ya gittim orda sordum cevapları önceki mesajımda zaten var , daha dünde kvk ya gitmiştim telefonun durumunu sormak için gtmşken bu soruyu sordum ordaki bayan içeri girin dedi ordaki beyfendiye sorun o bu işlerden daha iyi anlıyor dedi neyse girdim ordaki adamda dediki biz telefonun donanımsal özellikleriyle oynanmışsa garanti dışı bırakırız dedi donanımıyla oynanmadıysa bizim yapacağımız tek şey var belirttiğiniz sorunlara göre telefonunuzu tamir etmek dedi sizin içindeki programları değiştirmişmisiniz diye bakmıyoruz bile dedi telefonunuzu açıyoruz açılıyorsa işlem tamam veya belirttiğiniz sorunlar çözülmüşse geri gönderiyoruz dedi yani garantisi gider diye cfw yüklemekten korkmayın dedi :D Olay ßundan ibaret :D

• Beğen
Tepkiler: ozanazy
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt