Telefon Tavsiyesi 5730 mu N79 mu?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A1234567A

A1234567A

Üye
    Konu Sahibi
5730 mu N79 mu?
Arkadaşlar N79 veya 5730 Almayı Düşünüyorum Hangisini Tavsiye Edersiniz?

N79

eni N79 modeli birkaç ay önce çıkan N78 modelinin yenilenmiş versiyonu. Kamerası 3,2'den 5 megapiksele çıkarılmış ve ayrıca iki LED'li flaş kullanıyor. Değiştirilebilir arka kapağa sahip olan modeli Nokia bir "moda telefonu" olarak pazarlamayı planlıyor. Modelde 3G, GPS, WiFi özellikleri bulunuyor.

Sistem: WCDMA900/2100 (HSDPA), EGSM900, GSM850/1800/1900 MHz (EGPRS)
Kullanıcı arayüzü: Üçüncü nesil S60 (Feature Pack 2)
Ölçüler: 110 x 49 x 15 mm
Ağırlık: 97 gr
Ekran: 2.4 inç QVGA (240 x 320 piksel), 16 milyon renk
Batarya: Nokia Battery BL-6F, 1200 mAh

Hafıza: 50 MB dahili bellek, 4GB micro SD kart
Video: 30 fps, VGA çözünürlükte MPEG-4, H.264/AVC, H.263/3GPP, RealVideo 8/9/10, WMV oynatabilme
Müzik: MP3, AAC, eAAC, eAAC+, WMA

Mercek: Carl Zeiss Tessar
Kamera: 5 megapiksel (2584 x 1938), JPEG/EXIF (16.7 milyon/24-bit renk)
Video kayıt: 30 fps'de MPEG-4 VGA (640 x 480)
Diğer: LED kamera flaşı ve video ışığı, ses için standart 3.5 mm kulaklık girişi, tümleşik 3D stereo hoparlörler
Konuşma süresi: 210 dakika (3G), 330 dakika (GSM)
Bekleme süresi: 400 saat (3G), 370 saat (GSM)
Video oynatma: 5 saat
Müzik oynatma: 24 saat
Bağlantılar:
WLAN IEEE 802.11b/g
Micro-USB, Hi-Speed USB 2.0
3.5mm stereo kulaklık ve TV-out desteği (PAL/NTSC)
Bluetooth ve EDR (enhanced data rates)
Tümleşik GPS

Nokia 5730 XpressMusic

Nokia bu güne dek ürettiği ürünlerle hep yenilik ve üstün performans hedeflemiş, kullanıcısına diğer markalara oranla büyük ayrıcalıklar sunmuştur. Fakat bu defa ayrı bir çalışma ile geliyor;

Nokia 5730 XpressMusic'den bahsediyoruz elbette, klavyeli telefon ihtiyacının arttığı şu günlerde piyasaya çıksa da N97'nin gölgesinde kaldığı için piyasada fazla rağbet görmüş değil.

Modele göz attığımızda hiç bir özellikden kısılmamış, tüm kapılar ardına kadar cömertçe mobil cihaz ile kullanıcıya açılmış. Özellikleri ve ürüne verdiğimiz düşük ücreti anlata anlata bitiremiyoruz.

Bu cihaz da aklına takılacak ne varsa şimdiden unutun gitsin, çünkü bu cihazda 128 MB SDRAM/256 NAND hafıza - 100 MB’a kadar dahili kullanıcı hafızası bulunuyor, Ekran QVGA (240 x 320 piksel) 2,4” olduğu için de aşırı büyük ekranlardan ziyade ihtiyacınız olanı kadarı ile hem hızı elde ediyor hemde pil tasarruf elde ediyorsunuz. Elbette 16 milyon renk TFT ekran nokianın çoğu modelinde ki tercihi. ekranda ortam ve arka ışık sensörü de bulunuyor. Kamera 3,2 megapiksel ve ikinci ön kamera (VGA), (CIF+SW desteği) Carl Zeiss optik, 8x dijital video yakınlaştırma LED flaş, LED çalışma mesafesi: ortalama 1 m

Önde ki kameranın hemen yanında N-Gage oyun destekli tuşlar bulunuyor, tüm oyunlarda tam anlamıyla konsol keyfi yaşatan iki adet button ürünü 3 hatta 5 adım öne geçiriyor. Üstün yetenekleri bunun ile sınırlı değil tabiki, işletim sistemi Feature Pack 2 Symbian OS 9.3 sürümü ile mükemmel bir şekilde işliyor, hiç bir tıkanma yavaşlama bulamıyorsunuz. Neye tıklarsanız tıklayın o anda karşınıza geliyor !

Önde sayısal tuş takımı, açılır tam klavye, dokunmatik müzik tuşları (oynat/duraklat, ileri al, geri sar) , ses ve kamera tuşu ayrıca bahsettiğimiz n-gage oyun tuşları ile kullanımı oldukça ferah.

3,5 mm'lik kulaklık konnektörü ile neredeyse tüm kulaklıklar ile tam uyumlu çalışabiliyor, bildiğiniz üzere bazı xpressmusic modellerinde 2,5 mm kullanılmış ve ürün bu yüzden piyasada rekabet edemez olmuştu.
Yine ince nokia şarjı tercih edilmiştir, yeni modellerde bu konnektör kullanımı iyice yaygınlaştı. Usb 2.0 hızında ve micro USB konnektör bağlantısı bulunuyor.

Nokia BL-4U 1000 mAh Lityum-Ion batarya ile GSM de 8,3 saat , wairless ve VoiP 7,8 konuşma süresi imkanı sağlıyor. Bekleme süresi 360 Saat olarak belirlenmiş.

WLAN (RM-465) ve WLAN IEEE802.11 b/g UPnP desteği ile birlikte (sadece 3G sürümü) bulunuyor, yüksek bir bağlantı gücü mevcut. Ayrıca modelde VoiP 3.0 dahili olarak mevcut, bu da size çok düşük bir ücrette internete bağlanarak konuşma imkanı sağlıyor. E-posta + IMN Presence - Ovi Contacts Windows (MSN) Live, Ovi Share, MS Live, Gizmo, Google, Flickr, VOX, YouTube iletişim için üründe dahili bir şekilde hizmete sunulmuş. İnternet için browser da Desteklenen işaretleme dilleri: HTML, XHTML, WML Mini Map, Web besleme desteği (RSS) and xSP framework desteği ile eksiksiz Nokia Web Tarayıcı (OSS).

Entegre A-GPS ve Nokia Maps 2.0ile yön bulmak, istediğiniz yere ulaşmak için mobil cihazda yerini almış bir şekilde hizmet veriyor.

Ayrıca ürünün içinde bulunan uygulamalar sırasıyla ;
MIDP Java 2.0 & CLDC1.1
Flash Lite 2.0
Online Share v4.0 (sunucu tarafından yapılandırılmış, anlaşmalara dayanan Ovi, Flickr, VOX)
PDF okuyucu
N-Gage 1.1 (hafıza kartında dene ve satın al oyunları bulunur)
YouTube (başlatma simgesi)
PC için Nokia Müzik (Uyumlu PC gerektirir)
Ovi
Ovi Contacts'lı Music presence
Files on Ovi
Home Media (Home Media browser ve UPnP framework)
Maps 2.0
Xpress music için Giriş ekranı
Mobile Search v 4.1
My Nokia 2.1
Söyle, Çalsın (menüde Müzik Arama olarak adlandırılır)
Settings Wizard5
Startup Settings3
Still Image Editor 3.1
Switch 5.0
VideoCentre 4.0
Welcome Application 2.0
İndir! istemcisi 4.0 (Altair)
Sports Tracker v2.0
N-Gage
MMC’de Dene ve Satın Al Oyunları:
- Brain Challenge 1.1.4
- Asphalt 4 1.3.7
- EA SPORTS™ FIFA 09 0.5.5
- Block Breaker Deluxe 1.0.3
- Tetris 4.21.41
- Bounce 1.0.0
- Sims Pets 1.0.27
- Pro Series Golf 1.41A
- Café Sudoku 0.2.054
- Café Solitaire 0.2.047
- Crash Nitro Cart 0.9.13A
N-Gage uygulamasını içerir

aLone

aLone

Üye
ben n79 derim

Cs***MaN

Cs***MaN

Üye
5730 un fiyatı nedir

Odysseus

Odysseus

Üye
5730 da Dahili GPS yoktur Tuğrul. GPRS üzerinden Maps'a bağlanabilirsin. Bu senin için önemli bir detaysa göz önünde bulundur. Ayrıca 5730'un tuş takımının ergonomik olmadığını da söylemeliyim. N79 daha iyi bir alternatif gibi görünse de ben ikisini de önermiyorum.

A1234567A

A1234567A

Üye
    Konu Sahibi
5730 da Dahili GPS yoktur Tuğrul. GPRS üzerinden Maps'a bağlanabilirsin. Bu senin için önemli bir detaysa göz önünde bulundur. Ayrıca 5730'un tuş takımının ergonomik olmadığını da söylemeliyim. N79 daha iyi bir alternatif gibi görünse de ben ikisini de önermiyorum.

abi hangisini önerirsiniz..900-600 civarında:oke:

Odysseus

Odysseus

Üye
Eğer klavyeli telefonlar ilgini çekiyorsa ve sürgülü klavye olması şart değil dersen, Nokia E71 tavsiye edebilirim. Ya da Blackbery Bold. E71 780 TL civarı. 6 aydır kullanıyorum. Mükemmel bir cihaz.

futbol123

futbol123

Üye
bence nokia 5800xm al fiyatıda uygun :oke:

A1234567A

A1234567A

Üye
    Konu Sahibi
dokunmatik olmayacak

DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
N95 8GB al en güzeli o ..
Ben 2 senedir kullanıyorum en ufak sorunu yok .

Emperian

Emperian

Üye
bencede

A1234567A

A1234567A

Üye
    Konu Sahibi
n95 i de düşünürüm

aloneboy34

Üye
5730 aldım gayette güzel telefon görenler dokunmatik bile sanıyor.. Hele tasarımına laf yok eğer gerçekten tasarıma önem veriyorsan salla ötekileri 5730 un üstüne o fiyata fazla güzel telefon yok , 5800 a falan gelirse 5800 çok kısa zamanda 900-800 civarından 550 civarına düşmüştü o telefon da bilmediğimiz birşeyler olduğunu düşünüyorum ayriyetten 5730 u aldığım zaman gittiğim turkcell bayisi 5800 almak için acaip bir ikna çabasındaydı .. n95 te güzel telefon arkadaşların dedikleri gibi ama 5730 un tasarımı 10 kat daha güzel ama sesini sorarsan orada 5730 biraz geri kalmış ses öteki telefonlardan az çıkıyor . Şuan 5730 660 civarı bulabilirsin ben tavsiye ederim.

A1234567A

A1234567A

Üye
    Konu Sahibi
5730 aldım gayette güzel telefon görenler dokunmatik bile sanıyor.. Hele tasarımına laf yok eğer gerçekten tasarıma önem veriyorsan salla ötekileri 5730 un üstüne o fiyata fazla güzel telefon yok , 5800 a falan gelirse 5800 çok kısa zamanda 900-800 civarından 550 civarına düşmüştü o telefon da bilmediğimiz birşeyler olduğunu düşünüyorum ayriyetten 5730 u aldığım zaman gittiğim turkcell bayisi 5800 almak için acaip bir ikna çabasındaydı .. n95 te güzel telefon arkadaşların dedikleri gibi ama 5730 un tasarımı 10 kat daha güzel ama sesini sorarsan orada 5730 biraz geri kalmış ses öteki telefonlardan az çıkıyor . Şuan 5730 660 civarı bulabilirsin ben tavsiye ederim.

yardımın için teşekkürler. 5800 bilimnmeyen dediğin sorunu sesi çok kötü :S

aloneboy34

Üye
bu yazıyı dh den alıntı olarak yazıyorum ..
5730XM gibi bir aletle 5800 XM gibi bir hilkat garibesini karşılaştırmam bile. Tam 3 ay sabredebildim 5800XM e, eğer merak eden varsa açıklayalım!

Bir defa hepsiburada.com daki alımları gösterip üzerinden yorum yapmak komik olmuş açıkcası. Eğer insanların dokunmatik ekranlı(!) 5800 XM den memnun olup olmadığını merak eden varsa KVK teknik servis hizmetleri ile görüşebilir. Şu anda KVK teknik servisleri bile o telefona servis vermekten, arıza düzeltmekten bıkmış durumda. Üstelik tek problemi yazılım da değil, kulaklık gibi ciddi bir donanımsal problemi var makinanın. Ve KVK bu telefona kulaklık yetiştiremiyor.

Peki neden satıldı 5800 XM bu kadar? Gidip 2 ay öncesinin satış rakamlarına baktığınızda Türkiye'de 5800XM in Nokia açısından tam bir hayalkırıklığı olduğunu görürdünüz. Ve fakat yurtdışında 300 USD a satılan cihazı Nokia 1 senedir 850 TL civarına satmaya çalıştıktan sonra fiyatını bir gecede 508 TL e çektiği için telefonda satış patlaması yaşandı. Neden? Sözde telefonda dokunmatik ekran, GPS, WI-FI, 3G gibi çok sayıda özellik vardı! Ama baktığınızda o özelliklerin bir çoğu doğru düzgün çalışmıyor bile. En başta dokunmatik ekran Nokia açısından tam bir yüz karasıdır. IPhone ve Samsung kapasitif ekranda almış başını yürümüş, parmağınızdaki elektrikten etkileşime geçip tek hareketle fotoğrafları zoomlayıp nette dolaşırken Nokia 5800 ün 10 sene öncesinde kalmış (veya diğer markaların düşük modellerinde kullanmakta devam ettiği) resistif ekranı ile o fotoğrafları seçmek için ekrana bastırmanız gerekir. Eğer seçmezse bir daha bastırırsınız, muhtemelen yanlış algılar, geri gelip 2 defa daha basarsınız tuşa! Telefonla konuşurken ses bir gider bir gelir ve bu arıza toplamda modelin %80 inde mevcuttur, karşılaşmayan da kendini şanslı sayar. Alırsınız elinize çubuğu tık tık tık uğraşırsınız mesaj yazmak için, çünkü ekranı IPhone, Samsung Star 3G, LG Crystal gibi modellerden fersah fersah geridir, öyle şıp diye algılamaz parmak hareketinizi.

Fiyatı 1 sene süresinde 850 TL civarında dolanmış bir cihaz neden 500 TL ye satılıyor sandınız? Bu model Avrupa'da hiç satmadığı için Nokia 1 aydır Almanya, İtalya, Danimarka, Finlandiya, İsveç, Yunanistan'da satılmayan, kimsenin alıp cebine koymayacağı 5800leri toplayıp Türkiye'ye getiriyor! Çünkü fiyat dibe vurdu, kalitesiz de olsa az çok özelliği olan ve çok bir işe yararmış gibi dokunmatik ekranı olan bir telefona millet rağbet ediyor. Nokia da kokuyu aldı tabi! Nokia'nın İngiltere ya da Fransa sayfalarına girerseniz açılışta ya N97 tanıtımı çıkar ya da OVI Suit reklamı. 5800ü bulmak için menüden products a girmeniz gerekir. Ama Nokia Türkiye sayfasında 5800 sanki yeni bir modelmiş gibi ana sayfadan tanıtılıyor. Çünkü 5800 hedef pazarı artık Türkiye ve benzeri ülkeler.

Ayrıca meraklısına 5800 az kullanılmış sahibinden.com da 350 TL ye almayanı dövüyorlar.

5800 modeli, Nokia'yı mobil telefon piyasasında rezil eden bir modeldir. 5730 XM ve E75 ile karşılaştırmak tam anlamıyla komedidir!

A1234567A

A1234567A

Üye
    Konu Sahibi
bu yazıyı dh den alıntı olarak yazıyorum ..
5730XM gibi bir aletle 5800 XM gibi bir hilkat garibesini karşılaştırmam bile. Tam 3 ay sabredebildim 5800XM e, eğer merak eden varsa açıklayalım!

Bir defa hepsiburada.com daki alımları gösterip üzerinden yorum yapmak komik olmuş açıkcası. Eğer insanların dokunmatik ekranlı(!) 5800 XM den memnun olup olmadığını merak eden varsa KVK teknik servis hizmetleri ile görüşebilir. Şu anda KVK teknik servisleri bile o telefona servis vermekten, arıza düzeltmekten bıkmış durumda. Üstelik tek problemi yazılım da değil, kulaklık gibi ciddi bir donanımsal problemi var makinanın. Ve KVK bu telefona kulaklık yetiştiremiyor.

Peki neden satıldı 5800 XM bu kadar? Gidip 2 ay öncesinin satış rakamlarına baktığınızda Türkiye'de 5800XM in Nokia açısından tam bir hayalkırıklığı olduğunu görürdünüz. Ve fakat yurtdışında 300 USD a satılan cihazı Nokia 1 senedir 850 TL civarına satmaya çalıştıktan sonra fiyatını bir gecede 508 TL e çektiği için telefonda satış patlaması yaşandı. Neden? Sözde telefonda dokunmatik ekran, GPS, WI-FI, 3G gibi çok sayıda özellik vardı! Ama baktığınızda o özelliklerin bir çoğu doğru düzgün çalışmıyor bile. En başta dokunmatik ekran Nokia açısından tam bir yüz karasıdır. IPhone ve Samsung kapasitif ekranda almış başını yürümüş, parmağınızdaki elektrikten etkileşime geçip tek hareketle fotoğrafları zoomlayıp nette dolaşırken Nokia 5800 ün 10 sene öncesinde kalmış (veya diğer markaların düşük modellerinde kullanmakta devam ettiği) resistif ekranı ile o fotoğrafları seçmek için ekrana bastırmanız gerekir. Eğer seçmezse bir daha bastırırsınız, muhtemelen yanlış algılar, geri gelip 2 defa daha basarsınız tuşa! Telefonla konuşurken ses bir gider bir gelir ve bu arıza toplamda modelin %80 inde mevcuttur, karşılaşmayan da kendini şanslı sayar. Alırsınız elinize çubuğu tık tık tık uğraşırsınız mesaj yazmak için, çünkü ekranı IPhone, Samsung Star 3G, LG Crystal gibi modellerden fersah fersah geridir, öyle şıp diye algılamaz parmak hareketinizi.

Fiyatı 1 sene süresinde 850 TL civarında dolanmış bir cihaz neden 500 TL ye satılıyor sandınız? Bu model Avrupa'da hiç satmadığı için Nokia 1 aydır Almanya, İtalya, Danimarka, Finlandiya, İsveç, Yunanistan'da satılmayan, kimsenin alıp cebine koymayacağı 5800leri toplayıp Türkiye'ye getiriyor! Çünkü fiyat dibe vurdu, kalitesiz de olsa az çok özelliği olan ve çok bir işe yararmış gibi dokunmatik ekranı olan bir telefona millet rağbet ediyor. Nokia da kokuyu aldı tabi! Nokia'nın İngiltere ya da Fransa sayfalarına girerseniz açılışta ya N97 tanıtımı çıkar ya da OVI Suit reklamı. 5800ü bulmak için menüden products a girmeniz gerekir. Ama Nokia Türkiye sayfasında 5800 sanki yeni bir modelmiş gibi ana sayfadan tanıtılıyor. Çünkü 5800 hedef pazarı artık Türkiye ve benzeri ülkeler.

Ayrıca meraklısına 5800 az kullanılmış sahibinden.com da 350 TL ye almayanı dövüyorlar.

5800 modeli, Nokia'yı mobil telefon piyasasında rezil eden bir modeldir. 5730 XM ve E75 ile karşılaştırmak tam anlamıyla komedidir!

yardımın için çok teşekkürler kardeş bu bilgiler telefon almamda büyük rol oynayacak..

aloneboy34

Üye
önemli değil : )

ÖZGÜNBEY

ÖZGÜNBEY

Üye
tabikide NOKIA 5730 XpressMusic...
bu telefonu al ve kullan; tuvalete bile girerken yanından ayırmak istemeyeceksin, hatta ve hatta kendi öz evladınmış gibi görüp her türlü pislikten ve tozdan canın pahasına korumak isteyeceksin :)

AKATLI

AKATLI

Üye
n79

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt