5713 sayılı kanundan ben faydalanabiliyormuyum :(

HAM ZA

Üye
    Konu Sahibi
5713 sayılı kanundan ben faydalanabiliyormuyum :(
merhaba arkadaşlar ben bu sene liseden mezun oldum ygs/lys maratonundan sonra aldığım puan ve sıralama hiçde iç açıcı gelmedi bana(ts-2:313). bende bu yüzden 1 sene sıkı sıkı çalışıp ygsye hazırlanmaya karar verdim. ama askerlik şubesinde yoklama kaçağı gözüküyorum. arkadaşlarım,öğretmenlerim "sen götür diplomanı tecil ederler onlar 2 sene hakkın var" dediler. askerlik şubesine gittim 2 tane form verdiler. orda 5713 sayılı kanundan bahsediyor ama araştırdığımda "yüksek okul" ibaresi beni tedirgin etti. ne yapsam? tercih yapıpda mı başvurayım yoksa diplomayı götüreyimmi?

- - - Eklendi - - -

yardım edecek bi arkadaş yokmu
 
Tecil ettirebilirsin diye biliyorum
 
Tepkiler: HAM ZA

HAM ZA

Üye
    Konu Sahibi
bi sorun çıkmaz diyosun
 
Ben bu aralar tecil ettirmeye gireceğim durumum seninle aynı. Bu sene liseden mezun oldum ve sınava seneye de gireceğim. Arkadaşım sadece üniversite sınavına girecek olanları tecil ettiklerini söyledi.
 

bayon

Üye
bende açık lise okuyordum kaçaktim sonra mezun olunca diplomami götürdüm tecilimi yaptı. Bi de ifade veriyorsun ama herkezden ifade almıyorlar Galiba