serkan2812
Üye
5230 navigasyon
Arkadaşlar kaç gündür uğraşıyorum. sayfalar navigasyonun nasıl yapılacağı ile ilgili bilgilerle dolu. orayı kapat burayı aç. onlarca kombinasyon denedim. Bir tane telefon aldım navigasyonu olsun diye 5230 u seçtim. bütün programları güncelledim internete bağlandım türkçe sesli programı indirdim.
Avcılardan arabayla yola çıktım bahçelievlere gideceğim GPS bekleniyor diyor. Yenibosnaya gelince yol tarif etmeye başladı. aynı şeyi mecidiyeköyden avcılara giderken yaptım mecidiyeköyden başlattım topkapıya geldim yol tarif etmeye başladı. bunlar başarılı olduklarım bunun haricinde her zamanda başarılı olamıyorum. evden çıkıorum işi seçiyorum bu konumda rota bulunamadı diyor. haritaya bakıyorum yol var ben varım kırmızı nokta yolun devamı yok. ben gidiyorum yol açılıyor. haritayı büyütüyorum sokakların yarısı var yarısı yok.
konumum diyorum 10-15 dakika bekliyorum bulunduğum yeri göstermiyor. bulamıyor.
Ben güncellemeleri yapmadan önce üstünde güncel olmayan eski program ile açınca şak diye kırmızı noktada çıkıyordum. güncellemeleri yaptım yarım saatte buluyor beni. birde bugün öğlen dışarı çıktım tekrar deneme yapayım dedim bu seferde 3-4 gündür internete bağlanmayan telefon kafasına göre internete bağlandı. bu şeyler için 40 mb kota kullanmışım elde var sıfır.
Yani burda aslında nokianın bir destek yeri falan olması lazım. ücretli servisse ücretli kardeşim açıp soracağız yapacağız. yani bu işin uzmanı olmak zorundamıyım onu tümleşik seç bunu açık yap bunu kapalı yap telefonu satıp çıkıyorlar işin içinden.
şimdi arkadaşlar açık alanlarda bakıyorum
programlar güncel
tümleşik seçili
ne yapıcam yani bilgisayara bağla diyorlar bilgisayar ne yapacak zaten güncel programlar yüklü internetse internet ama her dakka internerte mi bağlanacak. bir defa haritayı kaydet açınca ben nerdeyim diye şak diye göster yani çok şey mi istiyorum. mecidiyeköyden çıkıyorum akşam trafiğinde topkapıya kadar hesap yapıyor böyle saçma şey olur mu.
Birşeyi eksik mi yapıyorum?
Avcılardan arabayla yola çıktım bahçelievlere gideceğim GPS bekleniyor diyor. Yenibosnaya gelince yol tarif etmeye başladı. aynı şeyi mecidiyeköyden avcılara giderken yaptım mecidiyeköyden başlattım topkapıya geldim yol tarif etmeye başladı. bunlar başarılı olduklarım bunun haricinde her zamanda başarılı olamıyorum. evden çıkıorum işi seçiyorum bu konumda rota bulunamadı diyor. haritaya bakıyorum yol var ben varım kırmızı nokta yolun devamı yok. ben gidiyorum yol açılıyor. haritayı büyütüyorum sokakların yarısı var yarısı yok.
konumum diyorum 10-15 dakika bekliyorum bulunduğum yeri göstermiyor. bulamıyor.
Ben güncellemeleri yapmadan önce üstünde güncel olmayan eski program ile açınca şak diye kırmızı noktada çıkıyordum. güncellemeleri yaptım yarım saatte buluyor beni. birde bugün öğlen dışarı çıktım tekrar deneme yapayım dedim bu seferde 3-4 gündür internete bağlanmayan telefon kafasına göre internete bağlandı. bu şeyler için 40 mb kota kullanmışım elde var sıfır.
Yani burda aslında nokianın bir destek yeri falan olması lazım. ücretli servisse ücretli kardeşim açıp soracağız yapacağız. yani bu işin uzmanı olmak zorundamıyım onu tümleşik seç bunu açık yap bunu kapalı yap telefonu satıp çıkıyorlar işin içinden.
şimdi arkadaşlar açık alanlarda bakıyorum
programlar güncel
tümleşik seçili
ne yapıcam yani bilgisayara bağla diyorlar bilgisayar ne yapacak zaten güncel programlar yüklü internetse internet ama her dakka internerte mi bağlanacak. bir defa haritayı kaydet açınca ben nerdeyim diye şak diye göster yani çok şey mi istiyorum. mecidiyeköyden çıkıyorum akşam trafiğinde topkapıya kadar hesap yapıyor böyle saçma şey olur mu.
Birşeyi eksik mi yapıyorum?
5230 için hatta cep telefonları için en iyi harita programıdır! 10 15 dk bağlanmasını bekliyorum demişsin. bu çok ilginç gerçekten. ben arabayı çalıştırdığımda Garmin i açıyorum ilk aşamada hemen uydu bağlantısı kuruyor ve çok olsa 1 dk içinde hazır duruma geçiyor. kimi zaman hava açık ve araç üstünde bir duvar ağaç vs.. yoksa 30 sn sürmüyor bağlanması. hava bulutlu yağışlı gibi durumlarda 2 dk falan sürebiliyor ama ender bişi her zaman hızlı bağlanıyor. prorama gideceğim yeri ayarlıyorum ve o bana anında mesafeyii ve hemen nereden çıkacağımı sesli olarak söylüyr. ve daha sonra yol bilgileri sürekli olarak bana aktarılıyor. yolu kaçırdığında anında yeni rota ayarlanarak size sunuluyor ve tarif devam ediyor yada kaçırılan yola geri dönmeniz için yardım ediyor. saniyeden az sürede güncelleme yaparak anlık hızınızı çok rahat görebiliyorsunuz ve bir çok modu var yürüyüş, taksi, otobüs vs.. gibi. bence hiç uğraşma netten bu yükle rahat et