SAINT1
Üye
5 Lira'nın hikmeti
Adamın biri yolda yürürken gözü dilenciye takılır ve bugüne kadar hiç dilenciye para vermemiştir.
"Bu ilk olsun bakalım bu seferlik 5 Lira vereyim" der.5 Lira verir ve yoluna devam eder.
Yaoldan karşıya geçecekken hızla gelen otomobili fark edemez ve kaza sonucu ölür.
Öbür tarafta melekler alır bunu ve sorguya çekilir.
çok az bir miktar günahı fazla gelir ve yaka paça cehenneme gçtürülürken adan haykırır "Duruuuuuun !!!! ölmeden saniyeler önce dilenciye 5 Lirta vermiştim onu hesapladınızmı der".Bakarlarkı o 5 Lira atlanmış.Tekrar hesaplarlar ve adamın günahı sevabı eşittir.
Ne yapacaklarına karar veremeyen melekler baş meleğe çıkarlar ve durumu anlatırlar.
Baş melek ise madem günahı sevabı eşit o zaman götürün cehennemide cennetide gösterin istediğinde kalsın der.
Adama cenneti gösterirler yeşillik,kuşlar,yiyecekler.
Cehennemi gösterirler ateş ızdırap acı
Adam ben cenneti seçiyorum der ve cennete konulur.
Aradan 1 kaç sene geçer ve melekeler adamı ziyarete gelirler.
Adam onları görür görmez bağarmaya başlar çünkü cennet umduğu gibi çıkmamıştır. nere huriler hep mevlüt hep namaz burada çok sıkıldım ben der.Melekler şaşırır.Adam öyle bunalmıştırki cehenneme atın beni der.
Adamı cehenneme ataralar.
Yine aradan zaman geçer ve melekler adamı ziyarete gelirler.
Adam yine bağarır ve bu nasıl iş hem günahım sevabım eşit hemde cehennemde yanıyorum bu nasıl aalet der.
Melekler yine ne yapacağını şaşırır.
Adamı alıp baş meleğe çıkartırlar durumu izah ederler "öyle yaptık olmadı böyle yaptık olmadı efendim" derler.
Baş melek adama bakaaaar bakaaaaar ve yüksek sesle ve hiddetle der ki:
Verin 5 Lirasını S..tirsin gisin.
"Bu ilk olsun bakalım bu seferlik 5 Lira vereyim" der.5 Lira verir ve yoluna devam eder.
Yaoldan karşıya geçecekken hızla gelen otomobili fark edemez ve kaza sonucu ölür.
Öbür tarafta melekler alır bunu ve sorguya çekilir.
çok az bir miktar günahı fazla gelir ve yaka paça cehenneme gçtürülürken adan haykırır "Duruuuuuun !!!! ölmeden saniyeler önce dilenciye 5 Lirta vermiştim onu hesapladınızmı der".Bakarlarkı o 5 Lira atlanmış.Tekrar hesaplarlar ve adamın günahı sevabı eşittir.
Ne yapacaklarına karar veremeyen melekler baş meleğe çıkarlar ve durumu anlatırlar.
Baş melek ise madem günahı sevabı eşit o zaman götürün cehennemide cennetide gösterin istediğinde kalsın der.
Adama cenneti gösterirler yeşillik,kuşlar,yiyecekler.
Cehennemi gösterirler ateş ızdırap acı
Adam ben cenneti seçiyorum der ve cennete konulur.
Aradan 1 kaç sene geçer ve melekeler adamı ziyarete gelirler.
Adam onları görür görmez bağarmaya başlar çünkü cennet umduğu gibi çıkmamıştır. nere huriler hep mevlüt hep namaz burada çok sıkıldım ben der.Melekler şaşırır.Adam öyle bunalmıştırki cehenneme atın beni der.
Adamı cehenneme ataralar.
Yine aradan zaman geçer ve melekler adamı ziyarete gelirler.
Adam yine bağarır ve bu nasıl iş hem günahım sevabım eşit hemde cehennemde yanıyorum bu nasıl aalet der.
Melekler yine ne yapacağını şaşırır.
Adamı alıp baş meleğe çıkartırlar durumu izah ederler "öyle yaptık olmadı böyle yaptık olmadı efendim" derler.
Baş melek adama bakaaaar bakaaaaar ve yüksek sesle ve hiddetle der ki:
Verin 5 Lirasını S..tirsin gisin.