5 Inç Whitemagic Lcd Seri Üretime Geçildi

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
5 Inç Whitemagic Lcd Seri Üretime Geçildi
Akıllı telefon pazarında, özellikle de Android segmentinde donanım bileşenlerinin gelişimleri oldukça hızlı şekilde gerçekleşiyor. 2012‘nin sonlarına doğru ilk Full HD ekrana sahip akıllı telefon modelleri gelirken, şu anda üst seviye akıllı telefon modellerinde 1920×1080 piksel Full HDekran standart hale geldi.



Akıllı telefon üreticilerine ekran tedarik eden üreticilerden bir tanesi deJapan Display adında ki firma. Bu firmadan yeni gelen bir açıklamaya göre5″ büyüklüğünde Full HD “WhiteMagic” ekranların seri üretimine geçildi. Bu gelen yeni LCD ekranlar 1920×1080 piksel çözünürlüğünde ve yüksek parlaklığa sahip, aynı zamanda da güç verimliği sunuyorlar.

Bu yeni nesil LCD ekranlar gelen resim verisini farklı algoritmada tarayarak, görüntüyü oluşturacaklar. Bu da güç tüketimi konusunda daha verimli ekran olarak akıllı telefonlarda batarya kullanım süresini arttıracak.

Parlaklık “WhiteMagic” ekranlarda 1.5 kat daha fazla. Bu sayede özellikle de dış ortamlarda, görünürlük açısından daha başarılı şekilde diğer ekranlardan ayrılacak.

Ayrıca ”WhiteMagic” LCD ekranların sadece (1920×1080 piksel) Full HDolarak sunulmayacağını belirtelim. VGA (640×480 piksel), qHD (540×960 piksel), ve HD (720×1280 piksel) “WhiteMagic” ekranların seri üretimleri de başlamış durumda.

5 inç WhiteMagic LCD seri üretime geçildi
 
mehmettech

mehmettech

Üye
Hm teknoloji gelişti :):)
 


Üst Alt