4K veya 2K Monitore Geçsem Nasıl Bir Oyun Deneyimi Yaşarım

Sponsorlu Bağlantılar

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
4K veya 2K Monitore Geçsem Nasıl Bir Oyun Deneyimi Yaşarım
Merhaba arkadaşlar belki hatırlayanınız vardır pc toplama ile Bi konu açmıştım o pcmi topladım biraz bütçeyi aldık ve monitör kaldı sadece.Konum yarım kalmıştı hatta Bi sıkıntıdan dolayı.

AMD Radeon HD7950 aldım.Aslında 7850 düşünüyordum ama işte babamı gaza getirip bütçeyi aştık.İşlemci de iyi.

Bi de üstüne Crysis 3 aldım .Bizim eski monitörde 1920x1080 FHD bi monitör...Crysis 3 Ful.l HD de uygun ayarla sıkıntısız oynuyorum.

Ama bazı sebeplerden dolayı babam 2K veya daha yüksek Bi çözünürlüklü bir monitör almak istiyor.
Kısa kesicem.

Şimdi kartım 2K da yetmeyecektir büyük ihtimalle veya detay kısmam gerecek.Ben 4K veya 2K da Ful.l HD çözünürlükte oynasam ne olur.Kalite 1080p monitörde 1080p oyun oynamaya göre kotu olur mu?Görüntü buyur mu? bana yardım edebilecek var mı? (2K yı başka sebeplerden dolayı alıyoruz )

tapatalk

tapatalk

Üye
1080 e ayarla oyun zamanı

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Elindeki monitor zaten 2k.
4k monitör boşuna arama bulamazsın :D bulsanda min 3000 tl flndır heralde..
Hdmi 27 inç IPS 3D 1080p al kurtul
İlla daha yüksek olsun dersen WQHD 27 inçler var

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
Elindeki monitor zaten 2k.
4k monitör boşuna arama bulamazsın :D bulsanda min 3000 tl flndır heralde..
Hdmi 27 inç IPS 3D 1080p al kurtul
İlla daha yüksek olsun dersen WQHD 27 inçler var

doğru yatay çözünürlük 1920 yani 2000 e yakın olduğundan 2K oluyordu demi....? Bakalım o zaman.Peli böyle Bi suurm olsa ne olur yani daha yüksek çonulurlukte daha düşük çonuurlku açcak yukarıda sorduğum gibi...

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
doğru yatay çözünürlük 1920 yani 2000 e yakın olduğundan 2K oluyordu demi....? Bakalım o zaman.Peli böyle Bi suurm olsa ne olur yani daha yüksek çonulurlukte daha düşük çonuurlku açcak yukarıda sorduğum gibi...

Anlamadım valla bi örneklesersen :hmmm:

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi

Anlamadım valla bi örneklesersen :hmmm:

Şimdi bende 2K monitörde (1920x1080) Ful.l hd çözünürlükte (diğer detaylar aynı kalmak şartıyla) oyun oynarsam ( Crysis 3 oynarsam) gayet iyi olacak.Fakat 4k standartına uygun qfhd (quad hd) monitörde 1920x1080p yni Ful.l HD çözünürlükte aynı oyunu oynasam daha kotu mu olur ne fark eder..

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
anladım. ancak şöyle diyeyim...
4k olarak alacağın öyle bir monitör yada televizyon zaten aşırı büyük boyutlarda yani pc de fln kullanman çok çok zor.
80 inç üzeri olması lazım 4K tv lerin.

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
anladım. ancak şöyle diyeyim...
4k olarak alacağın öyle bir monitör yada televizyon zaten aşırı büyük boyutlarda yani pc de fln kullanman çok çok zor.
80 inç üzeri olması lazım 4K tv lerin.

Hmm.Peki neden tabletler monitörlerden daha yüksek çözünürlükte?Orneğin iPad yani daha yüksek çözünürlük daha iti değil mi?Yani zor olmasa gerek çynku daha düşük ppi elde edilecek

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Hmm.Peki neden tabletler monitörlerden daha yüksek çözünürlükte?Orneğin iPad yani daha yüksek çözünürlük daha iti değil mi?Yani zor olmasa gerek çynku daha düşük ppi elde edilecek
ipad de retina display var ama boyutu ufak oldugu için maliyeti az.
bir monitöre göre kıyaslayacak olursak haliyle daha pahalı olacak mesela...
apple thunderbolt display monitöree bir bak derim WQHD bir monitör :oke:

Üst Alt