47lh7000 lg lcd tv incelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

erdenkst

Üye
    Konu Sahibi
47lh7000 lg lcd tv incelemesi
47LH7000 LG LCD TV İNCELEMESİ

Düz ekran TV pazarının önde gelen markası LG Electronics, üstün teknolojik özellikleri, zarifliği ve inanılmaz görüntü kalitesini incecik bir gövdede; Yeni Scarlet TVde buluşturdu. LG, HD LCD televizyonu Yeni Scarlet ile LCD TV tasarımına yeni bir boyut getiriyor.

Yuvarlak kıvrımlara ve kızıl vurgulara sahip Yeni Scarletin (47LH7000) incecik gövdesine saklanan LGnin TruMotion 100Hz teknolojisi, inanılmaz derecede keskin bir HD görüntü kalitesi ile zengin ve net bir ses sunuyor. üstün görüntü ve ses kalitesi ile zarif ve göz alıcı silüeti sayesinde yeni 47LH7000 diğer ürünlerden ayrılıyor.

LG Electronics, ince TV pazarındaki lider konumunu, daha ince elektrik devreleri ve teçhiz üniteleri geliştirerek pekiştirdi. Ayrıca LG, Yeni Scarlet 47LH7000in ayarlayıcısını ve bileşenlerini ekranın arkasından alıp, altına yerleştirerek kalınlığı daha da azalttı. Böylece sadece 1,56 inçlik (3,97cm) kalınlığı ile Yeni Scarleti, ince bir HD LCD TV haline getirdi.

Yeni Scarletin kızıl çerçevesi ve konturlu kenarları tıpkı ipek bir elbisenin astarı gibi yumuşak bir görünüm veriyor. Bu şık çerçevenin içinde Yeni Scarlet, cezbedici, parlak bir siluet ile eşsiz kızıl vurgulara sahip. TVnin alt kenarına yerleştirilen yumuşak, dairesel, şeffaf açma/kapama düğmesi, Yeni Scarlete daha da zarif bir duruş veriyor. Önceki modeldeki çarpan kalpe benzeyen LEDin aksine şimdi açma/kapama düğmesinin çevresinde 360 derece olacak şekilde kırmızı bir parıltı yer alıyor ve bu parıltı TV açıldığında yerini ışıltılı beyaz bir LED ışığa bırakıyor. Yeni renk özellikleri sadece tasarımı tamamlamakla kalmıyor, aynı zamanda TVye daha heyecan verici bir cazibe katıyor.

Yeni Scarlet 47LH7000in sahip olduğu güzelliğin yanı sıra, LGnin Zarifçe Saklanmış üstün Teknoloji konseptini de tam olarak temsil ediyor. Resim Sihirbazı, AV modu ve 24p Gerçek Sinema gibi özellikler her türlü programlama için harika bir görüntü kalitesini garanti ediyor. Resim Sihirbazı ile bireyler görüntüyü kendi tercihlerine göre kolayca ve çabucak ayarlayabiliyor. Ön ayarlı AV modları otomatik olarak filmlerin, spor karşılaşmalarının veya oyunların görüntüsünü geliştiriyor ve 24p gerçek sinema filmlerini orijinal 24 karelik formatlarında göstererek, evde sinema deneyimine mümkün olan en yakın ortamı yaratıyor.

Yeni Scarlet, Bluetooth, USB 2.0 ve HD DivX desteğiyle, bilgisayardan büyük bir ekrana çok zengin bir içerik indirilmesine olanak veriyor. Bluetooth ile doğrudan cep telefonlarına bağlanarak mobil resimleri ve filmleri evin salonunda kolayca gösterebiliyor. USB 2.0 portu ve HD DivX desteği, harici sabit disklerde, hafıza kartlarında veya başka USB cihazlarındaki yüksek çözünürlüklü video dosyalarının kolayca izlenmesini sağlıyor. Dört adet HDMI 1.3 portu, çoklu HD ve HD kaynaklarının bağlanmasına imkân vererek en yüksek seviyede netlik ve uyumluluk sağlıyor.

Tam anlamıyla insanı içine alan bir seyir deneyimi için, ses de görüntü kalitesi kadar önemli bir unsur. Yeni Scarlet 47LH7000, LGnin görünmez hoparlörleriyle dinamik ve insanı tam olarak saran bir ses üretiyor ve sesleri dijital olarak geliştirerek daha kolay duyulmasını sağlayan, LGnin Net Ses II sistemini kullanarak harika bir ses deneyimi yaratıyor.

LG, TVlerin artık sadece görünüm, ses ve performansla sınırlı olmadığını; çevreyi nasıl etkilediklerinin de önemli olduğunun bilicinde. Bu yüzden Yeni Scarlet, TVnin arka ışığını kontrol ederek enerji tüketimini azaltan bir teknoloji olan Akıllı Enerji Tasarrufu Plus sistemini içeriyor. Sistem, odanın ışığını analiz eden ve arka ışığı buna göre ayarlayan, LGnin Akıllı Sensör teknolojisini kullanıyor. Diğer benzer ebatlı TVlere göre bu sistem hem enerji kullanımını yüzde 75 oranında düşürüyor hem de uzun seyirlerde gözün daha az yorulmasını sağlıyor.

Üstün teknolojik özellikleri, zariflik ve inanılmaz görüntü kalitesi incecik bir gövdede, yeni Scarlet TV'de buluşuyor. LG, HD LCD televizyonu Yeni Scarlet ile LCD TV tasarımına yeni bir boyut getiriyor. Yuvarlak kıvrımlara ve kızıl vurgulara sahip Yeni Scarlet 47LH7000'in incecik gövdesine saklanan LG'nin TruMotion 100Hz teknolojisi, inanılmaz derecede keskin bir HD görüntü kalitesi ile zengin ve net bir ses sunuyor. Üstün görüntü ve ses kalitesi ile zarif ve göz alıcı silüeti sayesinde yeni 47LH7000 diğer ürünlerden ayrılıyor. LG, Yeni Scarlet 47LH7000'in ayarlayıcısını ve bileşenlerini ekranın arkasından alıp, altına yerleştirerek kalınlığı daha da azaltmış. Böylece sadece 1,56 inçlik (3,97cm) kalınlığı ile Yeni Scarlet'i, inanılmaz derecede ince bir HD LCD TV haline getirmiş.


Yeni Scarlet'in kızıl çerçevesi ve konturlu kenarları tıpkı ipek bir elbisenin astarı gibi yumuşak bir görünüm veriyor. Bu şık çerçevenin içinde Yeni Scarlet, cezbedici, parlak bir siluet ile eşsiz kızıl vurgulara sahip. TV'nin alt kenarına yerleştirilen yumuşak, dairesel, şeffaf açma/kapama düğmesi, Yeni Scarlet'e daha da zarif bir duruş veriyor. Önceki modeldeki "çarpan kalp"e benzeyen LED'in aksine şimdi açma/kapama düğmesinin çevresinde 360 derece olacak şekilde kırmızı bir parıltı yer alıyor ve bu parıltı TV açıldığında yerini ışıltılı beyaz bir LED ışığa bırakıyor. Yeni renk özellikleri sadece tasarımı tamamlamakla kalmıyor, aynı zamanda TV'ye daha heyecan verici bir cazibe katıyor.


Yeni Scarlet 47LH7000'in sahip olduğu güzelliğin yanı sıra, LG'nin ?Zarifçe Saklanmış Üstün Teknoloji' konseptini de tam olarak temsil ediyor. Resim Sihirbazı, AV modu ve 24p Gerçek Sinema gibi özellikler her türlü programlama için harika bir görüntü kalitesini garanti ediyor. Resim Sihirbazı ile bireyler görüntüyü kendi tercihlerine göre kolayca ve çabucak ayarlayabiliyor. Ön ayarlı AV modları otomatik olarak filmlerin, spor karşılaşmalarının veya oyunların görüntüsünü geliştiriyor ve 24p gerçek sinema filmlerini orijinal 24 karelik formatlarında göstererek, evde sinema deneyimine mümkün olan en yakın ortamı yaratıyor.


Yeni Scarlet, Bluetooth, USB 2.0 ve HD DivX desteğiyle, bilgisayardan büyük bir ekrana çok zengin bir içerik indirilmesine olanak veriyor. Bluetooth ile doğrudan cep telefonlarına bağlanarak mobil resimleri ve filmleri evin salonunda kolayca gösterebiliyor. USB 2.0 portu ve HD DivX desteği, harici sabit disklerde, hafıza kartlarında veya başka USB cihazlarındaki yüksek çözünürlüklü video dosyalarının kolayca izlenmesini sağlıyor. Dört adet HDMI 1.3 portu, çoklu HD ve HD kaynaklarının bağlanmasına imkân vererek en yüksek seviyede netlik ve uyumluluk sağlıyor.


Tam anlamıyla insanı içine alan bir seyir deneyimi için, ses de görüntü kalitesi kadar önemli bir unsur. Yeni Scarlet 47LH7000, LG'nin görünmez hoparlörleriyle dinamik ve insanı tam olarak saran bir ses üretiyor ve sesleri dijital olarak geliştirerek daha kolay duyulmasını sağlayan, LG'nin Net Ses II sistemini kullanarak harika bir ses deneyimi yaratıyor.

47LH7000 GENEL ÖZELLİKLERİ:

Ekran Boyutu
47 inch (119 cm)
Aspect Ratio
16:9 Widescreen
Parlaklık
500 cd/m2
Kontrast
100.000:1
Renk
PAL,SECAM, NTSC
İzleme Açısı
178 derece
Panel
RGB 10 Bit Panel
Tepki Süresi
2,4 ms.
ÇÖZÜNÜRLÜK
Aktif Çözünürlük
1920x1080
PC Sinyal Algılama
1920x1080
Video Sinyal Uyumluluğu
480i, 480p, 576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p
High Definition
HD
GİRİŞ TERMİNALLERİ
Scart
Var (2 Adet)
Component
Var
Tuner
Var (1 Adet)
Composite Video
Var
PC Audio In
Var (Stereo / Mono / Dual)
HDMI
Var (4 Adet)
Bilgisayar
Var D-sub 15pin
RS-232C
Var
USB 2.0
Var (Jpeg / MP3 / DivX HD)
CI Slot (for DVB)
Var
Bluetooth
Var
ÇIKIŞ TERMİNALLERİ
Kulaklık
Var
Digital Audio Çıkış (Optik)
Var
EXTRA ÖZELLİKler
Twin XD Engine
Var
TruMotion 100Hz
Var
Intelligent Sensor II
Var
24p Real Cinema
Var
AV Mode
Var
Expert Mode
Var
Bluetooth
Var
Simplink
Var
10 Bit
Var
Polarize Type
O-RT
Panel Ömrü
60.000 saat
DVB-T
Var
DVB-C
Var
Color Temperature Control
Var (Cool/Medium/Warm)
3:2 / 2:2 Pull Down
Var
Aspect Ratio Correction
Var
Picture Status Mode
8 Modes
Just Scan
Var
Eye Care
Var
Fresh White
Var
Picture Wizard
Var
Smart Energy Saving
Var 6 modes
DivX
Var (HD)
Uzantılar
*.dat, *.mpg, *.mpeg, *.ts, *.trp, *.tp, *.vob, *.mp4, *.mkv, *.avi, *.divx
Video Formatları
DivX3.11, DivX4.12, DivX5.x, DivX6, Xvid1.00, Xvide1,01, Xvid1,02, Xvid1,03, Xvid1,10 beta-1/beta-2, Mpeg-1, Mpeg-2, Mpeg-4, H.264, AVC
Ses Formatları
AC3 (Dolby Digital), EAC3, AAC, Mpeg, MP3, PCM
Altyazı Formatları
*.smi / *.srt / *.sub (Micro DVD, SubViewer1.0 - 2.0) / *.ass / *.ssa / *.txt (TM Player) / *.psb (PowerDivX)
USB Seystem Upgrade
Var
EPG
Var
1080P Source Input
Var
AV Input Navigation
Var
Input Labelling
Var
Teletext
1000 sayfa
Language
31 languages
Türkçe Menu
Var
Quick Menu
Var
Auto Programming
Var
Channel Labels
Var
Favorite Channel
Var
Clock
Var
On / Off Time
Var
Sleep Timer
Var
Auto Off
Var
SEs ÇIKIŞI
Hoparlör
20 W (10W+10W)
Speaker System
2 Yollu 4 Speaker
Dolby Digital Decoder
Var
Surround System
SRS Trusurround
Sound Status Mode
5 Modes
Clear Voice II
Var
Speaker Type
Invisible Speaker
ENERJİ
Stand by
<1 W
Çalışırken
300 W
AĞIRLIK
Ağırlık
22,8 kg
BOYUTLAR47lh7000,
Duvarda
1123,5 x 765,4 x 40,9 mm
Masaüstü
1123,5 x 823,4 x 372,8 mm
Kutulu
1485 x 860 x 255
Renk
Siyah (Kırmızı Deko ile)
AKSESUARLAR
Uzaktan Kumanda
Var
Enerji Kablosu
Var
Masa Üstü Ayak
Var
GARANTİ
Garanti
2 Yil
 
Yönetici tarafından düzenlendi:


Tnyavuz

Üye
ld serilerini almak dha mantıklı
 

tuyuga

Üye
yıllar gesede modası gemeyecek bi cihazzz
 

WANTED1516

Üye
Tedavülden kalan bu cihazı halen daha arayan varmı acaba???teknolojiyi takip etmiyomusunuz diycem ama burda işiniz olmaz ozaman???ld veya le led modellerine bakın lütfen....
 

Tnyavuz

Üye
tek kelime ile harika
 

voltonero

Üye
yeni ld ve le serilerini incelemenizi öneririm.
 

mdkaya

Üye
çok iyi teknik özelliklere sahip 2009 senesinin efsanesi yinede 2010 ld seri kesinlikle değerlendirilmeli ki incelemeniz adına
 

arshavin77

Üye
Aynı fiyatlara 2010 model 47LD750 almak mümkün
 

obgz

Üye
29 Kasım 2009; 13:08:31


LG 47LH7000'e ilişkin üç sorum olacak.

Birincisi 16:9 olmayan yayınlarda örneğin ulusal kanallar 4:3 izlemek istediğimizde yani görüntüyü 4:3 boyutlarına getirip izleme opsiyonu var mıdır. LCD televizyonlarda görüntünün basık olması meselesi beni rahatsız ediyor. Bir de bu geçişi yapmak kolay mıdır. Auto Resize gibi bir özellik var mı? yoksa karışık menü adımları ile mi yapılabiliyor.

İkincisi 47LH7000'i istanbul bilişim'den almak ile LG bayisinden almak arasında garanti açısından ne gibi farklar var. Dün bağdat caddesindeki LG bayii vitrininde 4200 fiyat gördüm, İB'de ise 2900 TL. İB'nin sattığı TV ile LG'ninki arasında bir fark var mı? İB'in refurbished ya da sorunlu TV teslimatı gibi bir sorun yaşayan oldu mu?

Üçüncüsü LG 47LH7000 ile Sony KDL-46W5500 kıyasladığımda, sanki Sony'de görüntü flu gibi geldi. Sony'lerde böyle bir durum söz konusu mudur? yoksa ben mi yanlış algılıyorum_

Teşekkür ederim...
 

celence

Üye
Artık bu model nostalji serilerinde yer almaya başladı led tv modellerinin fiyatları gün geçtikçe ucuzluyor.Daha düşük enerji tüketimi ve yüksek kontrast değerli ile 47le5300 serileri bu led tv modellerinden biri....
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt