4 Milyon Kişide Tuvalet Fobisi Çıktı

Sponsorlu Bağlantılar

eZeL634

eZeL634

Üye
    Konu Sahibi
4 Milyon Kişide Tuvalet Fobisi Çıktı
İngiltere'de 4 milyondan fazla kişinin mustarip olduğu “tuvalet fobisi” ile mücadele kampanyası başlatıldı. İnsanların evlerinin dışındaki tuvaletleri kullanma korkusunu “anksiyete” durumu olarak nitelendiren Milli Fobi Derneği halkı kitaplar ve DVD'lerle sağlık sorunlarına yol açabilecek bu korkuyla mücadele etmeye çağırıyor.

Birçok kişinin tuvalete gidip geldikleri belli olacak diye tuvaleti bina dışında olan bir işe girmediği; bir kısım insanın “sıhhi endişelerle” dışarıdaki tuvaletleri kullanmazken bazılarının kapalı kalma korkusundan bu tuvaletleri kullanamadığı belirtildi.

Bu gibi endişelerle tuvalet fobisi olanların “dışarıda ihtiyaçlarının gelmemesi” için su içmemelerinin böbrek rahatsızlıklarına yol açabileceği hatırlatıldı. Bazılarında bu fobinin hastalandıklarında idrar örneği bile veremeyecek kadar ileri gittiği belirtildi. Uzmanlar esas sorunun insanların bu fobinin bir rahatsızlık olduğunu kabul etmemeleri olduğunu söylediler.

Uzmanlar toplumlarda tuvaletle ilgili bir tabu olduğu için insanların ”makyaj yapmaya gidiyorum” “lavaboya gidiyorum” gibi gerekçelerle tuvalete gittiklerini sakladıklarını hatırlattılar. Tuvalet fobisinin gerisinde olduğu düşünülen sağlık sorunları şöyle sıralanıyor: Hastalık kapma korkusuyla bağlantılı “Obsesive Kompulsif Bozukluk”; bir yerde kapalı kalma ve kaçma hissi şeklinde kendini ortaya koyan “Agorafobi” rahatsızlığı; kapı kapalı bile olsa etrafta başkaları varken tuvalete gidememe durumu olan “Paruresis”.
 

Benzer Konular

yavuzkaraca
Cevap
3
Görüntüleme
916
BeratShark
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
508
Haydar
___kaptan___
Cevap
9
Görüntüleme
2K
Dobraokuyucu
kum kзđiśi
Cevap
3
Görüntüleme
862
Salih Baba™
Tuncay.erol
Cevap
12
Görüntüleme
1K
55_BeRKaN_55


Üst Alt