3g Modemi nasıl unlock yaparım?

Sponsorlu Bağlantılar

tonaycim

Üye
    Konu Sahibi
3g Modemi nasıl unlock yaparım?
Süresi dolmamış bir Avea 3G modemim var bunu turkcell vodafon la da kullanmak istiyorum. Bunu yapabilirmiyim, yapabilirsem nasıl yapabilirim acaba?

maktama

maktama

Üye
yaparsın, sadece gerekli ayarları yapman yeterli. avea 3G programını aç, orda (önümde alet yok, örnek olarak söylüyorum) bağlantılardan yei bağlantı oluştur ve ayarlarda uygun ayarları yap. Tabi turkcell ve vodafone için uygun ayarları- kullanıcı adı şifre dns falan gibi- bilmen gerekiyor. Yanlız bu yaptığın ayarlar sadece o yaptığın bilgisayarda kalır. Farklı bir bilgisayara modemi takarsan yine bu ayarları 1 kereliğine yuapmak zorunda kalırsın.
Nihayetinde bunlar sadece modem, bir sim kilitleri yok. Sadece kullanıcının işini kolaylaştırmak amacıyla her GSM şirketi kendi ayarları donanıma gömülü olarak veriyor.

tonaycim

Üye
    Konu Sahibi
Bu 3G modemlerin sim kilitleri var. 3G modem unlock yapılmaz ise Bir firmanın sim'i diğerine olmuyor.
Ama ben Hem wınn E176 hem ZTE MF636 modemimi internet'den bulduğum programlar ile hallettim.
Çözüm
1: 'deki yönergeyi uygulayarak "Resimli Anlatım"
2:Google'dan "unlock modem ZTE MF636.zip" Aratıp bu dosyayı indirerek.

Benim bilgisayarda viris sinyali vermedi. Ama siz genede dikkatli olun.

1. Çözümü Yanlız E176 için kullanabildim.
2. Çözüm Her iki modem içinde kulanılabiliyor."Modem tipini seçebiliyorsunuz"

Her iki yöntemde de unlock programının modeminizi göremesi gerekiyor. Bunun için modeminizin kendine özel internet bağlantı penceresini açınız, bağlantıya hazır olsun. Fakat bağlantı yapmayın.

Sonra İndirdiğiniz programı çalıştırın. Bu programlar modeminizin imei numarasınıda buluyor.
Sonra unlock işleminiz gerçekleştirin.
Programın alt penceresinde unlock olup olmadığını gösteriyor.
İlginize teşekkürler "maktama" arkadaşım.

maktama

maktama

Üye
Bu 3G modemlerin sim kilitleri var. 3G modem unlock yapılmaz ise Bir firmanın sim'i diğerine olmuyor.
Ama ben Hem wınn E176 hem ZTE MF636 modemimi internet'den bulduğum programlar ile hallettim.
Çözüm
1: 'deki yönergeyi uygulayarak "Resimli Anlatım"
2:Google'dan "unlock modem ZTE MF636.zip" Aratıp bu dosyayı indirerek.

Benim bilgisayarda viris sinyali vermedi. Ama siz genede dikkatli olun.

1. Çözümü Yanlız E176 için kullanabildim.
2. Çözüm Her iki modem içinde kulanılabiliyor."Modem tipini seçebiliyorsunuz"

Her iki yöntemde de unlock programının modeminizi göremesi gerekiyor. Bunun için modeminizin kendine özel internet bağlantı penceresini açınız, bağlantıya hazır olsun. Fakat bağlantı yapmayın.

Sonra İndirdiğiniz programı çalıştırın. Bu programlar modeminizin imei numarasınıda buluyor.
Sonra unlock işleminiz gerçekleştirin.
Programın alt penceresinde unlock olup olmadığını gösteriyor.
İlginize teşekkürler "maktama" arkadaşım.
Ben avea data hattını turkcell vınn moıdemde, turkcell vınn hatını avea 3g modemde takır takır kullandım. Ozaman benim kullandıklarımda sim kilit yoktu...

tonaycim

Üye
    Konu Sahibi
Kendi modemlerimde bu değişimi yapamadım. Zaten bu nedenle arayışa koyuldum. Hangilerinde sim kildi oluyor hangilerinde olmuyor acıkcası bilmiyorum. Elimdeki modemleri unlock yaptıktan sonra sorun çözültü. saygılar.

ercan_uk

Üye
Teşekkürler kardeş sayende ZTE MF627 kilidini kırdım :heyo::heyo:

arifemre

Üye
Arkadaşlar elimde bol miktarda ZTE'nin 3 G modemi var. Yurtdışında kullanıyorum. Türkiye de kullanılabilir mi? Kullanılırsa çok uygun fiyata gönderebilirim. [email protected]

yelveci

Üye
Selam,
Ercan_uk arkadşım zte mf627 kilidini nasıl kırdın biraz bilgi verebilirmisin saygılarımla

Üst Alt