3g gerçekten şarjı harcıyormu ??

Sponsorlu Bağlantılar

serkanet

Üye
    Konu Sahibi
3g gerçekten şarjı harcıyormu ??
başlıktada belirttiğim gibi 3g gerçekten şarjı çok fazla etkiliyormu arkadaşlar kapatmakta fayda varmı ?

'İbrahim'

'İbrahim'

Üye
kapatmakta fayda var

dhampir57

dhampir57

Üye
Evet çok harcar. Vede bende 3g açınca telefon kapanıyor açılıyor. Neden yaptığınıda kimse bilemedi forumda. Gerçi 3g kullanmıyorum gsm kullanıyorum ama bu sorun neden olur diyede merak ediyorum. Bu konuya bakanlar lütfen biliyorlarsa benim sorunumada çare bulsun.

karayel90

karayel90

Üye
evet tabiki de etkiliyor telefonların üretici sitelerinde gsm deki şarj performansı ve 3g deki performans ayrı ayrı olarak veriyor

valent

valent

Üye
Arkadaşlar belki bu konu yeri değil ama benim telefon (C7) ara sıra kendine res atıyor tel yanımda bir bakıyorum yeni açılmış veya beyaz ekran yeni açılıyor.Müzik çalarda bile donup anında res atığını gördüm bunu nasıl önleyebiliriz bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa memnun olurum

by_mecho

by_mecho

Üye
kardesım yok sakacıktan harcıyor . Telefon bildirimlerinde bile geliyor yani sürekli gsm modu değiştiği için harcıyor .

serkanet

Üye
    Konu Sahibi
ben bi fark göremedim açsamda aynı kapatsamda o yüzden açtım bu konuyu :hmmm

Dampierre

Dampierre

Üye
tabiki harcar enerji harcamayan telefon anteni üretilemedi daha

• Beğen
Tepkiler: MrUlutaş
rowel35

rowel35

Üye
şimdi arkadaşlar hemen bilgi vereyim. belki biraz geç olacak.

telefonlarımızda GSM/UMTPS (Ve/veya 3G yazar) modları vardı.

çevrenizdeki baz istasyonları 2g yani gsm modundadır. bu istasyonlara 3g modülü ve antenleri eklenince o istasyon 3g frekansı yayar. (2100mhz)

2g diye tabir ettiğimiz 900/180/1900 frekansları tüm telefonların çekim alanını oluşturur.

3g 2100 frekansında çalışır ve sadece bu modda olan telefonlar 3g ile sağlar.

2gden şebeke erişimi sağlayan bir telefon çevresindeki en yakın istasyona 2saniyede 1 sinyal yollar. ( ben burdayım der gibi:) )

3g den şebeke erişimi sağlayan bir telefon ise en yakın istasyona saniyede 6 defa sinyal yollar.

telefon çektiği zaman minimum enerji harcar. bu seviyenin düşmesi radyofrekansının artmasına ve daha fazla enerji harcamasına neden olur. yani halkın baz istasyonlarının zararlı demesi yanlıştır. ceptelefonun çekmiyorsa telefon çıkış gücünü en üst seviyeye çeker ve yaydığı frekans şiddeti artar. Telefon ne kadar iyi çekerse, hem enerji hemde radyofrekans yayımı konusunda tasarruf sağlar.

eğer cepten internete girmiyorsanız, 3g modunu kapatmanız tavsiyedir. mümkün olduğunca da wifi kullanmıyorsanız bu modunda kapalı olması (bluetooth u da ekleyin bu duruma) tasarruf sağlar sizlere.

Aveada çalışıyorum, baz istasyonları hakkında bilgim var. atmasyon değildir:)

Baz istasyonları da zararlı değildir:)

saygılar...

• Beğen
Tepkiler: ISOLYTEAM, FastBreaker ve n000k
n000k

n000k

Üye
rowel saygılar arkadaşım.. bilgi için saol... demekki 3g şarj harcıyor.. ben çok tel kullanan biri değilim. uzun konuşmalarda yapmam. oyun hiç oynamam.. arada facebook bakarım hepsi bu.. ve her zaman çift modda bağlantım 3g ve GSM. ve 3-3.5 gün gidiyor şarj.. demekki 3g yi kapasam 5 günü bulur :ehe

FastBreaker

FastBreaker

Üye
rowel35 aslında dediğin mantıksal olarak doğru (baz istasyonlarının zararı) bu bilgiyi öğrendiğim iyi oldu teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: rowel35
catdog136

catdog136

Üye
3g evet harcar çünkü bağlantı hızı ve kalitesi yüksek bir hattır. kapatıp kapamamak size kalmış ancak telefonunuz 2g ve 3g arası sürekli gidip geliyorsa şebekeniz kapatmanızda fayda var. çünkü bir 2gye bir 3gye bağlanmaya çalışıcağından çok güç harcar.

rowel35

rowel35

Üye
rowel35 aslında dediğin mantıksal olarak doğru (baz istasyonlarının zararı) bu bilgiyi öğrendiğim iyi oldu teşekkürler :)

buradaki araştırmamı okuyabilirsin:)

Barış Grc

Barış Grc

Üye
3g 2 Kat Şarj Harcar. Bunu Bilmeyen Yok Sanıyordum.

3onur5

3onur5

Üye
şakadan harcıyor :ehe

• Beğen
Tepkiler: rowel35
ISOLYTEAM

ISOLYTEAM

Üye
kesinlikle sarj canavarı 3g pefffff

gölgee_65

gölgee_65

Üye
peki arkaslar bir sorum olacak ben avea kullaniyorum ve telim samsung s8000 jet 3g aktif edince nete baglanmiyor fakat 2g/edge olunca sorunsuz bi sekilde her siteye girebiliyorum. bayiye sordum senin tel bozuk dediler halbuki ben vodafoneda iken hep 3g baglaniyordum. bunun sebebi ya da cozumu ne olabilir bilen varsa yardimci olurlarsa cok sevirim simdiden tskler

rowel35

rowel35

Üye
peki arkaslar bir sorum olacak ben avea kullaniyorum ve telim samsung s8000 jet 3g aktif edince nete baglanmiyor fakat 2g/edge olunca sorunsuz bi sekilde her siteye girebiliyorum. bayiye sordum senin tel bozuk dediler halbuki ben vodafoneda iken hep 3g baglaniyordum. bunun sebebi ya da cozumu ne olabilir bilen varsa yardimci olurlarsa cok sevirim simdiden tskler

avea da 3G kayıt yaptırmışmıydın?

realplayer2

realplayer2

Üye
3g kesinlikle şarj harcar 3g açıkken cihazı güç tasarrufuna alın otomatik 3gyi kapatıp 2gye geçer cihaz güç tasarrufundayken de manuel şebeke modunu değiştiremezsin

Üst Alt