39 terörist öldürüldü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
    Konu Sahibi
39 terörist öldürüldü




Hakkari’nin il ve ilçelerinde askeri hareketlilik devam ediyor. Bölgeden gelen ilk haberlere göre çatışmalarda 39 teröristin öldürüldüğü öğrenildi.



Şemdinli ilçesi Derecik kırsalında çıkan çatışmalar 8’nci gününe girerken, kara ve hava hareketliliği ise devam ediyor. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndan sınır boylarına “Kirpi” adı verilen mayına dayanıklı zırhlı araçlarla operasyonların sürdüğü bölgelere asker ve mühimmat takviyesi yapılıyor. Hakkari şehir merkezinden jammer adı verilen sinyal bozucu araçlar eşliğinde sınır boylarına doğru hareket eden askeri konvoyun Çukurca ilçesi Uzundere beldesi Kavuşak ve Işıklı köyü bölgelerine gönderildiği bildirildi.

Öte yandan, il ve ilçelerde havada ve karadan operasyonların hız kesmeden devam ettiği belirtildi. Sınır boylarında bulunan askeri birliktelerin ise Kuzey Irak sınırında bulunan PKK kamplara obüs top atışları yapıldığı bildirildi.

39 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine baskın planlayan terör örgütü PKK ağır kayıplar verdi. 300 kişilik kalabalık bir grupla ilçe merkezini ele geçirmek isteyen teröristler, geri püskürtülmüştü. Bölgeden gelen ilk haberlere göre 22 Temmuz'dan bu yana yaşanan çatışmalarda 39 teröristin öldürüldüğü öğrenildi. Bu sayının daha da artacağı güvenlik güçlerinden gelen bilgiler arasında.

Irak sınırından sızarak hafta sonu Şemdinli'ye saldırı girişiminde bulunan PKK'lı teröristlere yönelik, ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki Goman Dağları'nda başlatılan operasyon teröristlerin kaçış yönünde adım adım ilerliyor.

Şemdinli'ye bağlı Rüzgarlı, Bağlar ve Yiğitler köyleri kırsalında sıkıştırılan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonun üçüncü gününde, zaman zaman sıcak temas sağlandı.

Hava destekli operasyonda Sikorsky helikopterlerle çatışma bölgelerine mühimmat ve asker sevk edilirken, Kobra helikopterler de teröristlerin kaçış noktalarını ateş altına alıyor. Goman Dağları başta olmak üzere bombalanan çatışma noktalarından dumanlar yükseliyor .
Bir haftadır süren çatışmaların içyüzü: PKK, Şemdinli'de Suriye'deki 'Batı Kürdistan' örneği gibi 'Kuzey Kürdistan' propagandasına girişti.

TSK ASKER YIĞDI

TSK yaklaşık 2 bin asker ile hızlı bir şekilde Şemdinli etrafında konuşlandırıldı. TSK birlikleri, Irak ’tan Şemdinli’ye sızmak için gelen ilk grupla sıcak temas sağladı. Bu sıcak temasın ardından TSK birlikleri heronlar, uçaklar ve helikopterlerin desteği ile operasyonu genişletti.


BU KEZ KAÇMIYORLAR


Geçmişte bu tür saldırılardan sonra Kuzey Irak’a kaçmayı tercih eden PKK , geçen yılki Kazan Vadisi bozgunu tekrar edilmesin diye, sınır boylarındaki mevzileri bırakmadı. Geçen ay Dağlıca saldırısından sonra da kaçmayıp çatışan PKK ’lılar, bu kez de Şemdinli kırsalında kalıp operasyonlara karşılık vermeye çalıştı. Yetkililer, TSK ’nın plana karşı tedbir almaması durumunda hayli zorlu bir durumla karşılaşma riski olduğuna dikkat çekti.


NİYETLERİ ŞEMDİNLİ'YE GİRİP...


PKK ’nın Şemdinli ilçe merkezini ele geçirip, TSK ve polisi ‘Ya Suriye’deki gibi kendi şehrini bombalamaya ya da PKK ’lılarla sokak sokak çatışmaya girmeye’ zorlayacağını belirten yetkililer, “TSK zamanında önlem almasa sivillerin zarar görmesi muhtemel bir plan gerçekleşecekti” görüşünü dile getirdi


EN UZUN SÜRELİ ÇATIŞMA OLDU


Şemdinli-Derecik karayolu üzerinde yedi gün önce yol kesip kimlik sorgulayan PKK ’lılara karşı başlayan operasyonda çıkan çatışmalar, son zamanların aralıklarla en uzun süreli çatışması oldu. Çatışmalarda üçüncü güne girilirken, köşeye sıkıştırılan teröristler havadan bombalanıyor.


İHA-CHA-DHA

 
  • Beğen
Tepkiler: lolaman


lolaman

lolaman

Üye
Gebersinler ... öldürüldü yazma gebertildi yaz bu pisliklere.
 
  • Beğen
Tepkiler: El~PisToLeRo

Anıl Umut

Emekli Yönetici
Köklerini kazımak lazım bu hainlerin.
Çok sayıda askerimiz destek veriyor operasyona .İnşallah kazasız belasız bir şekilde döner askerlerimiz.
 
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
inşallah
 
yaren_dede

yaren_dede

Üye
suriyedeki gibi bir şey yapacakları aklıma gelmemişti doğrusu kendi halkını kalkan olarak kullanacak şerefsizler, birde kürtlerin haklarını korumak için savaşıyoruz diyorlar
 
DaNq3rB0y

DaNq3rB0y

Üye
köklerini kazıyamdk
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

phasan
Cevap
0
Görüntüleme
330
phasan
Haydar
Cevap
3
Görüntüleme
673
haydaravısyon
Cevap
0
Görüntüleme
299
haydaravısyon


Üst Alt