35 Yılda 21 çocuk doğurdu ve...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Love Prince

Love Prince

Üye
    Konu Sahibi
35 Yılda 21 çocuk doğurdu ve...
35 yıllık evliliğinde 21 çocuk doğurdu ve ameliyatla tüplerini bağlattı.

Muş’un Kırköy Beldesi'nde yaşayan 35 yıllık evli 51 yaşındaki Gülpaşa Bacura, evliliğinin ilk 30 yılında 21 çocuk dünyaya getirdi. Tüm çocukları yaşayan ve 5 yıl önce ameliyatla tüplerini bağlatarak çocuk doğurmaya veda eden Gülpaşa Bacura, “Ömrüm çocuk doğurmakla geçti. Şimdiki aklım olsa 3 çocuktan fazla doğurmazdım” dedi.

16 yaşındayken Selahatin Bacura ile evlenen Gülpaşa Bacura, evlendiği yıl ilk bebeğini dünyaya getirdi. Gülpaşa Bacura'nın 35 yıllık evliliğinin ilk 30 yılında 8’i kız, 13'ü erkek toplam 21 çocuğu oldu. Kırköy Belediyesi'nde memur olarak çalışan ve maaşının dışında hiçbir geliri olmadığını söyleyen baba Selahatin Bacura şunları anlattı:

“Bir kızımız evlenerek ayrıldı. Toplam 20 çocukla birlikte yaşıyoruz. Çocuklardan 7’si okuyor. Aile planlaması ekibi gelmeseydi, çocuk yapmaya devam edecektik. Cehalet çok kötü birşey. Evmiz dar olduğu için sofraya gruplar halinde oturup yemek yiyoruz. Çocuklar tek odada ders çalışıyor. Akşam olduğunda 20 çocuk tek odada yatıyor. Eşime çok büyük haksızlık etmişim. Hemen hemen her yıl çocuk doğuruyordu. Çocukların sayısı arttıkça omuzunda taşıdığı yük artıyordu. Çiftlere tek tavsiyem bakabilecekleri kadar çocuk yapsınlar.”

‘ÇOCUK BANKASI’

En küçüğü 6, en büyüğü 35 yaşında 21 çocuğu olan ve köyde ‘Çocuk bankası’ diye tanımlanan Gülpaşa Bacura da, “Büyük bir aileye sahibiz. Tek sıkıntımız maddiyat. Çocuklarım çok iyi anlaşıyor. Artık hepsi büyüdü. Şimdi onlar bana bakıyor. Gençliğimi yaşayamadım. Ömrüm çocuk doğurmak ve onları büyütmekle geçti. Beş yıl önce kordonlarımı bağlattım. Şimdiki aklım olsa en fazla üç çocuk yapardım. Çünkü onların geleceğini düşünmemiz gerekiyor” dedi.

KADINLAR DERNEĞİ'NDEN DESTEK

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Gülpaşa Bacura’yı ziyaret eden Muş Kadınlar Derneği üyeleri aileye gıda yardımında bulundu, anneye de bir çeyrek altın hediye etti. Vatanın haberine göre, Kadınlar Derneği Başkanı Gülay Baklaya, “21 çocuk doğurup, onları büyütmek gerçekten büyük bir başarı. Gülpaşa Bacura Anadolu kadının çilesini çekiyor. Burada bizi tek sevindiren olay ailenin çocuklarını okutmak için mücadele vermesi. Biz de bu konuda elimizden geldiğince yardımcı olacağız” diye konuştu.
 


izmirligenc

izmirligenc

Üye
helal olsun durmak yok yola devam :kop: yil ortalamasi dusuk daha gayret dogurun salin sokaga
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
21 çocuğa nasıl bakacak ?
Geleceğin teröristini, hırsızını yetiştirecekler kısacası...
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Fabrika gibi mübarek:D
 
haltie

haltie

Üye
maşallah...
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
Doğurmamış yumurtlamış mübarek...
 
Onur Saka

Onur Saka

Üye
Hey Maşallah :)
 
Freestyle.Cod

Freestyle.Cod

Üye
:aha:
 
zehircbbb

zehircbbb

Üye
MaksaT cocuk dogurmak degıL bu marıfeT degıL kedi koPek de doguruyor.. WebaLi buyukk..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

DarkredBlue61
Cevap
7
Görüntüleme
761
DarkredBlue61
Cevap
2
Görüntüleme
570
Haydar
Cevap
8
Görüntüleme
577
spy ghost
UtkuGARIP
Cevap
0
Görüntüleme
527
UtkuGARIP


Üst Alt