Black-GhosT
Üye
-
Konu Sahibi
-
RAM'lar eşit olmalı, eğer denemeye devam edersen ANAKART'ı yakarsın valla.Çalışmaması normal.İkisinin herşeyi eşit olmalı.
Bilmeden yorum yapıyorsunuz. Ramlerin mhz değeri fark etmez yada 3 - 2 takılabilir. O dediğiniz olay dual channel olayıdır. Ramler eşit değilse DC slotlarında takılı değilse DC olarak çalışmaz. Ramlerden hangisi düşükse o hızda çalışır sistem ve anakart en yüksek ne kadar destekliyorsa yine onda çalışır, yani daha yüksek bir ramde takılabilir fakat alt sınırda çalışır. Mesela benim ramlerim 2000mhz DDR3 fakat anakartım 1600 desteklediğinden 1600'de çalışıyor. 32-64 olayı ise sadece ram 4gb üzeri olsun diye yapılmaz. 64 bit daha fazla veri yolu demektir ve bilgisayarınıza 64 bitle çalışan bir uygulama yüklerseniz daha hızlı ve daha performanslı olarak çalışır. Özellikle grafik programlarında daha iyi anlaşılır. Sen 64 biti yüklersen ram artırması faydalı olacaktır. Fakat 3gb ramlede 64 bit çalışır. 32 bitlede 10gb çalışır sadece 3.95'in üstünü görmez. Şimdi burada sormak istiyorum anakartının modeli ne ve kaç ram slotu var? 3gb RAM birer gb'lık 3 slotumu kaplıyor ve mhz hızları neler? Makinanın açılmama sorunu bit versiyonuyla ilgili değil. PC'in açılma prosedürünü yapamıyor ram deck konfigürasyonunda sorun olabilir. Yani ramleri nasıl taktığın yada anakartın tek slotta 2gb yada daha fazla değeri kaldırmıyor olabilir. Ayrıntılı sistemini yazarsan daha iyi anlaşılır.
fullwar bisey soracagim.
benım kasada 2x 1 gb 667 kıngston ram vardı.
1 tanesının yerıne 2 gb 800 mhz ocz ram aldım taktım. Ilk acılmada pc acılmadı sıyah ekranda kaldı. Beep felanda etmedı.
Dedım acaba yenı aldıgımda bır sorun mu var dıye onu tek taktım pc acıldı sıngle channel olarak.
Kapatıp 1gb olanıda taktım acıldı 3 gb yıne sıngle channel yazıyodu... Ve sıstem kararsız calısıyordu occt den 30 sn sonra hata verdı. Sonra bıostan gırıp manuel 667 mhz olarak ayarladım. Dual channel yazıyor ve kararlı olarak calısıyor. 1 saat test sonrası bır sorun cıkmadı.
Marka farkı etkıler mı bu durumu ?
Ramler 1.8 volt cl5 kıngstonda ocz de...
Ben bısı anlamadım
dersıme ıyı calısmamısım.
haa bırde kıngston ramlerı 876 mhz de overclockla kullanıyordum.
Ama sımdıkı ocz 800 mhz ramı 667 den cıkarınca kararsız calısıyor.
800de de 667 ile bırlikte kararsız.
Ne dıyorsun ocz nın yerıne 2 gb 667 kıngston mu alayım ???
anakart max 677 desteklıyor.
Ama ben 876 da kullanıyorum dıye. 800 aldım. Dedım 2 sını bırlıkte manuel olarak 800 cıvarında ayarlayıp kullanırım.
Ama ocz tek olarak bıle overclock potansıyelı sıfır tek basına 800 ve 667 dısında kararsız calısıyor.
667 ıle beraber 667 dısında kararsız calısıyor.
Vallahı parayı harcadım 2x 2 gb 667 de 2. El 70 tl ye bulurum. O kadar para cıkmaz ama elımdekı 3 ram ıle takas kıngston bulursam degısmeyı dusunuyorum.... Yada 3 unu satıp uzerıne para koyup 2x 2gb667 alcaz napalım....
Ama bu kararsız olmasını ve dual sıngle olayını cozemedım..
Ama bu kararsız olmasını ve dual sıngle olayını cozemedım..
o zaman 667 sart oldu...
Tesekkurler hemen cevapladıgın ıcın...
Mobıldeyım yorumları begenıcem ama buton yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?