31 Ağustos 2007 Öğleden Sonra Siteye Ulaşılamama Sorunları Hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
31 Ağustos 2007 Öğleden Sonra Siteye Ulaşılamama Sorunları Hakkında
Selam Değerli Arkadaşlar,

Aksilikler peşimizi bırakmıyor maalesef .. :bilmem:

Sunucumuzun HDD si 1.5 hafta önce yine arızalanmıştı tekrar sıfır takılmıstı ve bugun ögleden önce tekrar arızalandı, siteden aksam saatlerine kadar yanıt alınamamasının sebebi sunucu kaynaklı hard disk problemidir.

Bu sorunu en kısa zamanda çözmeye calistik diyemiyorum zira sunucu elimizin altında degil maalesef, datacenter yetkilileri çözmek zorunda ve birçok işleri arasında gün içinde çözmeye calistilar sonuc olarak herşey baştan kuruldu ve sitemizin hdd arızalanmadan önceki sabahki yedekle aksam 9:30 civarında devreye sokabildik.

Bu durum adına Son kez özür dileriz demek istiyorum çünkü artık sorun yaratıcak birşey kalmadı diye düşünüyor datacenter yetkilileri de. Elektronik cihazdır nihayetinde arıza çıkarabilir fakat uzun süre kapalı kalması da datacenter da yapılan birkaç amatör işten kaynaklıydı bizimde canımızı çok sıktı fakat telafi edecekler gibi gözüküyor, tüm gün stres içindeydim su an mesaj yazarken biraz bu stresimden uzaklasıyorum. :(

Herkese keyifli sohbetler iyi forumlar. :oke:

ouSahin

ouSahin

Üye
şu msj sayım 1.405i qeçemedi:D tam yaklaşıo :D site zamanı qeri alınıo:D

sorun deqil ozan abi qeçer bunlar...

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Geçmiş :) :coold:

POWER

POWER

Üye
Olur böle şeyler.Ama inanıyorum ki bi daha böle bi aksilik olmayacaktır.

DefectoR

Üye
İlhan; Merhabalar efendim nasılsınız
xxx: Merhabalaar, iyi değilim sizleri sormalı,
İlhan; Neden efendim
xxx; Bu sorunlar canımızı sıkmaya başladı yaw
İlhan; ıı buyrun efendim sizi buraya alalım data centerin işleyişini bi görün
xxx; Gerek yok biliyorum
İlhan; peki o zaman...
xxx; bunun bize maddi götürüsü olduğunu biliyorsunuz dimi?, server ücretimiz, sizi ararken tel ücretimiz ( cepten şehirler arası ), üye kaybımız...
İlhan; ııı biliyorum efendim fakat inanın ilgileniyoruz.
....
xxx; En kısa sürede hatta 20 dkiçinde bu serverin açılmasını rica ediyorum yoksa...
İlhan; peki efendim. Emin olun sizden fazla ilgi gösteriyoruz
xxx; şüphesiz,
İlhan; hatta geçen gece sizin server için sabahladık
xxx; Hizmet sektörü böyledir gerektiğinde sabahlayacağız, bizde sabahlıyoruz bunlar alışık olduğumuz durumlar şikayet edilmemeli.
İlhan; haklısınız efendim...
...

20 dk sonra...

Sinan; Alo iyi günler xxx Bey ile mi görüşüyorum
Nega; ııı o dışarda benle görüşebilirsiniz,
Sinan; xxx bey biraz sert çıkışmış bizim arkadaşlara
Nega; ama haklı, bu sorun böyle devam ederse biz datalarımızı taşıyalım gidelim
Sinan; olurmu hiç efendim...
....
Sonuç; Şuan serverimiz gayet sağlıklı çalışıyor. Hepimizin gözü aydın ;)

Ozan

Ozan

Admin
    Konu Sahibi
Yaa öyle deme :)

Ben Firmamı seviyorum ve memnunum yalnız aksilikler + çalışan 1-2 amatör arkadasın hep bizim işlere denk gelmesinden dolayı böyle gecikmeler oluyor nihayetinde her seferinde daha güçlendirilmis bir sekilde server açılıyor. Şu an çok üst düzeyde bir sunucu halinde ancak elektronik eşya, 1 yıldır datacenter da yüzlerce makinanın hdd arızalanmamış bizim 1 ayda 2 kere arızalandı sıfır hdd ler :)

Neyse bu stres ve çaba tamamen maxicep için ve üyelerimiz içindir, ben artık üyelere daha fazla mahcup olmak istemedigimi ciddi bir sekilde belirtsemde aksilik olabilir fakat bu aksilikler yasadıgımız gibi gün içinde saatler süren kesinti olmayacaktır birdahakine en azından bundan eminim. Şu an olmaması için de tüm şartları zorladık, hata ve sorun payı asgari seviyededir :oke:

CooL'n'Quiet

Üye
meme yapmıstır :F

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Ben niye anlamadım şu meme yapmayı ya. Birisi açıklayabilir mi :)

The_Punisher

The_Punisher

Üye
araba aküsüyle alakalı bir konu meme yapmak :spr :cool

SelmanTE

SelmanTE

Üye
oksitlenme yada şişme diyebiliriz :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt