30 yıl yanlış kıbleye namaz kıldılar

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
30 yıl yanlış kıbleye namaz kıldılar
30 yıllık cami, kıblesi 60 derece yanlış olduğu için yıkılarak yerine yenisi yapıldı.
30.04.2012 11:54


Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde 30 yıllık cami, kıblesi 60 derece yanlış olduğu için yıkılarak yerine yenisi yapıldı. 30 yıldır kıblesi yanlış camide namaz kılan cemaat namazlarının kabul olup olmadığını merak ediyor.
200 BİN TL'YE MAL OLDUTekirdağ'ın Hayrabolu ilçesi Hasköy köyünde köylülerin itilafa düşmesi üzerine 1972 yılında yapılan köy camisinin kıblesinin 60 derece yanlış olduğu belirlendi. Yıllarca yanlış yöne namaz kıldıklarını anlayan köylüler kıblesi yanlış olan camiyi yıkarak teknik cihazlarla kıbleyi belirledikten sonra yerine yeni bir cami inşa etti. 200 bin TL'ye mal olan cami 7 ayda inşa edilerek kısa bir süre önce hizmete girdi.
Köylülerin kendi aralarında itilafa düşmesi sonucu teknik cihazlarla ölçüm yaptırdıklarını kaydeden köy muhtarı Ali İdiz, "Yapılan ölçümlerde 30 yıllık köy camisinin kıblesinin 60 derece yanlış olduğunu belirledik. Biz de köylüler olarak toplanıp eski camiyi yıkarak yerine 200 bin TL'ye mal olan yeni bir cami yaptık. Şu anda gönül rahatlığı ile namazlarımızı kılıyoruz." dedi.
"ÖNEMLİ OLAN NİYETTİR"30 sene yanlış tarafa namaz kılındığını kaydeden köy camisi imam hatibi Mahmut Gökyüz, "1972 yılında yapılan camimizin kıblesi yandı. 30 sene bu şekilde namaz kıldık. Eski camiyi yıkıp 7 ayda yenisini yaptık. Şimdi kıblesi dört dörtlük oldu. Allah cemaatimizi artırsın. Bize müftüler yanlış tarafa kılmanın bir mahzuru olmadığını söylediler. Namazımın kabul olacağını belirtiler." dedi.
Köylülerin 30 yıldır kıldığı namazın kabul olacağını kaydeden Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akpınar, "Önemli olan niyettir. Namaza başlarken kıbleye diye niyet ediliyor. Bu köylülerin namazlarından herhangi bir şüphesi olmasın. Namazları geçerlidir. Namazlarını kaza etmelerine gerek yok." dedi. ensonhaber
 


El~PisToLeRo

El~PisToLeRo

Üye
Tekirdağ mı :D Kesin yapan mimarın kafası güzeldi :D
Gerçi niyet önemlidir Allah heryerde degil mi.
 
anılbaran

anılbaran

Üye
burası türkiye olaya bak yaa :D
 
Emrgncy

Emrgncy

Üye
"Fevelli vecheke şatral-Mescidi'l-Haram" (bk. Bakara, 2/149, 150)

Meâli:"Ey Muhammed! Yüzünü Mescid-i Haram tarafına çevir"

Ameller niyetlere göredir. Eğer ki niyet Kâbe'ye ise (kazara) yön tam aksi tarafada olsa namazda sıkıntı yoktur. Ama yinede temkinli ve tedbirli davranmak gerekir.
 
HaqperesT

HaqperesT

Üye
camiyi niye yıkıyorlar ki.
kibleyi iç duzenlemeyle duzelt.
haramdır israftır yaw.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt