30 iş günü 20 iş güne düşürümüş

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MaRJiNaL45

MaRJiNaL45

Üye
    Konu Sahibi
30 iş günü 20 iş güne düşürümüş
arkadaşlar bu gün telefonum servisten geldi bana teknosadaki arkadaşlar tamir süresinin 20 iş gününe düşürüldüğü söyledi bende internetten araştır ve bu haberi buldum
30 iş Günü Azami Tamir Süresi 20 İş Gününe Düşürüldü!

’Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelik’ ile ’Sanayi Mallarının Satış Sonrası Hizmetleri Hakkında Yönetmeliğin’ bazı maddelerinde, günün değişen koşullarına uyum sağlanması ve uygulamada karşılaşılan problemlerin giderilmesi amacıyla değişiklik çalışması yaptıklarını söyledi.

Piyasada yaygın olarak, satış esnasında tüketicilere söylenen "satılan mala ait faturanın garanti belgesi yerine geçebileceği" şeklindeki yanlış uygulamanın ortadan kaldırılması amacıyla yeni yönetmelikte ’faturaların garanti belgesi yerine geçmeyeceği’nin özellikle vurgulandığını ifade eden Ergün, böylelikle mevzuattan kaynaklanan bir zorunluluk olan garanti belgelerinin mutlaka istenilmesinin sağlanarak garanti belgesiz ürün satışının engellenmesinin amaçlandığını kaydetti.

’İş günü’nün, Garanti Belgesi Uygulama Esaslarına Dair Yönetmelikte açıkça tanımlanmaması nedeniyle tüketiciler ile satıcılar arasında uyuşmazlıklar yaşandığını anlatan Ergün, bu sorunun giderilebilmesi için, yönetmeliğin tanımlar maddesine ’iş günü’ tanımının ilave edildiğini, böylece malın arızalanması halinde azami tamir sürelerinin nasıl hesaplanacağına açıklık getirilerek tüketicilerin süre yüzünden yaşanacak olan hak kayıplarının önüne geçilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Tüm ürünler için 30 iş günü olan azami tamir süresinde de değişiklik yaptıklarını anlatan Ergün, bu sürenin otomobil, motosiklet gibi kara yolu taşıtları dışında dışında diğer ürünler için 20 iş gününe düşürüldüğünü söyledi.

alıntıdır

• Beğen
Tepkiler: .eRCaN.

Buraxlive

Buraxlive

Üye
teşekkürler :oke:

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
Teşekkürler, daha önce okumuştum bu haberi.

fireman87

fireman87

Üye
Teşekkürler, okumuştum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt