3 bin 400 tahta parçasıyla Arena minyatürü!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
3 bin 400 tahta parçasıyla Arena minyatürü!



[h=2]Kayseri Özel İstikbal Koleji’nin üç öğrencisi, tahtalarla Arena Stadı'nın minyatürünü yaptı.[/h]
Kayseri Özel İstikbal Koleji’nin üç öğrencisi, tahtalarla Arena Stadı'nın minyatürünü yaptı.

3 saat emek sarf eden öğrenciler, sadece fotoğrafını gördükleri bu stadı 3 bin 400 adet tahta parçası kullanarak yapmayı başardı.

İstikbal Koleji öğrencileri, yarı yıl tatili öncesinde yıl boyunca öğrendikleri bazı bilgileri uygulamalı olarak hayata geçirdi. Akıl oyunlarının ders olarak işlendiği okulda en çok dikkat çeken ise Arena Stadı'nın minyatürü oldu. Okul öğrencilerinden Neslihan Yurt, Ömer Faruk Bozdağ ve Ali Enes Uyanık, Arena Stadı'nı yapmanın çok zor olduğunu ifade etti. Fotoğrafına bakarak yaptıkları minyatür stat için koordineli bir çalışma yürüttüklerini anlattı.





Sınıf öğretmeni Osman Metin, okulda ders olarak işledikleri akıl oyunlarının çocukların bilgi ve becerilerini geliştirdiğini ifade etti. Metin, öğrencilerin 3 saat emek harcayarak 3 bin 400 kapla (tahta parçası) Arena Stadı'nı yaptıklarını belirtti. En son inşa edilen modern bir yapı olması ve mimari yapısı nedeniyle Arena Stadı'nı tercih ettiklerini kaydetti. Osman Metin, bu tür çalışmalar sonrasında öğrencilerde mimar ya da inşaat mühendisi olma düşüncesinin arttığına dikkat çekti.

[h=4]BEŞİNCİ KATTAN YUMURTA UÇURDULAR[/h]
Okul öğrencileri diğer bir etkinlikte ise fen ve teknoloji dersinde öğrendiklerini uygulamalı olarak yaptı. Beşinci sınıf öğrencileri, havanın kaldırma kuvvetini göstermek için ‘Yumurtayı uçur, ama kırma’ yarışması düzenledi. 61 öğrenciden sadece 40’ının katılabildiği yarışmada yumurta değişik yöntemlerle uçurulmaya çalışıldı. Kimileri balonla, kimileri de şemsiye aracılıyla beşinci kattan yumurta attı. Kırılmayan yumurtanın sahibi olan öğrenciler başarılı ilan edildi.

İstikbal Koleji Müdürü Salim Aydın, okullarında derslerde verilen eğitimlerin mümkün oldukça uygulamalı olarak öğrencilere gösterildiğini ifade etti. Aydın, Arena Stadı'nın minyatürünü yapan öğrencilerin ikinci dönemde farklı tarihi yapı ve modern binaların minyatürlerini yapacaklarını belirtti. Bunların arasında Kayseri Kalesi’nin de yer alacağını sözlerine ekledi.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt